Gėda pripažinti, kad tokia užkietėjusi bulvių mylėtoja kaip aš, vokišką bulvių sriubą gamino pirmą kartą gyvenime. Kiek teko domėtis, šią sriubą gamina tiek su įvairiomis parūkytomis dešromis, tiek su šonine, tiek vegetariškai.
Šįkart pasirinkau naudoti aromatingąją „Chorizo“ dešrą. Kitą kartą naudosiu Vienos dešrelę arba net kokį nors savo gamybos šedevrą (vis neprisiruošiu dešrelių gamybos žygdarbiui, nors ir turiu įrangą).
Ši sriuba – kreminės struktūros, bet yra ir ką pakramtyti, nes trintuve sutriname tik 2/3 daržovių, o likusias, kartu su dešrelėmis, paliekame dantims. Beje, dėl raudonų „Chorizo“ riebalų sriuba įgauna itin gražią geltoną spalvą.
Jums reikės:
- 1 kg nuskustų ir kubeliais supjaustytų bulvių;
- 150 gr. griežinėliais supjaustytos „Chorizo“ dešros;
- 1 didelio, smulkiai supjaustyto, svogūno (arba poros mažesnių);
- 1 kubeliais supjaustytos morkos;
- 2 saliero stiebų;
- pusės poro;
- 500 ml sultinio (daržovių arba vištienos);
- 2 susmulkintų česnako skiltelių;
- šaukšto aliejaus;
- 100 ml grietinėlės;
- druskos;
- pipirų.
Gaminimas:
1. Įkaitiname aliejų ir tokia tvarka apkepiname daržoves: svogūnai, česnakai, morka, salieras, poras.
2. Sudedame bulves ir supilame sultinį. Verdame apie apie 15 minučių. Sudedame dešrą ir verdame dar 15 minučių.
3. Iš sriubos išimsme dešreles ir trečdalį daržovių. Padedame kur nors netoliese. Šuniui neatiduodame.
4. Į puodą supilame grietinėlę. Įdedame druskos ir pipirų. Pakaitiname puodo turinį dar kelias minutes ir galiausiai sutriname jį trintuve iki kreminės struktūros.
5. Puodui atiduodame anksčiau pavogtas daržoves ir dešros gabalus. Patiekiame.
6. Paliekame nors truputį sriubos rytojui, nes skoniams susigrojus, bus dar skaniau.