FeedMySister.com: Šie mėlynių ir kokosų kąsneliai – natūraliai saldūs, veganiniai ir nerealiai skanūs. Būtina išbandyti, o savaitgalis tam idealiai tinka!
Šioms kardamoninėms bandelėms neįmanoma atsispirti – išsikepkite ir patys pamatysite!
Šiuo receptu dalinasi tinklaraštis Follow your spoon ir projektas „Tapk auGalingas“, išbandykite!
Verta tokių bandelių išsikepti savaitgalį, o gal prieš kokią kelionę (pavyzdžiui, dviračiais), labai skaniai jas suvalgysite gryname ore.
FeedMySister.com/„Natūraliai saldu: Kiekvieną kartą, kai tik turite prinokusių bananų su daug rudų taškelių, juos nulupkite, supjaustykite 1 cm griežinėliais ir dėkite į šaldymo kamerą. Taip turėsite nepamainomą ingredientą, kai sumanysite pasigaminti natūraliai saldžių ledų.
Išbandykite nekasdienį desertą iš obuolių – įdarykite juos avižų koše, paskaninkite karamele bei lazdyno riešutais ir patys nustebsite, kaip tobulai viskas dera. Receptu dalinasi žinomas virtuvės šefas Liutauras Čeprackas.
Šis desertas gali tapti ir puikiais ledais, jei išpilstysite į ledų formeles ir užšaldysite.
Nida Degutienė (Nidos receptai): Taip, kaip kasmet rudenį visi namai kvepia obuolių pyragais, taip pavasaris neįsivaizduojamas be kepinių su rabarbarais! Kaip ir obuoliniai, pyragai su rabarbarais dažniausia yra paprasti, greitai iškepami, bet lygiai taip pat greitai ir suvalgomi.
meyermaistas.lt: Šis grakštus, elegantiškas, lengvas it pūkas, trapus ir spalvingas desertas puikiai papuoš kiekvieną stalą. Tereikia vos keleto ingredientų ir žiupsnio kantrybės. Nors pavlova nėra iš greit paruošiamų desertų, jis tikrai vertas pastangų ir laukimo. Morengus pavlovai galite išsikepti ir kelios dienos iki patiekiant bei laikyti sausai, o reikiamą dieną tiesiog uždėti plaktos grietinėlės, šviežių vaisių ir uogų bei ilgai nelaukiant tiekti ant vaišių stalo.
FeedMySister.com: Tai superlengvas kepinys savaitgaliui, kai suplanuota daug veiklos, ar savaitės pradžiai. Aviečių džemas ir riešutų sviestas tai, kaip sakoma, „marriage made in heaven“ – būtinai bandykite. Ispaninio šalavijo sėklų („chia“) džemą galite keisti paprastu, bet žiūrėkite, kad nebūtų per saldus.
Šis tortas nėra saldus ir tai jo privalumas, dar viena gera savybė – skanėstas puikiai pasiduoda improvizacijoms – puoškite jį mėgstamomis uogomis, riešutais ar šokoladu. Receptu dalinasi sveika mityba besidominti tinklaraštininkė Indrė Trusovė.
Greitai pagaminamų ir skanių sausainių su varške receptu dalinasi mityba besidominti tinklaraštininkė Indrė Trusovė.
Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Ar esate bandę sausainiams tešlą užminkyti ne su vadinamais žaliais, bet virtais kiaušiniais? Šis sausainių receptas – puikus būdas sunaudoti atvelykio margučius arba paprasčiausiai šaldytuve užsilikusius virtus kiaušinius.
Puikiu receptu dalinasi su projektu „auGalingas pirmadienis“, propaguojančiu veganišką mitybą, bendradarbiaujanti Eglė Bartkutė.
Pyragų receptų rastume daugybę, vieni jų pernelyg nestebina, ragaudami kitų bandome atspėti, iš kokių gi ingredientų kepinys paruoštas. Gali būti, kad taip spėlios ir tie, kas ragaus šio originalaus pyrago su šokoladu ir avižiniais dribsniais. Išbandykite receptą, kuriuo dalinasi žinomas šefas Liutauras Čeprackas.
Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Indijoje šis desertas man patiko. Nors ten į jį mėgstama pridėti net papildomų gėlių skonių, paprastesnis skonis tikrai atgaivins karštą lietuvišką vasarą.
FeedMySister.com: Šie saldainiai ne tik gražūs, skanūs, veganiški, bet dar ir labai lengvai pagaminami. Tai receptas, skirtas tiems, kurie neturi laiko ilgai suktis virtuvėje, bet labai mėgsta natūralius saldumynus.
Tinklaraštis „Meyer Maistas“: Šis nuostabus burnoje tirpstantis, lyg šilkinis karamelinis tortas su maskarpone ir karamelizuotais riešutais nesunkiai pagaminamas, jo nereikia kepti. Kuo puikiausiai galite jį pasiruošti savo šventės ar dienos, kai nutarsite juo pasimėgauti, išvakarėse.
Veganpipiras.lt: Tai netradicinis desertas, kuris, visai gali būti, neprimins jums nieko, ką iki šiol ragavote. Gamindami jį neužtruksite, tik reikės palaukti, kol jis sustings.
Tinklaraštis „Meyer Maistas“: Ši saldi, minkšta ir drėgna bananų duona yra be pridėtinio cukraus ir labai nesudėtingai paruošiama. Puikiai tinka pusryčiams ar kaip sveikas užkandis, o gal desertas su riešutų sviestu, džemu, „Nutella“. Gardi ji ir be jokių priedų, nes yra tikrai skalsi, sodraus skonio.