Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sveikos gyvensenos filosofija ir receptais Solamita Sabaliauskaitė sužavėjo 27 tūkst. „Instagram“ sekėjų

Prieš ketverius metus į Didžiąją Britaniją išvykusi Solamita Sabaliauskaitė net nesitikėjo, kad vieną dieną pradės rašyti tinklaraštį apie sveiką gyvenseną ir tuo labiau, kad jos įrašus žmonės skaitys visame pasaulyje. Vien „Instagram“ paskyroje Solamita turi daugiau kaip 27 tūkst. sekėjų, kurie yra itin susidomėję merginos propaguojama sveika gyvensena ir siūlomais receptais.

– Ar sveika gyvensena išlaisvina ne tik kūną, bet ir naujas idėjas?

– Tikrai niekada nebūčiau patikėjusi, kad šioje kelionėje išmoksiu tiek daug. Tai tikrai nuostabu! Kai pakeičiau savo gyvenimo būdą, pasikeitė ir mano gyvenimas. Dabar sveikata yra mano prioritetas, o sveika mityba – mano aistra. Jaučiuosi daug artimesnė sau ir gamtai nei anksčiau. Dabar jaučiuosi energinga, žvali ir pilna įvairiausių idėjų! O svarbiausia, jaučiu, jog dabar galiu pasiūlyti žmonėms daug daugiau!

– Kaip galėtumėte paskatinti žmones susirūpinti sveiku gyvenimo būdu?

Kai pakeičiau savo gyvenimo būdą, pasikeitė ir mano gyvenimas. Dabar sveikata yra mano prioritetas, o sveika mityba – mano aistra.

– Pasidalinsiu savo mėgstamiausiu posakiu: „Mažais žingsneliais kiekvieną dieną“ (ang. small steps every day). Patys pamatysite, kiek toli nueisite. Viskas neturi pasikeisti per vieną dieną. Pradėkite nuo mažų dalykų. Pavyzdžiui, galbūt rytojų galėtumėte pradėti sveikais pusryčiais, o poryt įtraukti ir penkiolikos minučių mankštą? Galbūt į savo dienos meniu galėtumėte įdėti kokią nors naują daržovę? Klausykite, ką jums sako jūsų kūnas. Kiekvieno žmogaus norai bei aplinkybės yra visiškai unikalūs, todėl labai svarbu eiti savo greičiu.

– Gal galėtumėte pasidalinti savo geriausiu receptu?

– Žinoma. Tai yra ledai. Užteks vienam labai alkanam žmogui arba dviem pusiau alkaniems.

Mėlynių ledai su karamelizuotas lazdynų riešutais

Asmeninio archyvo nuotr./Mėlynių ledai su karamelizuotais lazdynų riešutais.
Asmeninio archyvo nuotr./Mėlynių ledai su karamelizuotais lazdynų riešutais.

Sūdytos karamelės padažui reikės:

  • 10 Medjool rūšies datulių (apie 200 g). Šios rūšies datulės yra ypatingai didelės, sultingesnės ir saldesnės už kitas datules. Tačiau, jei tokių nerandate, galite naudoti paprastas datules, tik žiūrėkite, kad jų būtų apie 200 g. Taip pat paprastas datules reikėtų pamirkyti karštame vandenyje bent jau 5 minutes, kad jos suminkštėtų;
  • 10 anakardžio riešutų;
  • 6 valg. š. nesaldinto migdolų pieno;
  • 2 arb. š. šviežių citrinų sulčių;
  • 1 vanilės pupelės (galite pakeisti ½ ar 1 arb. š. vanilės ekstrakto);
  • ½ arb. š. jūros druskos.

Gaminimas:

  1. Išimkite datulių kauliukus ir sudėkite jas į maisto plaktuvą. T
  2. aip pat kartu sudėkite ir kitus ingredientus: riešutus, migdolų pieną, citrinos sultis, jūros druską, vanilę.
  3. Viską gerai suplakite iki vientisos, kreminės masės.

Mėlynių ledams reikės:

  • 3 šaldytų labai sunokusių bananų;
  • 1 puodelio (apie 150 g) šaldytų mėlynių;
  • ¼ puodelio nesaldinto migdolų pieno (ar kitos rūšies, pagal jūsų pasirinkimą);
  • 1 valg. š. 100% migdolų sviesto (ar kitos rūšies, pagal jūsų pasirinkimą);
  • žiupsnelio jūros druskos.

Karamelizuotiems lazdynų riešutams reikės:

  • ½ puodelio lazdynų riešutų;
  • 2 didelių valg. š. sūdytos karamelės padažo. 

Gaminimas: 

  1. Pirmiausia paskrudinkite lazdynų riešutus keptuvėje apie 5 minutes.
  2. Kai riešutai atvės, nuvalykite jų žieveles, stipriai patrindami riešutus tarp delnų. Tai padarę, įdėkite į keptuvę 2 didelius valg. š. sūdytos karamelės padažo kartu su nuvalytais lazdyno riešutais ir pradėkite maišyti.
  3. Šis procesas turėtų užtrukti apie 7–10 minučių, kol lazdynų riešutai pasidengs karamele (ji labai lengvai nusivalys nuo keptuvės paviršiaus). Šio proceso pabaigoje keptuvė turėtų būti visiškai švari.
  4. Padėkite savo karamelizuotus riešutus į šalį, kad atvėstų. Darysime ledus. Šis žingsnelis bus labai lengvas.
  5. Visus ledų ingredientus sudėkite į greitaeigį plaktuvą ir plakite iki vientisos kreminės masės.
  6. Ledus patiekite desertiniame inde ar tiesiog stiklinėje, papuošdami karamelizuotais riešutais bei mėlynėmis. Taip pat galite jų pridėti ir į ledų vidurį. Būkite kūrybingi. Skanaus!

Solamitos tinklaraštyje rasite ir daugiau naujienų – healthyhappened.com 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos