Kiekiai – patiekalą ruošiau sau vienai, tad atitinkamai ir prisipirkta. Bet troškinio liko dar porai valgymų. Jums gali prireikti šlakelio aliejaus, bet man užteko dešrelėje esančių taukų, todėl sąraše aliejaus neminėjau.
Jums reikės:
- 1 baltos žuvies filė, supjaustytos kąsnio dydžio gabaliukais (naudojau menkę);
- saujos moliuskų;
- saujos midijų;
- saujos krevečių su kiautu;
- 200 g rūkytos dešrelės ar dešros, supjaustytos griežinėliais;
- 1 smulkiai supjaustyto svogūno;
- kelių smulkiai supjaustytų česnako skiltelių;
- 1 supjaustytos paprikos;
- 1 supjaustyto pankolio;
- 1 kubeliais supjaustytos morkos;
- 1 kubeliais supjaustyto saliero;
- poros šakelių čiobrelio;
- 2 šaukštelių rūkytos paprikos;
- 150 ml balto sauso vyno;
- 1 skardinės supjaustytų pomidorų savo sultyse;
- kalendros (arba petražolių, jei kalendra jums primena muilą);
- 1 l vištienos sultinio (maniškiame buvo ir šiek tiek vištienos – nepakenkė);
- druskos;
- pipirų;
- paskrudinto prancūziško batono patiekimui (saviškį užmiršau, sudeginau ir atsiminiau tik pavalgiusi).
Gaminimas:
- Apkepiname dešrelės griežinėlius. Palaukiame, kol išleis riebalus, kuriuose apkepinsime kvapiąsias daržoves: česnaką, svogūną, salierą.
- Po kelių minučių į kompaniją įtraukiame papriką, pankolį ir morką.
- Po maždaug 8 minučių supilame sultinį, įdedame čiobrelio ir rūkytos paprikos. Viską verdame, kol daržovės suminkštės iki pageidaujamos tekstūros.
- Supilame vyną bei įdedame druskos ir pipirų pagal skonį.
- Į sriubą įdedame moliuskus, midijas ir krevetes. Paverdame dar apie 5 minutes.
- Patiekdami užberiame smulkintos kalendros arba kitų žolelių. Patiekti tinka su skrudinta duona arba ryžiais.