7 dienų vaisių ir uogų dieta
Per 7 dienas galima netekti 5–7 kg. Dietos pagrindas – vaisiai bei daržovės, tačiau 7 dietos dieną valgiaraštis pasipildo pieno produktais, kietuoju sūriu ir avižine koše.
Taip pat skaitykite: 15 vaisių: kaip jie padeda atsikratyti antsvorio
Pavyzdinis dietos valgiaraštis vienai dienai:
Pusryčiai: vandenyje virta avižinė košė su mėgstamais vaisiais ir uogomis, obuolys, arbata;
Priešpiečiai: stiklinė bet kokių uogų;
Pietūs: pieno kokteilis su vaisiais ir uogomis, 100 g varškės;
Pavakariai: 2 obuoliai, bet kokie vaisiai;
Vakarienė: vaisių ir uogų kokteilis su kefyru, 50 g neriebaus kietojo sūrio.
Avižinę košę galima virti piene, bet tokiu atveju ją derėtų valgyti su uogomis. Arbatą galima gerti ne tik pusryčiams, o bet kuriuo dienos metu.
Platesnio raciono vaisių ir uogų dieta
Besilaikant šios dietos galima vartoti ne tik vaisius bei daržoves, bet ir ryžių bei grikių košes, varškę, grietinę, kefyrą, kiaušinius, jūrų gėrybes ir žuvį.
Dietos trukmė – 2 savaitės, per kurias galima netekti 8–10 kg.
Pavyzdinis dietos valgiaraštis vienai dienai:
Pusryčiai: stiklinė kefyro, kiaušinis, obuolys;
Priešpiečiai: sezoniniai vaisiai (pagal poreikį), arbata;
Pietūs: grikių košė, stiklinė jogurto, vaisiai bei daržovės;
Pavakariai: 100 g varškės su uogomis;
Vakarienė: 150 g virtos žuvies, stiklinė uogų arba keli vaisiai, arbata.
Daržovių dieta
Vasara mus lepina ne tik šviežiais vaisiais bei uogomis, taip pat įvairiomis daržovėmis. Ar galima įsivaizduoti vasarą be sultingų pomidorų ar traškių agurkėlių?
Taip pat skaitykite: Žuvies dieta: padeda išvengti raukšlių ir atsikratyti kilogramų
Laikytis šios dietos derėtų vasaros pabaigoje, kai sudera baltagūžiai ir žiediniai kopūstai, baklažanai, pomidorai ir saldžioji paprika. Dietos trukmė – 7 dienos, per kurias turėtumėte netekti 7–8 kg.
Beje, vietoj daržovių virimo ar troškinimo, galite jas ruošti ant atviros ugnies, pavyzdžiui, ant grotelių. Toks paruošimo būdas nepadidina kalorijų skaičiaus, o patiekalui suteikia pikantiško skonio ir aromato.
Pavyzdinis dietos valgiaraštis vienai dienai:
Pusryčiai: šviežių daržovių salotos su žalumynais (be aliejaus), vaisiai;
Priešpiečiai: virti žiediniai kopūstai, stiklinė pomidorų sulčių;
Pietūs: daržovių sriuba su žirneliais, vaisiai;
Pavakariai: stiklinė pieno (du kartus per savaitę) arba vaisių salotos;
Vakarienė: troškintos daržovės, vaisiai.