- Šaukštą morkų sėklų užpilkite stikline verdančio vandens ir palikite per naktį. Ryte dar kartelį užvirinkite nuovirą ir virkite 3 minutes. Vėliau atvėsinkite ir perkoškite. Gerkite po 2 valg. š. triskart per dieną.
- Morką gerai nuplaukite, nulupkite ir sutarkuokite smulkia tarka. 3 valg. š. trintų morkų užpilkite verdančio vandens stikline ir palikite per naktį. Ryte perkoškite, vos pašildykite ir gerkite gautą nuovirą mažomis porcijomis visą dieną.
- Labai tinka gerti morkų sultis – po pusę stiklinės tris kartus per dieną. Galima maišyti su medumi, citrina – tai naudinga ir inkstams, ir žarnynui.
- Itin gerai imuninę sistemą, inkstus ir kraujagysles veikia morkų sultys, sumaišytos su salierų ir petražolių sultimis santykiu 7 : 4 : 2. Sultis nedidelėmis porcijomis reikia išgurkšnoti per dieną.
- 2 valg. š. džiovintų morkų lapų (žiemą galite morkas palaikykite šviesoje ir vandenyje, kad jų lapai išdygtų) užpilkite 0,5 l verdančio vandens ir palikite pernakt. Gerkite pašildytą 4 kartus per dieną po trečdalį stiklinės, likus pusvalandžiui iki valgio.
2013 11 26
Valome inkstus morkomis
Tokios įprastos lietuviškos daržovės kaip morkos tinka ne tik sriubai pagardinti. Pasirodo, jomis galima išsivalyti inkstus, ypač jeigu kamuoja dažnai pasikartojantys uždegimai ir kiti negalavimai. Taigi, jūsų dėmesiui, keli aktualūs liaudies medicinos receptai.
Pranešti klaidą
Sėkmingai išsiųsta
Dėkojame už praneštą klaidą