Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vizito pas psichologą nereikės laukti pusmetį: kviečia pagalbą gauti nemokamai

Šiandien apie emocinę sveikatą ir jos svarbą kalbama vis daugiau, tačiau jaučiama psichologinių paslaugų prieinamumo problema. Emocinės paramos programa „Drauge“ reaguoja į pagalbos gavimo poreikį ir kviečia į nemokamas psichologo konsultacijas suaugusiuosius, kurie augina nepilnamečius vaikus, rašoma pranešime žinaisklaidai.
Rudens depresija
Rudens depresija / Shutterstock nuotr.

„Teikdami emocinę paramą sudėtingą gyvenimo etapą išgyvenantiems tėvams, pastebime, kad pagalbos ir palaikymo ieško vis daugiau žmonių. Vis dėlto, ne visuomet pavyksta tai gauti iškart: pas kai kuriuos specialistus apsilankymo kartais tenka palaukti net ir pusmetį, o įvairių pagalbos linijų ar palaikymo grupių formatas žmonėms nebūtinai yra priimtinas.

Tam, kad asmuo neliktų vienas su savo sunkumais, jau porą metų siūlome jam tapti mūsų programos „Drauge“ dalyviu ir užmegzti palaikančią draugystę su savanoriu. O dabar pristatome ir dar vieną pagalbos būdą bei kviečiame registruotis į nemokamas psichologo konsultacijas“, – sako programos „Drauge“ vadovė, psichologė Jonė Piekuraitė-Dudėnė.

Nuo š. m. gruodžio mėnesio užsiregistravę asmenys gaus 10 nemokamų psichologo konsultacijų, kurios vyks iki kitų metų kovo mėnesio. Vietų skaičius ribotas, o su užsiregistravusiais bus susisiekta asmeniškai siekiant kuo tikslingiau išsiaiškinti psichologinės pagalbos poreikius ir juos atliepti.

„Pokalbis su psichologu saugioje aplinkoje, pasidalijimas savo išgyvenimais gali padėti ištverti sudėtingą gyvenimo etapą, kai ypač svarbu nelikti vienam. Tikiu, kad tokie pokalbiai stiprina, palaiko, todėl verta kreiptis pagalbos, jei šiuo metu yra sunku“, – į nemokamas konsultacijas kviečia viena programos „Drauge“ koordinatorių ir klinikinės psichologijos magistrantė Kristina Pliučienė.

Psichologo konsultacijos vyks gyvai Vilniuje, susitinkant vieną kartą per savaitę. Užsiregistruoti į psichologines konsultacijas galima čia.

Į nemokamas psichologo konsultacijas kviečia VšĮ „Savanoriai vaikams“ įgyvendinama programa „Drauge“. Programa „Drauge“ – tai emocinė parama, kurią teikia savanoriai vienišumą patiriantiems ar su gyvenimo iššūkiais susiduriantiems asmenims. Daugiau informacijos: www.programadrauge.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas