Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Desertai 87 puslapis

Damų desertas

Damų desertas 4 asm.

1. Išplakite kiaušinių trynius su kondensuotu pienu, sudėkite maskarponės sūrį ir sumaišykite. 2. Sausainius pamirkykite kavoje. 3. Dėkite į indą mirkytus sausainius, ant jų tepkite ar pilkite marskaponės masę, tada dar kartą sausainius ir vėl...
Desertas su maskarponės sūriu

Desertas su maskarponės sūriu 2 asm.

1. Kavą užplikykite ir atvėsinkite. 2. Maskarponės sūrį išplakite su kondensuotu pienu, supilkite kavą, gerai sumaišykite. 3. Į taures dėkite braškių, užpilkite išplakta mase ir uždėkite tarkuoto pieninio šokolado. 4. Palaikykite per naktį ir...
Blynai su cukinijomis ir varške

Blynai su cukinijomis ir varške 2 asm.

1. Išplakite kiaušinį su druska ir cukrumi, supilkite cukinijos tyrę, suberkite miltus su kepimo milteliais ir viską išmaišykite. 2. Formuokite blynus ir kepkite aliejuje. Apibarstykite milteliniu cukrumi. Skonis kaip spurgų! Receptą atsiuntė...
Moliūgų cukatų ir sezamų saldainiai

Moliūgų cukatų ir sezamų saldainiai 6 asm.

Aš pati prisiruošiu moliūgo cukatų. Tuomet, kada tik panorėjus, galiu pasigaminti saldžių saldainiukų. Vietoj jų galima naudoti kitus geltonus džiovintus vaisius. 1. Džiovintus moliūgus ar kitus vaisius sumalkite mėsmale. 2. Įberkite 100 g sezamų...
Keksiukas su slyvomis

Keksiukas su slyvomis 4 asm.

1. Nešaltą sviestą ištrinkite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. 2. Įplakite kiaušinius. 3. Supilkite nešaltą pieną. 4. Supilkite miltus ir krakmolą su kepimo milteliais, išmaišykite. Įtarkuokite citrinos žievelės. 5. Kepimo formą ištepkite...
Vaisinis vaikiškas maskarponės tortas

Vaisinis vaikiškas maskarponės tortas 8 asm.

1. Kiaušinius iki purumo išplakite su 2 šaukštais milteliniu cukrumi, miltais ir krakmolu. 2. Skardą ištepkite sviestu, supilkite į torto formą tešlą ir kepkite 10 min. 3. Maskarponę sumaišykite su trinta varške. 4. Grietinėlę suplakite su...
Irisinis tortas

Irisinis tortas 8 asm.

1. Ant labai lėtos ugnies vis maišant ištirpinkite sviestą su irisais ir gerai išmaišykite. 2. Į dubenį suverskite šią masę, apie ketvirtadalį paliekant užpylimui ant viršaus. Į pagrindinę masę suberkite trupintus riešutus ir išmaišykite. 3. Vis...
Žymės: desertas, tortas
Tortas „Romantika“

Tortas „Romantika“ 8 asm.

1. Sausainius sumalkite kartu su riešutais, supilkite sutirštintą pieną, sudėkite garuose tirpintą sviestą. Masę išmaišykite. Torto kepimo formą ištepkite sviestu. Sausainių mase padenkite formos dugną, kraštus. Įkaitintoje orkaitėje kepkite apie...
Žymės: desertas, tortas
Trupininis obuolių pyragas su nektarinais

Trupininis obuolių pyragas su nektarinais 6 asm.

1. Į miltus sutarkuokite šaltą sviestą, įberkite citrinos žievelių, suberkite 2 šaukštus uogienių cukraus, išmaišykite. Sudėkite kepimo miltelius, sumaišytus su grietine ir vėl išmaišykite šakute. Turėtų gautis trupininė masė. 2. Mažesnę jos pusę...
Moliūginis varškės pyragas

Moliūginis varškės pyragas 6 asm.

1. Trintus sausainius sumaišykite su ruduoju cukrumi ir tirpintu sviestu. Gauta mase išklokite torto formos dugną ir kraštus. Forma turi būti ištepta sviestu. 2. Kiaušinius iki purumo išplakite su cukrumi. 3. Kreminę varškę išmaišykite su kiek...
Šokoladiniai putėsiai

Šokoladiniai putėsiai 2 asm.

Lengvas desertas puikiai tinkantis prie puodelio kavos....saldu... 1. Ant mažos ugnies pakaitinkite pieną. 2. Į dubenėlį įpilkite cukrų bei kiaušinių trynius ir suplakite iki vientisos masės. 3. Nuimkite nuo ugnies pieną ir labai lėtai įpilkite į...
Pyragas „Sninga“

Pyragas „Sninga“ 8 asm.

1. Sausainius susmulkinkite (geriausia elektriniu maišikliu) ir sumaišykite su tirpintu sviestu. Sausainių masę sudėkite į apvalią skardą, tolygiai paskirstykite, suspauskite ir padėkite šaltai. 2. Aguonas sumalkite, supilkite į pieną, užvirinkite...
Žymės: pyragas, desertas
Sausainių ryšulėliai su kriaušėmis

Sausainių ryšulėliai su kriaušėmis 6 asm.

1. Tešlai skirtus produktus sumaišykite. Minkykite, kol tešla taps elastinga ir palaukusios apie 30 min. iškočiokite iš tešlos nedidelį paplotėlį. 2. Kriaušės apačioje išpjaukite žiedelį, kad toje vietoje būtų galima užkišti tešlą. 3. Kriaušes...
Sluoksniuotas persikų ir varškės pyragas

Sluoksniuotas persikų ir varškės pyragas 5 asm.

1. Įkaitintoje orkaitėje (180 °C) apie 10 min. kepkite sluoksniuotos tešlos lakštus, kol šie švelniai apskrus. 2. Tuo metu išsukite varškę su maskarponės sūriu, milteliniu cukrumi, pagardinkite citrinų sultimis. Jei kremas per tirštas, galima šiek...
Žymės: pyragas, desertas
Persikiniai pyragaičiai „Skanumėlis“

Persikiniai pyragaičiai „Skanumėlis“ 4 asm.

1. Kiekvieną tešlos lakštą padalinkite į 2 dalis ir tokiu būdu bus galima iškloti 10-ies keksiukų formelių dugnus. Tešlą reikia prispausti prie kraštelių, o jos perteklių tiesiog nugnybti ties formelių viršumi. 2. 180 °C temperatūros orkaitėje...
Obuolys bandelėje

Obuolys bandelėje 3 asm.

1. Iš tešlos išpjaukite tokio dydžio apskritimą, kad būtų galima visiškai apdengti visą obuolį. Apskritimo centre peiliu padarykite skylutę, kad būtų galima iškišti obuolio kotelį. 2. Tešlos apskritimą pabarstykite cukrumi (apie 2 šaukstelius...
Tortas „Praha“

Tortas „Praha“ 10 asm.

1. Visus tešlai skirtus ingredientus gerai išmaišykite ir iškepkite 3 - 5 lakštus. 2. Kol lakštai kepa, pagaminkite kremą ir glajų. Kremui skirtą sutirštintą pieną ir sviestą išplakite ir ištepkite lakštus. 3. Pagaminkite glajų - cukrų, sviestą,...
Žymės: desertas, tortas
Nekeptas tortas „Neprinokęs obuoliukas“

Nekeptas tortas „Neprinokęs obuoliukas“ 4 asm.

1. Razinas nuplaukite, užpilkite romu arba konjaku, palikite 30 min. 2. Sausainius susmulkinkite trintuvu, 4 obuolius nulupkite ir sutarkuokite vidutinio smulkumo tarka. Sultis nusunkite.  3. Į vieną indą sukrėskite tarkuotus obuolius, razinas,...
Žymės: desertas
Pyragas su milteliniu cukrumi ir sausainiais

Pyragas su milteliniu cukrumi ir sausainiais 4 asm.

1. Sutrupinkite sausainius (recepto autorė naudoja krekerius), įdėkite stiklinę miltelinio cukraus, sudėkite grietinę ir viską gerai išmaišykite. 2. Sudėkite paruoštą masę į pyrago formą ir palaikykite šaldytuve 4 val. arba palikite visai nakčiai....
Žymės: pyragas, desertas
Obuolių pyragas su kokosu

Obuolių pyragas su kokosu 4 asm.

1. Obuolius supjaustykite kubeliais, sudėkite į kepimo indą ir pabarstykite cukrumi. 2. Sumaišykite sviestą, miltus, kiaušinį, cukrų ir pačiame gale kokoso drožles. 3. Visą masę sudėkite ant obuolių ir kepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje...