1. Figas nuplaukite, nusausinkite ir įpjovę iki pusės padalykite į 4 skilteles. Sudėkite į kepimo indą. Į kiekvieną figą atsargiai praskėtę įdėkite sviesto, įpilkite brendžio ar viskio, apšlakstykite medumi, užbarstykite riešutų ir cinamono.
2....
1. Margariną išsukite su cukrumi, maišydamos po vieną įmuškite kaušinius. Supilkite išlydytą šokoladą, suberkite miltus, sumaišytus su kakavos ir kepimo milteliais. Dėkite tešlos į keksiukų formeles ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje temperatūroje...
1. Sviestą ir cukrų išsukite iki vientisos masės. Įmuškite kiaušinį, įpilkite vanilės ekstrakto ir išplakite. Supilkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais bei druska ir išminkykite.
2. Tešlą padalinkite į 20 dalių, iš jų suformuokite rutuliuką...
Pagaminsite 50 vnt. mažų arba 24 vnt. didelių keksiukų 1. Kiaušinių baltymus išplakite su žiupsneliu druskos iki standžių putų. Maišydamos mediniu šaukštu palaipsniui įmaišykite trynius, ištrintus su cukrumi, pilkite aliejų, pieną, berkite citrinos ž...
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Sumaišykite migdolų miltus, druską ir kepimo miltelius. Sudėkite rikotą, citrinos žievelę bei vanilę ir išmaišykite.
2. Atskirame inde išplakite kiaušinio baltymą iki pusiau standžių putų, atsargiai sukrėskite į...
1. Razinas nuplikykite verdančiu vandeniu, užpilkite brendžiu ir palikite, kad pamirktų.
2. Pieną ir grietinėlę supilkite į puodą. Įmeskite išilgai perpjautą vanilės ankštį, statykite ant ugnies ir kaitinkite, kol užvirs. Nukėlusi nuo ugnies,...
1. Supjaustykite sluoksniuotą bemielę tešlą, šiek tiek pakepkite orkaitėje, tada uždėkite skiltelėmis pjaustytus obuolius ir pašaukite atgal į orkaitę. Kepkite 15-20 min.
2. Kai iškeps užbarstykite, miltelinio cukraus. Skanaus!
1. Išlydykite margariną keptuvėje ir suberkite dribsnius. Maišydamos kepkite, kol dribsniai pakeis spalvą, t. y., apie 15-20min. Galite tuo pačiu pakepinti ir saulėgrąžas.
2. Iškeptus dribsnius atvėsinkite, į juos suberkite sezamo sėklas, razinas (...
1. Riešutus apie 10 minučių paskrudinkite iki 180° C įkaitintoje orkaitėje, nuvalykite luobeles (virtuviniu rankšluosčiu ar riešutams atvėsus tiesiog pirštais). Šiek tiek pasilikti sveikų riešutų, kuriuos dėsite į saldainių vidų, o likusius...
1. Supjaustykite obuolius skiltelėmis, juos sumaišykite su cinamonu ir ruduoju cukrumi.
2. Išlydykite sviestą, supilkite ant cukraus ir išmaišykite. Įmuškite kiaušinius ir gerai išsukite.
3. Į jau turimą masę suberkite miltus ir „nugesintą“ sodą....
1. Saldaus pieno varškę arba neslėgtą panyrą sudėkite į dubenį ir pertrinkite pirštais, kad neliktų gumuliukų. Suberkite cukrų, druską, ciberžolę, sudėkite pasirinktą vanilės formą, viską gerai išminkykite ir leiskite pastovėti, kol ištirps cukrus....
1. Sumaišykite varškę, grietinėlę, miltelinį cukrų, minkštą sviestą ir sutrinkite iki vientisos masės. Varškės sūrelių masė jokiu būdu neturėtų būti per skysta. Taigi nepadauginkite grietinėlės ir sviesto, o jeigu reikia, įdėkite daugiau varškės....
1. Į puodą supilkite 200 ml grietinėlės ir nuolat maišydamos kaitinkite. Užvirinkite, tuomet sumažinkite ugnį iki mažos, ir maišydamos pavirinkite grietinėlę apie 30 sekundžių. Nuimkite nuo viryklės, sudėkite sulaužytą šokoladą ir maišykite, kol iš...
1. Rabarbarus nulupkite ir supjaustykite gabaliukais kaip ir kitas stambesnes uogas (pavyzdžiui, braškes). Rabarbarus sumaišykite su uogomis, ruduoju cukrumi, apelsinų sultimis ir vanilės sėklytėmis. Palikite maždaug valandai, kad pastovėtų.
2....
1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C. Kambario temperatūros sviestą ištrinkite su cukrumi ir žiupsneliu druskos. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Baltymus išplakite iki standžių putų. Trynius sudėkite į sviesto ir cukraus mišinį ir energingai...
1. Tešlos komponentus sumaišykite kombaine, padarykite tešlos kamuolį ir palaikykite 30 min. šaldytuve.
2. Įdarui ištirpintą ir atvėsintą sviestą gerai išmaišykite su likusiais ingredientais, išskyrus spanguoles. Tik nedarykite to plaktuvu, nes...