Gal šiemet tai gali būti pievagrybiais ir cukinijomis įdaryti kiaušiniai? Labai skanu, greita, tradiciška, bet kartu ir šiek tiek nauja. Pabandom?
10-iai kiaušinių (20 puselių) reikės:
- nedidelio svogūno;
- 5 pievagrybių;
- pusės vidutinio dydžio cukinijos;
- 1–2 valgomųjų šaukštų „Philadelphia“ sūrio;
- druskos, pipirų.
Gaminimas:
Pirmiausia, virtus kiaušinius supjaustome per pusę ir išimame jų trynius. Keptuvėje alyvuogių aliejuje pakepiname smulkiai pjaustytą svogūną, kol ims gelsti. Tuomet suberiame panašaus dydžio gabalėliais pjaustytus pievagrybius ir tarkuotas cukinijas.
Pasūdome, pakepiname, kol pievagrybiai ir cukinijos lengvai suminkštės, bet vis dar išliks traškūs (maždaug 3–4 min. ant didelės kaitros, nuolat maišant). Keptuvę nukeliame nuo ugnies, beriame kiaušinių trynius. Šakute sutriname juos kartu su daržovėmis.
Dedame dar į masę 1–2 šaukštus „Philadelphia“ sūrio, išmaišome, paskaniname druska ir pipirais, jei to norisi. Gautą įdarą dedame atgal į kiaušinio baltymo „laivelius“, puošiame žalumynais. Skanaus!