Lapkričio mėnesį VMVT inspektoriai planinių patikrinimų metu įvairių miestų ir rajonų restoranuose, kavinėse, užkandinėse nuo darbuotojų rankų ims mėginius. Bus tiriama, ar nėra salmonelių, stafilokokų ir žarnyno bakterijų E. coli.
Be to, inspektoriai vertins bendrąją viešojo maitinimo įmonių darbuotojų asmens higieną – kokios yra jų rankos, ar nedėvimi žiedai, ar švarūs drabužiai, pakanka priemonių rankoms plauti, personalas pasitikrinęs sveikatą ir t.t.
Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro duomenimis, Lietuvoje 2014 m. bakterijų sukeltomis ligomis (salmonelioze, kampilobakterioze, šigelioze ir kt.) susirgo daugiau kaip 2 300 žmonių, kai kurie – pavalgę restorane, kavinėje ar užkandinėje.
„Tikrindami viešojo maitinimo įmones VMVT inspektoriai nustato 9 proc. personalo higienos pažeidimų. Taigi, labai svarbu, kad žmonės dirbantys viešojo maitinimo įmonėse ypatingą dėmesį skirtų higienai ir suprastų, kad nuo jų priklauso, ar vartotojus pasieks saugus ir kokybiškas maistas. VMVT inspektoriai ne tik tikrins restoranus, kavines, užkandines, bet ir jų darbuotojams primins, kaip tinkamai įgyvendinti higienos reikalavimus“, – sako VMVT direktoriaus pavaduotoja Daiva Švelnienė.