Kiaušiniai ir avokadai
Alice Liveing, dar žinoma kaip „švaraus“ maisto Alice, visada valgo gana sočius ir riebius pusryčius, kaip rašo byrdie.co.uk. Ji mėgsta kiaušinius ir avokadus, taip pat jos lėkštėje atsiranda pievagrybių ir špinatų. Pasak mokslininkų, pirmasis dienos maistas pažadina metabolizmą, o porcija gerųjų riebalų pakeičia visos dienos riebalų apykaitą.
Namuose kepti keksiukai
Sakysite, kaip gali būti sveika? Tikrai ne tie, kuriuos perkate parduotuvėje. Tačiau iškeptus namie, kuriems naudosite sveikesnius produktus, o cukrų pakeisite uogomis, tikrai kartais galite valgyti pusryčiams su kava.
Avižinė košė
Amy Hopkinson, portalo „Women's Health“ redaktorė, pusryčiams dažniausiai valgo avižinę košę, nes ji puikiai tinka sportuojant ir leidžia jaustis sočiai. Ją galima pagardinti uogomis ar riešutais.
Žalioji japoniška arbata „Matcha“
Ar žinojote, kad šios žaliosios japoniškos arbatos milteliai padeda deginti riebalus? Geriant šią arbatą galima sudeginti daugiau kalorijų, teigiama, kad ji padeda sudeginti iki 25 proc. daugiau riebalų. Šių miltelių galite berti į savo mėgstamą kavą – latę ar kapučiną, arba, kaip daro sveikatingumo guru Candice Kumai, jais gardinti maistą – pavyzdžiui, savaitgalio pusryčių blynus.
Omletas
Sakoma, kad pusryčiams valgomi kiaušiniai, kurie laikomi kalorijas kontroliuojančios mitybos dalimi, padeda sumažinti riebalų kiekį, palyginti su bandelėmis. Pusryčiams gaminamas omletas gali būti su vištiena ar krevetėmis – dėl baltymų, ir daug daržovių, kad gautumėte visus reikiamus mikroelementus.
TAIP PAT SKAITYKITE: Ką pusryčiams valgo supermodeliai?