Žuvies dieta: padeda išvengti raukšlių ir atsikratyti kilogramų

Ar žinojote, kad žuvies dieta – viena populiariausių tarp žvaigždžių? Greičiausiai tai neturėtų stebinti, kadangi ji viena sočiausių, labiausiai odą gražinančių, padedančių atgauti formas dietų.
Kepta lašiša su daržovėmis
Kepta lašiša su daržovėmis / Fotolia nuotr.

Siūlome jums išbandyti – 3 ir 7 dienas trunkančios dietos valgariaščius.

Nauda, rezultatai ir atsiliepimai

Žuvis laikoma puikiu produktu, tačiau gaila, kad ją nepelnytai užmirštame. Joje gausu kalio, fosforo, organizmui naudingų riebalų rūgščių, todėl tai puikus pasirinkimas norintiems gyventi sveikiau. Net dietologai sako, kad žuvis kur kas geriau įsisavinama nei mėsa, todėl įtraukę į valgiaraštį tikrai nesigailėsite. 

Taip pat skaitykite: 7 dienų riebalus deginančios sriubos dieta

Ką reikia žinoti:

  • Tam tikros žuvų rūšys turi mažai kilokalorijų, todėl galite valgyti į sveikatą, nebijodami papilnėti.
  • Dietos metu galite rinktis įvairius prieskonius, tik neaštrius. Geriausia atsisakyti druskos.
  • Žuvyje esančios medžiagos padeda išsaugoti jaunystę, jaunatvišką išvaizdą, odos elastingumą.
  • Ši dieta netiks tiems, kurie alergiški jūros produktams, taip pat turintiems tam tikrų sveikatos bėdų su inkstais ir kepenimis.
  • Kokią žuvį rinktis? Geriausia dietines, liesas rūšis: ešerį, menkę, jūrinę lydeką, tuną, plekšnę. Kiek kaloringesnės – kuprė bei lašiša, tačiau jas taip pat galite įtraukti į racioną, tik ruošdami nenaudokite aliejaus.
  • Geriausia valgyti šviežią žuvį, tačiau blogiausiu atveju galite rinktis šaldytą. Konservų verčiau atsisakykite. Paruošimo būdas: garuose, troškinimas, virimas, apkepimas.
Fotolia nuotr./Jūrų gėrybės
Fotolia nuotr./Jūrų gėrybės
  • Ką dar galite valgyti? Kuo daugiau šviežių daržovių, vaisių, taip pat tiks jūrų gėrybės, kiaušiniai, rūgštūs pieno produktai. Sakykite „taip“ – morkoms, cukinijoms, kopūstams, paprikai, agurkams, špinatams, tačiau venkite bulvių, pomidorų, baklažanų. Garnyrui skanaukite rudųjų ryžių.
  • Žuvies dieta ne tik padės numesti svorio, bet ir sureguliuoti medžiagų apykaitą, sustiprinti širdies ir kraujagyslių sistemą.

Taip pat skaitykite: Keistenybės, kurios labiausiai gundo vyrus

3 dienų žuvies dieta

  • Pusryčiai: 1 virtas kiaušinis, jogurtas be priedų, neriebi varškė, žalioji arbata;
  • Priešpiečiai: 200 g žuvies, vienas vaisius (apelsinas, greipfrutas, kivis);
  • Pietūs: 250 g žuvies, pupelių, kopūstų, paprikos ir agurkų salotos. Iki pietų išgerkite 2 stiklines vandens arba žaliosios arbatos;
  • Vakarienė: tokia pati, kaip ir pietūs, vietoj garnyro valgykite ruduosius ryžius. Prieš miegą išgerkite žaliosios arbatos arba stiklinę kefyro.
    Žuvis su daržovėmis
    Receptas: Žuvis su daržovėmis
    2 asmenims
    Pagaminsite per 40 min.
    3.1 / 29
    Receptas
    Ingredientai
    Žuvis: 300.00 g (filė)
    Pomidorai: 1.00 vnt.
    Paprikos: 1.00 vnt. (po pusę raudonos ir geltonos paprikos)
    Druska: 1.00 žiupsnelis
    Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį - baltųjų pipirų)
    Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sulčių)
    Aliejus: 4.00 valg. š. (kepimui)
    Rozmarinai: 10.00 g (šakelė)
    Vynas: 50.00 ml (baltojo sauso)
    Špinatai: 200.00 g (šviežių)
    Kaip gaminti

    1. Pomidoro galus įpjaukite, nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odelę, o minkštimą susmulkinkite. Išvalytas paprikas kelioms minutėms įmeskite į verdantį vandenį, tada išgriebkite, pakiškite po tekančiu šaltu vandeniu, nulupkite odelę ir susmulkinkite.

    2. Keptuvėje su aliejumi ir rozmarinų šakele pakepinkite svogūną, suverskite smulkintas daržoves, supilkite vyną, pasūdykite, pagardinkite pipirais, bet neužvirkite.

    3. Žuvį nuplaukite, nusausinkite, padalykite į dvi dalis, įtrinkite druska ir pipirais, apšlakstykite citrinų sultimis ir palikite pasimarinuoti. Tada kepkite apie 10 min. uždengtoje keptuvėje karštame svieste.

    4. Tiekite pašildytoje lėkštėje su daržovėmis ir troškintais špinatais. Puoškite šviežių žalumynų šakele.

    Suskleisti
    Žuvis su brokoliais
    Receptas: Žuvis su brokoliais
    2 asmenims
    Pagaminsite per 45 min.
    3.5 / 90
    Receptas
    Ingredientai
    Žuvis: 2.00 vnt. (mėgstamos filė)
    Brokoliniai kopūstai: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio)
    Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (raudona)
    Sviestas: 100.00 g (ožkų pieno)
    Česnakai: 3.00 skiltelės
    Austrių padažas: 1.00 valg. š.
    Citrinos: 1.00 vnt.
    Riešutai: 1.00 g (maltų)
    Imbieras: 1.00 vnt. (nedidelis gabalėlis šaknies)
    Druska: 1.00 žiupsnelis
    Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
    Petražolės: 1.00 sauja
    Kaip gaminti
    1. Žuvį nuplaukite, nusausinkite, sudėkite į plokščią lėkštę. Nedideliame indelyje sumaišykite kapotus česnakus, tarkuotus imbierus, petražoles, pipirus, riešutus, austrių padažą.
    2. Mišiniu įtrinkite žuvų gabalėlius ir bent 2 val. palikite, kad pasimarinuotų.
    3. Paruoštą žuvį suvyniokite į kepimo popierių ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.
    4. Popierių praskleiskite ir dar kelias minutes pakepkite, kad žuvis apskrustų. Brokolius nuvalykite, išskirstykite žiedynėliais.
    5. Aitriąją papriką išvalykite sukapokite. Į garų puodą sudėkite brokolius, suberkite tarkuotas citrinos žieveles ir aitriąsias paprikas ir trumpai, kad brokoliai tik suminkštėtų, bet nepakeistų spalvos, pakaitinkite garuose.
    6. Galiausiai į brokolius įmaišykite ožkų pieno sviestą ir patiekite kaip garnyrą prie žuvies.  

     

    Suskleisti
    Žuvis su rudaisiais ryžiais
    Receptas: Žuvis su rudaisiais ryžiais
    3 asmenims
    Pagaminsite per 1 val. 25 min.
    3.6 / 10
    Receptas
    Ingredientai
    Žuvis: 600.00 g (baltos žuvies filė)
    Ryžiai: 200.00 g (rudųjų)
    Svogūnai: 2.00 vnt.
    Česnakai: 4.00 skiltelės
    Džiovinti pomidorai: 20.00 g (pastos)
    Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (gabalėlis ankšties)
    Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sulčių)
    Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
    Sviestas: 2.00 valg. š.
    Vynas: 125.00 ml (balto sauso)
    Čiobreliai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
    Provanso žolelių prieskoniai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
    Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
    Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį šviežiai maltų)
    Kaip gaminti

    1. Žuvies filė nuplaukite, nusausinkite, suformuokite 3 kepsnelius, pagardinkite šviežiai maltais pipirais, įtrinkite Provanso žolelių mišiniu, apšlakstykite citrinų sultimis, aliejumi, uždenkite maistine plėvele ir bent valandą palaikykite šaldytuve, kad pasimarinuotų.

    2. Svogūnus, česnakus nulupkite, susmulkinkite. Aitriąją papriką taip pat susmulkinkite. Tada viską pakepinkite svieste.

    3. Kai svogūnai suminkštės, sukrėskite saulėje džiovintų pomidorų pastą, padažą pasūdykite, pagardinkite pipirais, suverskite ryžius, supilkite vyną, viską gerai išmaišykite, pakaitinkite, iki ryžiai sušils, ir nukelkite nuo ugnies.

    4. Marinuotą žuvį iškepkite ant grotelių ir dėkite į lėkštes šalia ryžių.

    5. Tiekite su mėgstamomis salotomis.

    Pagaminsite per 25 min. (neskaičiuojant žuvies marinavimo laiko).

    Suskleisti

Tokio valgiaraščio laikykitės ne ilgiau kaip 3 dienas! 

7 dienų žuvies dieta

Pateikti receptai tik preliminarūs, galite laisvai interpretuoti ir ruošti patiekalus, kaip jums patinka.

1 diena

  • Pusryčiai: garuose paruošta rudagalvė menkė (150 g), kopūstai (150 g), arbata be cukraus;
  • Pietūs: ryžiai, lašiša (150 g), daržovių sriuba;
  • Pavakariai: vaisiai (išskyrus bananus ir vynuoges);
  • Vakarienė: virti kalmarai (150 g), korėjietiškai paruoštos morkos, pilno grūdo bemielės ir becukrės duonos riekė, arbata be cukraus.
    Sveikuoliškos korėjietiškos morkos
    Receptas: Sveikuoliškos korėjietiškos morkos
    4 asmenims
    Pagaminsite per 40 min.
    3.8 / 30
    Receptas
    Ingredientai
    Morkos: 500.00 g
    Česnakai: 2.00 skiltelės
    Druska: 1.00 žiupsnelis
    Cukrus: 1.00 žiupsnelis
    Kalendros: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis maltų)
    Aitrioji paprika: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis maltų)
    Obuolių actas 50.00 ml
    Aliejus: 2.00 valg. š. (saulėgrąžų)
    Svogūnai: 40.00 g
    Kaip gaminti

    1. Morkas nuskuskite ir sutarkuokite. Druską, cukrų, aitriųjų paprikų miltelius ir maltas kalendras sumaišykite, suberkite į morkas ir viską gerai išmaišykite.

    2. Česnakų skilteles susmulkinkite, išmaišykite su obuolių actu ir užpilkite ant morkų.

    3. Saulėgrąžų aliejuje pakepinkite pusę svogūno, atvėsinkite ir užpilkite ant morkų. Gerai išmaišykite ir palikite per naktį šaldytuve.

    Ryte jau galite tiekti. Skanaus!

    Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

    Suskleisti

2 diena

  • Pusryčiai: arbata su džiovintais vaisiais, kepta plekšnė (150 g);
  • Pietūs: kotletai iš tuno, juoda duona, raugintų agurkų sriuba;
  • Pavakariai: vaisiai (150 g);
  • Vakarienė: sauja riešutų, pilno grūdo bemielės ir becukrės duonos riekė, varškė (150 g).
    Raugintų agurkų sriuba
    Receptas: Raugintų agurkų sriuba
    2 asmenims
    Pagaminsite per 40 min.
    3.6 / 34
    Receptas
    Ingredientai
    Agurkai: 2.00 vnt. (rauginti)
    Bulvės: 2.00 vnt.
    Morkos: 1.00 vnt.
    Svogūnai: 1.00 vnt.
    Perlinės kruopos: 4.00 valg. š. (mirkytų)
    Aliejus: 30.00 ml (šlakelis - kepti)
    Kiauliena: 100.00 g (pagal poreikį - sultiniui)
    Vanduo: 2500.00 ml (sultiniui)
    Salierai: 200.00 g (gumbo - sultiniui)
    Paprikos: 100.00 g (saldžiosios - sultiniui)
    Petražolės: 1.00 vnt. (ryšulėlis - sultiniui)
    Laurų lapai: 1.00 vnt. (sultiniui)
    Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (žirneliai - sultiniui)
    Druska: 1.00 žiupsnelis (sultiniui)
    Kaip gaminti
    1. Mėsą gerai nuplaukite, supjaustykite gabalėliais ir suberkite į nurodytą kiekį verdančio vandens. Įmeskite lauro lapelį ir pipirų žirnelius.
    2. Kai mėsa bus apvirusi, suberkite gabalėliais supjaustytą saliero gumbą ir papriką, įmeskite surištą ryšulėlį nuplautų petražolių ir dar pavirkite apie 15–20 minučių.
    3. Iš išvirusio sultinio išgriebkite į dubenėlį mėsos gabalėlius.
    4. Sultinį nukoškite ir vėl supylę į puodą užvirkite, sumeskite gabalėliais pjaustytas bulves, tarkuotas (arba gabalėliais pjaustytas) morkas, mirkytas perlines kruopas ir raugintus agurkus. Virkite, kol suminkštės.
    5. Keptuvėje įkaitinkite aliejų suberkite smulkintą svogūną. Šiek tiek apkepkite. Tada suberkite virtą mėsą ir ją taip pat apkepkite.
    6. Mėsą su svogūnais berkite į baigiančią virti sriubą ir dar apie 5 minutes pavirkite.
    7. Nukaiskite, pagal skonį pasūdykite.
    8. Tradiciškai ši sriuba patiekiama su grietine.
    Suskleisti

Taip pat skaitykite: Sekso dieta: ką valgyti, kad pažadintume geismą?

3 diena

  • Pusryčiai: sumuštinis su žuvimi (150 g), graikiniai riešutai (4 vnt.), arbata be cukraus; 
  • Pietūs: žalumynų šaltsriubė, 1 virtas kiaušinis, tunas;
  • Pavakariai: vaisiai (150 g);
  • Vakarienė: krevetės (200 g), arbata su medumi.
    Bulgariška agurkų šaltsriubė - Tarator
    Receptas: Bulgariška agurkų šaltsriubė („tarator“)
    5 asmenims
    Pagaminsite per 1 val.
    3.3 / 141
    Receptas
    Ingredientai
    Agurkai: 500.00 g (maždaug 2 švieži, dideli agurkai)
    Jogurtas: 500.00 g (natūralus tirštas)
    Česnakai: 2.00 skiltelės (2–3 skiltelės)
    Krapai: 2.00 valg. š. (2–3 valg. š. šviežių)
    Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
    Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
    Graikiniai riešutai: 1.00 sauja (nebūtinai)
    Vanduo: 1.00 st. (nebūtinai)
    Kaip gaminti
    1. Agurkus supjaustykite labai mažais kubeliais ir suberkite į didelį dubenį.
    2. Česnako skilteles nulupkite ir smulkiai sukapokite arba sutrinkite. Sudėkite į tą patį dubenį su agurkais. Taip pat suberkite smulkiai kapotus krapus, sutrintus graikinius riešutus ir druską. Supilkite aliejų ir išmaišykite.
    3. Jogurtą lengvai suplakite šakute, kad nebūtų toks tirštas. Supilkite į dubenį ant agurkų ir vėl gerai pamaišykite.
      Astos Černės nuotr. / Gaminant bulgarišką agurkų šaltsriubę - Tarator
      Astos Černės nuotr. / Gaminant bulgarišką agurkų šaltsriubę - Tarator
    4. Jeigu matote, kad masė per tiršta, įpilkite šiek tiek vandens. Tačiau neatskieskite jos per daug – sriuba ir turi būti gana tiršta. Be to, jai pastovėjus, agurkai taip pat išskirs savo sultis ir taps dar skystensė. Paragaukite šaltsriubę ir, jei trūksta, įberkite dar žiupsnelį druskos.
    5. Dubenį su paruošta sriuba dėkite į šaldytuvą ir palaikykite bent valandą. Tiekite šaltą.

    Šaltsriubę „tarator“ ruošė ir aprašė Asta Černė

    Suskleisti

4 diena

  • Pusryčiai: virta arba garuose paruošta rudagalvė menkė (150 g), ridikėliai, pilno grūdo bemielės ir becukrės duonos riekė, arbata be cukraus;
  • Pietūs: žaliosios salotos, 100 g mėgstamos žuvies;
  • Pavakariai: vaisiai (150 g);
  • Vakarienė: virti kalmarai su kiaušiniais ir agurku (200 g), pilno grūdo bemielės ir becukrės duonos riekė.
    Žaliosios salotos
    Receptas: Žaliosios salotos
    2 asmenims
    Pagaminsite per 1 val.
    3.1 / 9
    Receptas
    Ingredientai
    Salotos: 100.00 g (salotinių sultenių)
    Cukinijos: 1.00 vnt.
    Agurkai: 2.00 vnt. (trumpavaisiai)
    Avokadai: 1.00 vnt.
    Kaparėliai: 30.00 g
    Fetos sūris: 150.00 g
    Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sulčių)
    Česnakai: 2.00 skiltelės
    Raudonėliai: 1.00 arbat. š.
    Garstyčios: 1.00 valg. š. (grūdėtųjų)
    Klevų sirupas: 1.00 arbat. š.
    Aliejus: 3.00 valg. š.
    Krapai: 30.00 g
    Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
    Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
    Kaip gaminti

    1. Iš aliejaus, citrinų sulčių, raudonėlių, garstyčių, smulkintų česnakų ir klevų sirupo užmaišykite marinatą.

    2. Nuplautas, nusausintas ir plonyčiais griežinėliais supjaustytas cukinijas ir agurkus sudėkite į plokščią indą, užpilkite paruoštu marinatu ir bent valandą pamarinuokite. 

    3. Salotas nuplaukite, labai gerai nusausinkite, sudėkite į sandarų indą ir pusvalandžiui padėkite į šaldytuvą – bus traškesnės. Išimtas išdėliokite lėkštėse.

    4. Ant salotų dėkite marinuotų cukinijų ir agurkų, nuluptų, skiltelėmis pjaustytų ir citrinų sultimis apšlakstytų avokadų, berkite nuvarvintų kaparių.

    5. Galiausiai ant salotų išdėliokite kubeliais pjaustytą arba šakute trupintą fetos tipo sūrį.

    6. Salotas apliekite paruoštu marinatu, kuriame laikėte cukinijas ir agurkus, ir užberkite smulkintų krapų.

    Suskleisti

5 diena

  • Pusryčiai: virta arba garuose paruošta menkė (150 g), kopūstų salotos, pilno grūdo bemielės ir becukrės duonos riekė, arbata be cukraus;
  • Pietūs: daržovių sriuba, rudieji ryžiai, plekšnė (100 g);
  • Pavakariai: vaisiai (150 g);
  • Vakarienė: midijos (200 g), žaliosios salotos, juodos duonos riekė.
    Daržovių sriuba
    Receptas: Daržovių sriuba
    4 asmenims
    Pagaminsite per 30 min.
    3.5 / 11
    Receptas
    Ingredientai
    Juodieji pipirai: 2.00 žiupsnelis
    Druska: 3.00 žiupsnelis
    Sviestas: 120.00 g
    Bulvės: 4.00 vnt.
    Svogūnai: 1.00 vnt.
    Morkos: 100.00 g (virtos)
    Šaldytos šparaginės pupelės: 100.00 g (virtos)
    Žiediniai kopūstai: 100.00 g (virtos)
    Žirniai: 100.00 g (žali)
    Grietinė: 4.00 valg. š.
    Kaip gaminti

    1. Supjaustykite kubeliais bulves.

    2. Ant sviesto pakepinkite svogūną, žiedinį kopūstą, pupeles, morką ir žirnius.

    3. Baigiant virti bulvėms, sudėkite į puodą apkeptas daržoves, pagal skonį įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų ir  pavirkite dar apie 7 minutes. Tiekite su grietine.

    Skanaus!

    Receptą atsiuntė Rūta Martinkevičiūtė

    Suskleisti

Taip pat skaitykite: Kaip galite pagerinti kepenų veiklą

6 diena

  • Pusryčiai: dvi pilno grūdo bemielės ir becukrės duonos riekės su raudonaisiais ikrais, arbata su medumi;
  • Pietūs: žuvienė, skumbrė, žalios salotos;
  • Pavakariai: vaisiai (150 g);
  • Vakarienė: žuvies kotletai, morkos, troškintos su svogūnais, arbata be cukraus.
    Soti žuvienė
    Receptas: Soti žuvienė
    4 asmenims
    Pagaminsite per 1 val.
    3.1 / 13
    Receptas
    Ingredientai
    Lašiša: 500.00 g (arba upėtakių)
    Porai: 1.00 vnt.
    Salierai: 1.00 vnt. (lapkotis)
    Morkos: 1.00 vnt.
    Česnakai: 1.00 skiltelės
    Sviestas: 2.00 valg. š.
    Žuvies sultinys: 1500.00 ml
    Agurkai: 2.00 vnt. (rauginti)
    Pomidorų padažas: 2.00 valg. š.
    Citrinos: 1.00 vnt. (pusė citrinos)
    Laurų lapai: 1.00 vnt.
    Petražolės: 1.00 arbat. š.
    Čiobreliai: 1.00 arbat. š.
    Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
    Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
    Kaip gaminti

    1. Paruoškite sultinį. Nuplaukite daržoves. Porus ir salierą supjaustykite griežinėliais, nulupkite ir stambia trintuve sutarkuokite morką.

    2. Puode ištirpinkite sviestą ir apkepkite jame smulkintas daržoves. Supilkite sultinį, išspauskite česnaką, įmaišykite pomidorų tyrę, įmeskite laurų lapą, porą petražolių šakelių, įberkite džiovintų čiobrelių. Uždenkite puodą ir pavirkite apie 10 min.

    3. Lašišas supjaustykite stambiais kubeliais. Išgriebkite iš sultinio laurų lapą ir petražolių šakeles, sudėkite lašišų gabalėlius ir pavirkite dar 5 min.

    4. Raugintus agurkus supjaustykite plonais griežinėliais, suberkite į puodą. Pasūdykite sriubą, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais, įmaišykite šaukštą citrinų sulčių.

    5. Leiskite sriubai šiek tiek pastovėti, išpilstykite į lėkštes, papuoškite petražolių lapeliais ir citrinos griežinėliais.

    Suskleisti

Taip pat skaitykite: Dieta pagal kraujo grupę

7 diena

Pusryčiai: arbata be cukraus, mėgstama žuvis (150 g);
Pietūs: daržovių sriuba, pilno grūdo bemielės ir becukrės duonos riekė;
Pavakariai: vaisiai (150 g);
Vakarienė: krevetės (250 g), rudieji ryžiai (150 g), arbata be cukraus. 

Aromatingos krevetės
Receptas: Aromatingos krevetės
2 asmenims
Pagaminsite per 6 min.
3.5 / 17
Receptas
Ingredientai
Krevetės: 12.00 vnt. (nevirtos ir nelukštentos)
Žuvų padažas: 2.00 valg. š.
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Imbieras: 2.00 g (1/2 arbat. š. tarkuoto)
Pipirai: 2.00 g (1/2 arbat. š. - aitriųjų)
Citrinos: 1.00 vnt. (1 arbat. š. tarkuotų žievelių arba 1 cm sutrintų citrinžolių)
Sultys: 2.00 arbat. š. (citrinų)
Petražolės: 5.00 g (žiupsnelis smulkintų)
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite keptuvę, įpilkite alyvuogių aliejaus, įberkite imbierą, smulkintus aitriuosius pipirus, smulkintą česnaką ir sudėkite krevetes.

2. Krevetes kepkite apie 3 minutes arba kol paraudonuos.

3. Įberkite tarkuotų citrinų žievelių arba  citrinžolių, įpilkite citrinų sulčių ir žuvų padažo.

4. Pabarstykite smulkintomis petražolėmis.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis