Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 01 30

V.Kurpienė išvardino 7 priežastis, dėl kurių su amžiumi auga svoris

Dažnai sakoma, kad su amžiumi moteriai išlaikyti savo ankstesnį svorį yra neįmanoma dėl organizme vystančių pokyčių, kurie susiję su hormonų pasikeitimu ir artėjančia arba jau atėjusia menopauze. Pasak dietistės Vaidos Kurpienės, didelė dalis tiesos šiame teiginyje yra, tačiau, jos manymu, koreguoti pokyčius sukeliančias priežastis įmanoma.
Mityba vyresniame amžiuje
Mityba vyresniame amžiuje / 123RF.com nuotr.

Nuotolinėje paskaitoje dietistė išvardino 7 priežastis, dėl kurių menopauzės laikotarpiu moterims auga svoris, ir patarė šiam gyvenimo periodui ruoštis iš anksto. Pasak jos, pokyčiai daugeliui moterų prasideda jau nuo 40-ies metų.

1-a priežastis: keičiasi kūno konstitucija

Net jei svoris nesikeičia, su amžiumi mažėja raumeninė masė. Todėl sverti galime tiek pat, bet kūno apimtys padidėja, nes riebalinis audinys užima daugiau vietos nei anksčiau jo vietoje buvęs raumuo. Dėl estrogenų mažėjimo riebalai ima kauptis ant pilvo, žemiau bambos, net jeigu iki tol labiau kaupėsi kitur. Apimčių pokyčius ypač pastebi tos moterys, kurios gyvenime ne vieną kartą metė svorį. „Kuo daugiau kartų metėte svorį, tuo situacija prastesnė, nes metant svorį tirpsta ne tik riebalai, bet ir raumeninis audinys, o atauga visada tik riebalinis sluoksnis“, – teigė lektorė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas