Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Desertai 94 puslapis

Bananiniai pusryčių blynai

Bananiniai pusryčių blynai 1 asm.

1. Bananus sutrinkite šaukštu ar šakute, kol virs vientisa mase.  2. Kiaušinius gerai išplakite. 3. Į bananų masę supilkite kiaušinių plakinį, pieną, išmaišykite. Tada intensyviai maišydama supilkite miltus. Ir dar kartą gerai išmaišykite. Masė...
Šokoladinis pyragas

Šokoladinis pyragas 4 asm.

1. Nedideliame puode ištirpinkite sviestą, palikite šiek tiek atvėsti. 2. Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, kakavą, kepimo miltelius ir sodą, įpilkite stiklinę šilto vandens, maišykite, kol neliks cukraus grūdelių. Įmuškite kiaušinį, supilkite...
Ledai su vaisiais

Ledai su vaisiais 5 asm.

1. Džiovintus vaisius nuplaukite, nusausinkite, susmulkinkite, užpilkite romu ir palikite, kad pastovėtų. 2. Pieną, paprastą ir vanilinį cukrų supilkite į puodelį ir užkaitinkite. 3. Kiaušinius labai švariai nuplaukite po tekančiu vandeniu, tada...
Apelsininiai putėsiai

Apelsininiai putėsiai 4 asm.

1. Trynius atskirkite nuo baltymų. 2. Vanilės ankštį perpjaukite per pusę, peiliu iškrapštykite sėklytes ir supilkite į indą su tryniais. Ten pat suberkite du šaukštus miltelinio cukraus ir viską gerai išsukite. 100 g grietinėlės užkaitinkite ir...
Šokoladiniai pyragėliai „Lava Cake“

Šokoladiniai pyragėliai „Lava Cake“ 12 asm.

1. 200 g juodojo šokolado ir sviestą ištirpinkite vandens garų vonelėje. Paskui į gautą masę suberkite pusę cukraus, viską išmaišykite ir atvėsinkite. 2. Atskirtus kiaušinių trynius atsargiai ir švelniai išplakite su likusiu cukraus kiekiu ir...
Florentinai su riešutais ir džiovintais vaisiais

Florentinai su riešutais ir džiovintais vaisiais 4 asm.

1. Karštoje orkaitėje trumpai paskrudinkite žemės riešutus, pašalinkite luobeles. 100 g riešutų sumalkite, likusius susmulkinkite. 2. Puode ištirpykite sviestą su cukrumi, maišydama kaitinkite ant silpnos ugnies, kol masė taps vientisa ir įgaus...
Migdolų florentinai

Migdolų florentinai 2 asm.

1. Nedideliame puode ištirpykite sviestą, suberkite cukrų ir miltus, maišydama kaitinkite ant silpnos ugnies, kol neliks cukraus grūdelių, masė taps vientisa. 2. Nuolat maišydama po šaukštą supilkite grietinėlę, suberkite migdolų drožles ir...
Aguonų pyragas

Aguonų pyragas 6 asm.

1. Aguonas užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite per naktį. Nusunkite ir nuvarvinkite, sutrinkite virtuvės kombainu. Atskirkite kiaušinių trynius, įmaišykite į aguonas kartu su cukrumi ir cinamonu. Iki standžių putų suplakite baltymus, įmaiš...
Žymės: pyragas, desertas
Amerikietiški blyneliai su bananais

Amerikietiški blyneliai su bananais 4 asm.

1. Puode arba mikrobangų krosnelėje ištirpinkite sviestą, palikite atvėsti. Sumaišykite sviestą su kiaušiniais ir 250 ml pieno, suberkite miltus, kepimo miltelius, cukrų ir druską, maišykite, kol neliks gumuliukų. Supilkite likusį pieną ir gerai...
Avižiniai sausainiai

Avižiniai sausainiai 5 asm.

1. Sviestą palaikykite kambario temperatūroje, kad šiek tiek atšiltų. Šakute sutrinkite bananą. Mediniu šaukštu arba elektriniu plaktuvu iki purios masės išsukite sviestą su baltuoju ir ruduoju cukrumi, įmuškite kiaušinį, suberkite vanilinį cukrų...
Kavos skonio sausainiai

Kavos skonio sausainiai 6 asm.

1. Pirmiausia paruoškite kremą, nes jį reikės palaikyti šaltai. Nedideliame puode užkaitinkite grietinėlę, tik neleiskite užvirti. Nukelkite nuo ugnies, įmaišykite tarkuotą šokoladą, palikite pastovėti. Kai šokoladas ištirps, suplakite kremą š...
Naminiai vaniliniai ledai

Naminiai vaniliniai ledai 5 asm.

1. Pieną, cukrų, vanilinį cukrų supilkite į puodą ir užvirkite. Kol verda, atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Naudosime tik trynius, tuo tarpu iš baltymų galima iškepti morengiukus. 2. Trynius išplakite, plakdami supilkite pieną. Visą masę...
Arbūzų želė

Arbūzų želė 4 asm.

1. Želatiną ištirpinkite pusėje stiklinės vandens, palikite pusvalandžiui ir nepamirškite nuolat ją pamaišyti. 2. Citriną nuplikykite verdančiu vandeniu, perpjaukite pusiau ir išspauskite sultis. 3. Arbūzą, išėmę sėklas, supjaustykite gabaliukais,...
Blyneliai su vaisiais

Blyneliai su vaisiais 2 asm.

1. Miltus ir kiaušinius sumaišykite, pamažu pilkite pieną, vandenį, įberkite druskos, supilkite išlydytą sviestą ir viską gerai išmaišykite. 2. Blynelius kepkite ant vidutinio kaitrumo ugnies. 3. Vaisius supjaustykite kubeliais ir sumaišykite. 4....
Gyvasis tortas

Gyvasis tortas 6 asm.

1. Datules ir razinas sutrinkite elektrine trintuve. 2. Iš gautos lipnios masės torto formoje (su nuimamais šonais) formuokite nestorus „tešlos“ blynus. 3. Dėkite vieną blyną, tada jį pertepkite bananų ir obuolių kremu (vaisius taip pat...
Melionų granita

Melionų granita 5 asm.

1. Melioną nulupkite, išimkite sėklas, o minkštimą sutrinkite elektrine trintuve. 2. Į puodą su vandeniu suberkite cukrų ir kaitinkite, kol ištirps. Nuolat pamaišydama, virkite, kol sirupas truputį sutirštės (apie 5-8 min.) 3. Į dubenį sukrė...
Arbūzinė granita

Arbūzinė granita 5 asm.

1. Nuplaukite, nulupkite ir kubeliais supjaustykite arbūzą. 2. Ant silpnos ugnies kaitinamame vandenyje ištirpdykite cukrų. 3. Į smulkintuvą suberkite arbūzo gabalėlius ir šiek tiek pasmulkinkite. Masę apliekite gautu sirupu ir citrinos sultimis....
Migdoliniai sausainukai

Migdoliniai sausainukai 4 asm.

1. Migdolų riešutus nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odeles, išdžiovinkite. Mažomis dalimis sumalkite riešutus kavamale, kad gautumėte migdolų miltus.  2. Kiaušinių baltymus suplakite su dviem šaukštais cukraus, įberkite žiupsnelį druskos....
Naminis ananasų šerbetas

Naminis ananasų šerbetas 2 asm.

1. Pirmiausia įsitikinkite, kad ananasas gerai prinokęs. Nuplaukite jį, nulupkite žievę, išpjaukite kietą šerdį, supjaustykite kubeliais ir sudėkite į trintuvą. 2. Paskui įpilkite vandens, suberkite cukrų ir viską gerai sutrinkite. 3. Gautą masę...