Švęskime karantiną meksikietiškai: actekų sriuba su kepintomis kiaulienos odelėmis ir traškučiais

Karantinas dar tik prasidėjo, bet turbūt jau nebežinote, ką čia daugiau ir begaminti ir kuo dar save užimti. Atsibodo ir bananų duona, ir balandėliai, o dešrelių aštuonkojai niekaip taip ir neprigijo jūsų virtuvėje? Net ir kūno formos, tos bjaurybės, taip ir neatsigavo nuo pirmojo karantino sezono pavasarį? Tuomet siūlau pasigaminti sriubą, kuri ne tik užims nemažai laiko, jei viską gaminsite savarankiškai, bet ir privers namus kvepėti kaip kiaulienos perdirbimo fabrikas!
„Karantino kuchnia": actekų sriuba
„Karantino kuchnia": actekų sriuba / 15min nuotr.

Jums reikės:

  • 3 šaukštų aliejaus sriubai ir papildomo aliejaus kiaulienos odoms ruošti – pagal poreikį;
  • 0,5 svogūno;
  • 2 pomidorų;
  • 2 čili pipirų – aitriųjų paprikų (patariu išimti sėklas, jei bijote sprogimo tualete);
  • 2 l vištienos arba daržovių sultinio;
  • 5 tortilijų, supjaustytų juostelėmis ir apskrudintų aliejuje;
  • 200 g minkšto varškės sūrio ar netgi sūrio dešrelių;
  • indelio grietinės;
  • 100 g kiaulienos odelių;
  • smulkinto avokado, kalendros ir žaliosios citrinos skiltelių patiekimui (nebūtina);
  • druskos.

Gaminimas:

  • Pradėkime nuo įdomiausios dalies – „chicharron“ (kiaulienos skūrelių). Na, jei jau tikrai tingit ir norite lengvai paruošiamo patiekalo, tiesiog įsigykite kiaulienos odelių traškučių ir naudokite juos. Bet aš primygtinai siūlau karantiną atšvęsti odų kepimo ritualu from scratch.
  • Pradėkime nuo orkaitės įkaitinimo iki 175 °C.
  • Išklokite kepimo skardą kepimo popieriumi.
  • Kiaulienos odą aštriu peiliu supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais.
  • Išdėstykite kiaulienos odą ant paruoštos kepimo skardos. Riebalinė pusė turėtų liesti skardą, o odos pusė žiūrėti į orkaitės lubas. Įsitikinkite, kad odos gabalai neliečia vienas kito.
  • Patepkite odą aliejumi. Kiek? Priklauso nuo to, kiek riebalo yra pačioje odoje. Gal nereikia to aliejaus išvis. O gal reikia gausiai. Paspėliokite. Pasižaiskite. Druskelės užberkite.
  • Kepkite tol, kol sulauksite traškumo ir auksinės spalvos – 1,5–2 valandas.
  • Leiskite odelėms pailsėti kambario temperatūroje apie 20 minučių. Tai pagerins tiek tekstūrą, tiek skonį.
  • Sunkioji dalis – jau praeityje. Pati sriubos gamyba – gana greita, kai tortilijų ir kiaulės odų traškučiai yra paruošti. Griežinėliais supjaustykite svogūną ir pakepinkite jį puode, gilioje keptuvėje arba katile, įkaitintame aliejuje – na, kaip visada.
  • Kubeliais ar pageidaujamais gabalais supjaustykite pomidorą. Sumeskite į tą patį katilą, kad kelias minutes pasantykiautų su svogūnu.
  • Viską užpilkite sultiniu. Leiskite užvirti.
  • Sudėkite smulkintus čili pipirus. Aš dėjau dalį chicharronų į sriubą, kad įgautų kiauliško aromato, bet tai nėra būtinas žingsnis. Virkite viską apie 10 minučių. Papildomai pasūdykite, jei reikia.
  • Patiekite sriubą dubenėliuose su tortilijomis, pasmulkintu sūriu, dosniu šaukštu grietinės, kiaulienos odelėmis ir, jei turite, avokadu, žaliosiomis citrinomis bei kalendra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis