„Žmonės dažnai mini: pakeičiau mitybą, tai pirmiausiai nevalgau miltinių patiekalų ir bulvių. Šlifuotų miltų gaminiai iš tiesų yra nesveika ir stipriai kenkia mūsų organizmui.
Tuo metu bulvės – labai priklauso nuo to, kaip pagaminsime. Vienaip pagaminus – išvirus su lupenomis arba pagaminus ant garų, arba kepant žemesnėje temperatūroje orkaitėje ant grotelių – bulvės išlaiko skaidulines medžiagas ir daugumą naudingų medžiagų, [jas organizmas] ilgiau pasisavina. Tai – tikrai sotus valgis, [vasarą] puikiai derantis su šviežiomis, o žiemą su raugintomis daržovėmis. Greitai pagaminama, sotu, nebrangu.
Tuo metu, jeigu bulves kepame, jau nekalbant apie prancūziškas bulvytes, kada aliejuje išmirksta, arba jei įprastai verdame, tokiu atveju bulvės pasidaro greičiau pasisavinamos ir gali turėti didesnę įtaką talijos apimčiai“, – sako V. Kurpienė.
Ji nerekomenduoja bulvių valgyti vakarais ir atkreipia dėmesį, kad pietų lėkštėje bulvės turėtų užimti pagrindinio patiekalo, o ne garnyro vietą.