„Didžiausias klystkelis į šalį – mėsos, žuvies, kiaušinių vartojimas. Atvirai pasakius, tai arti katastrofos. Tai didžiausias užkratas parazitinių ligų, grybelių, visokių virusų. Žmogus juos užsiveisia savyje iš mėsos, žuvies, kiaušinių. Tai jums gali pasakyti Vydūnas. Jeigu nežinote, kaip jis atrodo, išsitraukiame 200 Lt kupiūrą ir pasižiūrime, ten nupaišytas pirmas Lietuvos vegetaras. Jis sakydavo, kad tokie produktai spaudžia mūsų sąmonę į gyvūnų lygį. Didžiausia klaida – šitie trys produktai“, – Žinių radijo laidoje „Mano sveikata“ tikino Ž.Užkuraitis.
Pašnekovas pripažino, kad jo sūnus nėra ragavęs šių produktų, tačiau, jo tikinimu, vaikinas atrodo it tauras – stiprus, optimistiškas, turintis stiprų imunitetą.
Specialisto teigimu, vegetarizmas yra visiška laisvė. Lietuvoje auga 64 rūšių daržovės – burokėliai, kopūstai, žirniai. Apie 14 rūšių grūdų – kviečiai, avižos, grikiai. Ž.Užkuraičio tikinimu, Lietuvos klimatas idealiai tinka vegetarams.
„Dar yra vaisiai ir uogos, o kur dar medus? O kur dar riešutai? Susideda per 100 rūšių produktų ir dar kombinacijos išjų, reikia tik fantazijos ir žinių“, – sakė pašnekovas.
Ž.Užkuraitis patikino, kad pasninkas organizmui irgi reikalingas. Jo tikinimu, žmogus suvartoja per daug kokybiško maisto, kurio visos energijos jis nesunaudoja.
„Jei į automobilį įpilsime aviacinio kuro, variklis dirbs labai smarkiai, bet labai trumpai ir greitai viskas pasibaigs“, – sakė sveikos gyvensenos specialistas. Jo teigimu, net ir pati gamta, 4 kartus per mėnesį, kada keičiasi mėnulio fazės, badauja. Taip pat galėtų elgtis ir žmogus: badauti rekomenduoja 2-4 kartus per mėnesį po parą.