Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sveiki ir skanūs pusryčiai: 5 patiekalai, kuriems negalėsite atsispirti

Vieni pusryčiams renkasi tik puodelį kavos, kiti prideda ir lengvą užkandį ar skanėstą, treti pusryčius valgo iš širdies. Per metus juos galime keisti visas 365 dienas. Sveiki pusryčiai nebūtinai turi būti tik avižos ir kiaušiniai. Štai ką siūlo vienas britų portalas, pasižvalgęs po sveiką gyvenseną propaguojančiųjų valgiaraštį.
Pusryčiai: kiaušiniai su avokadais
Pusryčiai: kiaušiniai su avokadais / 123RF.com nuotr.

Kiaušiniai ir avokadai

Alice Liveing, dar žinoma kaip „švaraus“ maisto Alice, visada valgo gana sočius ir riebius pusryčius, kaip rašo byrdie.co.uk. Ji mėgsta kiaušinius ir avokadus, taip pat jos lėkštėje atsiranda pievagrybių ir špinatų. Pasak mokslininkų, pirmasis dienos maistas pažadina metabolizmą, o porcija gerųjų riebalų pakeičia visos dienos riebalų apykaitą.

A post shared by Alice (@aliceliveing) on

Namuose kepti keksiukai

Sakysite, kaip gali būti sveika? Tikrai ne tie, kuriuos perkate parduotuvėje. Tačiau iškeptus namie, kuriems naudosite sveikesnius produktus, o cukrų pakeisite uogomis, tikrai kartais galite valgyti pusryčiams su kava.

Avižinė košė

Amy Hopkinson, portalo „Women's Health“ redaktorė, pusryčiams dažniausiai valgo avižinę košę, nes ji puikiai tinka sportuojant ir leidžia jaustis sočiai. Ją galima pagardinti uogomis ar riešutais.

A post shared by Amy Hopkinson (@wellness_ed) on

Žalioji japoniška arbata „Matcha“

Ar žinojote, kad šios žaliosios japoniškos arbatos milteliai padeda deginti riebalus? Geriant šią arbatą galima sudeginti daugiau kalorijų, teigiama, kad ji padeda sudeginti iki 25 proc. daugiau riebalų. Šių miltelių galite berti į savo mėgstamą kavą – latę ar kapučiną, arba, kaip daro sveikatingumo guru Candice Kumai, jais gardinti maistą – pavyzdžiui, savaitgalio pusryčių blynus.

A post shared by Candice Kumai (@candicekumai) on

Omletas

Sakoma, kad pusryčiams valgomi kiaušiniai, kurie laikomi kalorijas kontroliuojančios mitybos dalimi, padeda sumažinti riebalų kiekį, palyginti su bandelėmis. Pusryčiams gaminamas omletas gali būti su vištiena ar krevetėmis – dėl baltymų, ir daug daržovių, kad gautumėte visus reikiamus mikroelementus.

A post shared by Shona Vertue (@shona_vertue) on

TAIP PAT SKAITYKITE: Ką pusryčiams valgo supermodeliai?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas