Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Desertai 81 puslapis

Manų kruopų blynai, kepti orkaitėje

Manų kruopų blynai, kepti orkaitėje 4 asm.

1. Užvirkite pieną, supilkite manus ir nuolat maišant ant silpnos ugnies virkite apie 5 min., pagardinkite druska. 2. Kiaušinius išplakite su cukrumi, supilkite pravėsusią manų košę, miltus, razinas ir išmaišykite. 3. Skardą išklokite kepimo...
Lietiniai su bananais ir šokoladu

Lietiniai su bananais ir šokoladu 4 asm.

1. Visus produktus lengvai išmaišykite mikseriu ir leiskite kelias minutes tešlai pastovėti. Kepkite blynus tik gerai įkaitintoje keptuvėje. 2. Bananus pjaustykite plonais griežinėliais ir kiekvienam blynui dėkite po 1/2 supjaustyto banano. Taip...
Varškės blynai

Varškės blynai 4 asm.

1. Varškę, cukrų ir kiaušinius gerai išplakite, sudėkite miltus su krakmolu ir gerai išmaišykite. 2. Dėkite po šaukštą tešlos į keptuvėje įkaitintą aliejų ir kepkite po 1-2 minutes kiekvieną pusę. 3. Patiekite su uogų padažu, uogiene ar džemu....
Amerikietiški blyneliai

Amerikietiški blyneliai 3 asm.

1. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, cukrų ir druską. 2. Įmuškite kiaušinį, supilkite pieną ir viską gerai išmaišykite. Tešla turi būti tiršta, bet kad kristų nuo šaukšto. 3. Tada į įkaitintą keptuvę pilkite lašelį aliejaus,...
Ažūriniai blyneliai

Ažūriniai blyneliai 4 asm.

1. Visus produktus suplakite mikseriu. Tešlą supilkite į indelį su skylute. 2. Sausoje keptuvėje formuokite širdelės, gėlytes ar pan. Kai blynelio viršus apdžius, atsargiai apverskite. Skanaus!!! Recepto autorė Ilona
Šokoladiniai ir bananiniai lietiniai

Šokoladiniai ir bananiniai lietiniai 4 asm.

1. Bananą nulupkite, sutrinkite smulkintuvu ir sumaišykite su šokoladu. 2. Kiaušinius išplakite su cukrumi, sumaišykite su banano tyrele, supilkite pieną, vanilinį cukrų, cinamoną, kakavą, sėlenas ir sumaišykite. Kepkite keptuvėje. Skanaus!...
Blynai su maskarpone

Blynai su maskarpone 4 asm.

1. Dubenyje sumaišykite persijotus miltus, kepimo miltelius ir druską. 2. Kitame dubenyje kiaušinius išplakite su cukrumi, įmaišykite vanilės esenciją, pieną ir sūrį. Pilkite į miltus ir atsargiai išmaišykite, kol gausis vientisa masė. Geroje...
Keksiukai-sausainukai

Keksiukai-sausainukai 6 asm.

1. Margariną ir cukrų labai gerai išmaišykite. Supilkite kiaušinių trynius. Bemaišant suberkite: miltus, kepimo miltelius, krakmolą bei vanilę. Įpilkite pieno ir dar kartą viską labai gerai išmaišykite. Sudėkite gerai iki putų išplaktus kiaušinių...
Pyragas „Smaližiauk“

Pyragas „Smaližiauk“ 5 asm.

1. Sutrupinkite sausainius taip, kaip tinginiui. Pakepinkite smulkintus žemės riešutus, ištirpinkite sviestą ir jį sumaišykite su riešutais. 2. Sausainius, riešutus, sutirštintą pieną sumaišykite ir dėkite į kepimo indą. Masės viršų ištepkite š...
Moliūginis pyragas

Moliūginis pyragas 6 asm.

1. Sausainius sutrinkite, sumaišykite su auksaspalviu sirupu ir tirpintu sviestu. Gauta mase išklokite formos dugną ir šiek tiek kraštus. 2. Kiaušinius išplakite iki purumo su cukrumi ir vanilės esencija, dėkite varškę ir išsukite iki vientisos...
Nėriniuoti blynai

Nėriniuoti blynai 3 asm.

Jei blynus kepsite pusryčiams, svarbu apie tai pagalvoti iš vakaro. Sumaišyta tešla bent porą valandų turi pastovėti šaldytuve. 1. Tešlą supilkite į plastikinį buteliuką nuo mineralinio vandens ir ramiai palikite ilsėtis. Jei tešlą ruošiate iš...
Sveikuoliškas pyragas

Sveikuoliškas pyragas 6 asm.

1. Į miltus sudėkite pjaustytą sviestą, įmuškite kiaušinį, įpilkite vandens, įberkite cukraus arba sirupo „Dan sukker“ ir užminkykite tešlą. Jos rutulį suvyniokite į foliją ir valandą palaikykite šaldytuve. 2. Morkas nuskuskite ir sutarkuokite...
Keksiukai su maskarponės kremu

Keksiukai su maskarponės kremu 6 asm.

1. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais. Kiaušinius išplakite iki putų. Sviestą išsukite su cukrumi ir žiupsneliu druskos. 2. Į sviestą įmaišykite kiaušinius, miltus, pagal skonį dėkite įdarą (pvz. kakavos, šokolado, riešutų, aguonų ar pan.)....
Migdolinė duona

Migdolinė duona 10 asm.

1. Sausoje įkaitintoje keptuvėje nuolat maišant (apie 6 min.) apkepinkite migdolus. Ataušinkite, susmulkinkite ir dideliame puode sumaišykite su 450 ml pieno. Virkite apie 15 min. kartais pamaišant, kol masė sutirštės. Nuimkite nuo ugnies, atauš...
Pyragas su vyšnių uogiene

Pyragas su vyšnių uogiene 6 asm.

1. Kiaušinius išplakite su cukrumi, suberkite miltus ir išmaišykite tešlą. Iškočiokite ir supjaustykite kvadratėliais. 2. Ant kiekvieno kvadratėlio dėkite vyšnių uogienės ir susukite į volelį. Visus volelius sudėkite į skardą ir kepkite 180 °C...
Riestainiai

Riestainiai 5 asm.

1. Sviestą išsukite iki baltumo, suberkite cukrų, įmuškite kiaušinį, supilkite pieną, paskiausiai sudėkite miltus su kepimo milteliais. 2. Tešlą minkykite ant lentos, o kai bus lygi, formuokite iš jos ritinėlius ir suvyniokite kaip riestainius....
Baltojo šokolado pyragas su obuoliais ir spanguolėmis

Baltojo šokolado pyragas su obuoliais ir spanguolėmis 6 asm.

1. Puode ant silpnos ugnies ištirpinkite sviestą ir šokoladą. Palikite atvėsti. 2. Kiaušinius išplakite su cukrumi. Tada supilkite šokoladą su sviestu ir suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. 3. Tešlą gerai išmaišykite. Obuolius...
Bandelės „Paukščiukai“

Bandelės „Paukščiukai“ 4 asm.

1. Virintame karštame vandenyje ištirpinkite medų, druską ir sudėkite ištirpintą sviestą. Viską išmaišykite. 2. Į gautą masę vandenyje dėkite po truputį miltus sumaišytus su kepimo milteliais. Minkykite, kol masė taps tokia kaip plastilinas, o jei...
Dvispalvis pyragas su šokoladu

Dvispalvis pyragas su šokoladu 6 asm.

1. Pirmiausia paruoškite šviesią tešlą. Į indą įmuškite 2 kiaušinius, įberkite 5 šaukštus miltų, įpilkite pusę stiklinės cukraus, pusę pakelio vanilinio cukraus, 225 g grietinės ir pusę šaukštelio sodos. 2. Kitame inde iš likusių produktų paruoš...
Keksiukai su „Nutella“

Keksiukai su „Nutella“ 4 asm.

1. Sviestą ištirpinkite ir sumaišykite su „Nutella“. 2. Kiaušinius sumaišykite su cukrumi, supilkite jogurtą, įmaišykite į „Nutellos“ ir sviesto mišinį. 3. Riešutus sumalkite kavamale arba kombainu. 4. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais,...