Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Desertai 3 puslapis

Krekeriai iš moliūgų ir saulėgrąžų sėklų

Krekeriai iš moliūgų ir saulėgrąžų sėklų 6 asm.

Nida Degutienė: Krekeriai yra keistas malonumas, matyt, dėl to, kad valgant jie maloniai traška. Ir jei visada manėt, kad namuose juos pasigaminti pernelyg daug vargo, tai galiu nuraminti, kad omletą išsikepti yra sudėtingiau nei šiuos krekerius!

 

Turkiškos picos „pidė“

Turkiškos picos „pidė“ 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai)Pidė gali virsti pačiu geriausiu jūsų vakarėlio akcentu, nes ją lipdyti gali visi svečiai. Įdarai taip pat gali būti patys įvairiausi – nuo maltos avienos (čia labiau vyriškas, suaugusių variantas) iki špinatų (tikrai patiks moterims) arba įvairių sūrių įdaras (tikrai džiaugsis vaikai).

Šventinis trispalvis tortas

Šventinis trispalvis tortas 8 asm.

Renata Ničajienė („Sezoninė virtuvė“): Kepdama šį tortą labiausiai norėjau visas tris mūsų vėliavos spalvas sukurti tik iš natūralių ingredientų, nenaudojant jokių dirbtinių dažiklių. Tam puikiai tiko natūralūs šaltyje džiovintų daržovių ir uogų milteliai. Geltonam biskvito sluoksniui – moliūgų milteliai (jiems papildomo aromato suteikiau įtarkuodama apelsinų žievelės). Žaliam biskvitui – liofilizuotų špinatų milteliai (jiems gaivos pridėjau įtarkuodama citrinos žievelės). Raudonąjį biskvitą nudažiau liofilizuotais raudonųjų burokėlių ir aromatingų aviečių milteliais.

 

Veganiškas braunis su graikiniais riešutais

Veganiškas braunis su graikiniais riešutais 6 asm.

Tinklaraštis „Vegan Pipiras“: Šį veganišką pyragą labai lengva pasigaminti, o dar lengviau ir skaniau jį suvalgyti!

 

Veganinis vyšnių ir datulių keksas

Veganinis vyšnių ir datulių keksas 6 asm.

FeedMySister.com/„Natūraliai saldu“: Tai minkštas ir drėgnas keksas, kuris yra saldus ne tik dėl naudoto cukraus, bet ir datulių. Toks derinys suteikia visai kitokį saldumą, o jį subalansuoja vyšnių rūgštelė. Linų sėmenys ne tik praturtina kepinį, bet padeda sukurti reikiamą tekstūrą.

Libanietiška duona su česnakinio sviesto glazūra

Libanietiška duona su česnakinio sviesto glazūra 6 asm.

Kviečiame išsikepti labai purios ir gardžios, švelniai česnaku pagardintos libanietiškos duonos, kurią kildina mielės. Daug darbo nebus, prireiks tik šiek tiek kantrybės, kol tešla porąsyk pakils. Skaniuoju kepiniu galėsite mėgautis kaip užkandžiu, patiekti prie sriubos, ruošti su juo sumuštinius. 

 

Ukrainietiškos mielinės bandelės pampuškos

Ukrainietiškos mielinės bandelės pampuškos 4 asm.

Tinklaraštis bulviukose.ltUkrainietiškos pampuškos – purios, minkštutės bandelės, pagardintos žolelėmis ir česnakais. Dažniausiai jos patiekiamos su ukrainietiškais barščiais.

 

Nostalgiškos varškės spurgos

Nostalgiškos varškės spurgos 6 asm.

Renata Ničajienė (tinklaraštis „Sezoninė virtuvė“): Apvalios kaip kamuoliukai, traškios iš išorės ir purios viduje varškės spurgos – tai pats mėgstamiausias nostalgiškas vaikystės skanumynas. Gamindami šias nedideles spurgas, į kiekvieną jų paįvairinimui įspauskite po šviežią ar šaldytą spanguolę, kepant uogos išsileis ir suteiks netikėtos rūgštelės.

 

Veganiški pyragėliai su obuolių ir aguonų įdaru

Veganiški pyragėliai su obuolių ir aguonų įdaru 4 asm.

Tokių pyragėlių, kokių pasigaminti siūlo „Vegan Pipiras“ tinklaraštininkai, galima skanauti ne tik kaip deserto, bet ir valgyti pusryčiams ar vakarienei. Jie saikingai saldūs, gaivūs, patinkantys ir suaugusiems, ir vaikams. Išbandykite!

 

Aromatingi morkų pyragaičiai

Aromatingi morkų pyragaičiai 4 asm.

Nepaprastai drėgni, purūs ir kvepiantys cinamonu morkų pyragaičiai tiks ne tik šventiniam stalui, bet ir kasdienai. Skanūs ir vieni, tačiau su kreminio sūrio pertepimu jie virsta dar gardesniais skanėstais.

Karameliniai sluoksniuoti pyragaičiai

Karameliniai sluoksniuoti pyragaičiai 6 asm.

Tai nepaprastai skanūs, elegantiškai atrodantys pyragaičiai, kurių receptu TV laidoje pasidalino konditeris Ali Gadžijevas, išbandykite!

 

Minkšti veganiški sausainiai su riešutų sviestu

Minkšti veganiški sausainiai su riešutų sviestu 4 asm.

Tai labai greitai ir lengvai pagaminami, kaip visada sveiki, sotūs ir labai skanūs sausainiai! Neįprastas ingredientas ir galbūt daugeliui būsiantis naujas atradimas – žirnių miltai.

Šventinis šokoladinis migdolų pyragas

Šventinis šokoladinis migdolų pyragas 12 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Šis nesudėtingas pyragas, prisiekiu, yra tikrai vertas karališko stalo, o jo sudėtyje – jokių miltų, tik malti migdolų riešutai. Na, ir, žinoma, šokoladas. Naudokite patį geriausią, kokį tik galite sau lesti. Patikėkit, tikrai yra didžiulis skirtumas.

 

Avižiniai sviestiniai sausainiai su razinomis

Avižiniai sviestiniai sausainiai su razinomis 6 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Šie avižiniai sausainiai tikrai ne dietiški, neapgaudinėsiu nei jūsų, nei savęs. Bet užtai jie TOKIE skanūs, kad velniai nematė tų kalorijų: verčiau jas išvaikščiokit kur nors mašiną toliau pasistatę arba šiaip į mišką išsiruošę. Kiekvienas kąsnis vertas nuodėmės, prisiekiu.

Veganiški apelsininiai riestainiai su aguonomis

Veganiški apelsininiai riestainiai su aguonomis 6 asm.

Riestainius, dažnai dar vadinamus „barankomis“, mėgsta ir maži, ir nedideli. Išbandykite veganišką šio kepinio variantą, kvepiantį apelsinais ir paskanintą aguonomis! Receptu dalinasi tinklaraštis „Vegan Pipiras“. 

Greitas jogurto ir persimonų desertas su pistacijomis

Greitas jogurto ir persimonų desertas su pistacijomis 2 asm.

Nors šį skanėstą įvardijame kaip „desertą“, tie, kas mėgsta saldesnius pusryčius, gali juo mėgautis ir ryte. Lengvas, gaivus, elegantiškas patiekalas paruošiamas vos per kelias minutes, o svarbiausias jo akcentas – gerai prinokę, saldūs persimonai.

Itališkos lazdelės „grissini“ su rozmarinais

Itališkos lazdelės „grissini“ su rozmarinais 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Pirkti grissini yra skanūs, bet jūs vargu ar įsivaizduojat, kokie skanūs yra pačių kepti! Pasigaminti grissini yra juokų darbas, tešla užminkoma iš pačių paprasčiausių ingredientų – miltų, vandens, aliejaus... Grissini galima kaskart pagardinti vis kitais priedais – rozmarinais, pankoliais, česnakais, čiobreliais...

 

Kokosiniai želė gabaliukai

Kokosiniai želė gabaliukai 4 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Šis receptas kilęs iš Kinijos ir kartais dar vadinamas kokosų pieno pudingu. Jo receptų internete radau daug ir įvairių, dažniausiai juose kokosų pienas skiedžiamas įprastu karvės pienu, bet šį kartą norėjosi tik kokosų pieno skonio.

Kukurūzų miltų duona su moliūgų sėklomis ir linų sėmenimis

Kukurūzų miltų duona su moliūgų sėklomis ir linų sėmenimis 6 asm.

Kviečiame išsikepti mielinės duonos iš kukurūzų miltų. Jei juos gana retai naudojate, o gal nė nebandėte, toks kepinys gali tapti skaniu netikėtumu! 

Lazdyno riešutų sausainiai vos iš 4 ingredientų

Lazdyno riešutų sausainiai vos iš 4 ingredientų 4 asm.

FeedMySister.comKai pirmą kartą paragavau šių sausainių, nusikėliau į vasarą su tikrais, kreminiais itališkais lazdyno riešutų ledais. Turbūt dėl to labai aiškiai išreikšto lazdyno riešutų skonio, kurio aš visada noriu. Receptas tikrai lengvas – 4 ingredientai ir sausainiai bus padaryti. Ar gali būti geriau?