Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Desertai 95 puslapis

Kokosiniai sausainiai

Kokosiniai sausainiai 4 asm.

1. Atskirkite kiaušinių trynius ir baltymus. Elektriniu plakikliu suplakite kiaušinių baltymus su žiupsneliu druskos. Plakite, kol susidarys standžios putos. Toliau plakdama dalimis suberkite cukrų, baigdama plakti įmaišykite kiaušinių trynius. 2....
Sviestiniai sausainiai su šokolado gabalėliais

Sviestiniai sausainiai su šokolado gabalėliais 5 asm.

1. Sutrupinkite arba stambia trintuve sutarkuokite šokoladą. 2. Sviestą palaikykite kambario temperatūroje, kad suminkštėtų. Mediniu šaukštu arba elektriniu plakikliu iki purios masės išsukite sviestą su milteliniu cukrumi. Suberkite vanilinį cukrų...
Citrininis pyragas

Citrininis pyragas 6 asm.

1. Sviestą atšildykite kambario temperatūroje, įmuškite trynį, tada įmaišykite persijotus miltus ir vanilinį cukrų. 2. Paruoštą tešlą gerai išminkykite, kiek pakočiokite, klokite į riebalais išteptą karščiui atsparią kepimo formą ir užlankstykite...
Purus varškės apkepas

Purus varškės apkepas 6 asm.

1. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Trynius iki vientisos masės išsukite su cukrumi. Baltymus padėkite į šaldytuvą, kad atvėstų. 2. Manų kruopas užpilkite grietinėle ir bent pusvalandžiui palikite, kad šiek tiek išbrinktų. 3....
Obuolių apkepėlė

Obuolių apkepėlė 4 asm.

1. Nulupkite obuolius, pašalinkite sėklas, supjaustykite stambiomis riekelėmis arba kubeliais. Sudėkite į vienos porcijos sviestu pateptus kepimo indus, pabarstykite cukrumi, cinamonu ir imbieru. 2. Dubenyje sumaišykite sviestą ir rudąjį cukrų,...
Šokoladinis pudingas

Šokoladinis pudingas 4 asm.

1. Šokoladą ir sviestą palengva ištirpinkite vonelėje virš garų ant mažos ugnies ir palikite, kad truputį pravėstų. Per tą laiką kiaušinius su paprastu ir vaniliniu cukrumi išplakite iki vientisos masės, tada po vieną įplakite trynius. 2. Į kiauš...
Ryžių košė su figomis

Ryžių košė su figomis 3 asm.

1. Ryžius nuplaukite, suberkite į puodelį su pienu ir figomis, užvirkite, sumažinkite ugnį ir troškinkite ant mažos ugnies apie 40 min. 2. Išvirtus ryžius nukelkite nuo ugnies, įmaišykite sviestą, o kai košė truputį pravės – ir medų, vanilinį cukrų...
Sriuba su vyšniomis

Sriuba su vyšniomis 4 asm.

1. Dvi juodos duonos riekeles sudėkite į puodą, supilkite vandenį ir kelias minutes pavirkite, kol duona suminkštės, tada ją išgriebkite, pertrinkite per sietelį ir sudėkite atgal į puodą su verdančiu vandeniu. 2. Suberkite nuplautus džiovintus...
Keksiukai su šilauogėmis

Keksiukai su šilauogėmis 4 asm.

1. Miltus sumaišykite su vaniliniu cukrumi ir kepimo milteliais. 2. Kiaušinius su cukrumi labai gerai išplakite elektriniu plakikliu.  3. Tada palengva šaukštu įmaišykite jogurtą ir grietinę, lydytą sviestą, nutarkuotas citrinos žieveles.   4....
Avižiniai paplotėliai su bananais ir šokoladiniu padažu

Avižiniai paplotėliai su bananais ir šokoladiniu padažu 6 asm.

1. Puode išlydykite sviestą, jame ištirpinkite 6 šaukštus cukraus. Įmaišykite sirupą. Kai masė pasidarys vienalytė, suberkite avižinius dribsnius ir dar kartą gerai išmaišykite. 2. Skardą išklokite kepimo popieriumi ir šaukštu dėkite tešlos kauburė...
Mielinis moliūgų pyragas

Mielinis moliūgų pyragas 8 asm.

1. Nedideliais gabaliukais supjaustytą moliūgų minkštimą užpilkite puse stiklinės vandens ir ant mažos ugnies patroškinkite 30 min. Ataušusią masę sutrinkite plakikliu. 2. Mieles užpilkite šiltu pienu, įdėkite šaukštelį cukraus, šaukštą miltų ir...
Spurgos “Siurprizas”

Spurgos “Siurprizas” 6 asm.

1. Iš tešlai skirtų produktų sumaišykite grietinės tirštumo tešlą.  2. Puode ar gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų. 3. Už kotelio suimtą uogą panardinkite į tešlą ir iš karto dėkite į verdantį aliejų. 4. Virkite, kol gražiai apskrus. Gatavas...
Desertas „Labas rytas“

Desertas „Labas rytas“ 4 asm.

1. Šiek tiek atšilusią tešlą plonai iškočiokite, įdėkite į skardą ir iškepkite (15 min.).   2. Pieną užvirinkite su paprastu ir vaniliniu cukrumi, suberkite manų kruopas, išmaišykite, uždenkite ir nukelkite nuo ugnies. Į praaušusią ir sutirštėjusią...
Sveikuolių kompotas - desertas

Sveikuolių kompotas - desertas 2 asm.

1. Nuvalytus rabarbarus supjaustykite 2,5 cm ilgio gabaliukais ir sudėkite į puodą.  2. Nutarkuokite oranžinį apelsinų žievelės sluoksnį, iš likusio vaisiaus išspauskite sultis. 3. Į puodą su paruoštais rabarbarais suberkite žieveles, supilkite...
Sluoksniuotos tešlos pyragas

Sluoksniuotos tešlos pyragas 4 asm.

1. Obuolius bei rabarbarus nulupkite, supjaustykite, sudėkite į ugniai atsparų indą, suberkite cinamono ir cukraus mišinį, įpilkite 50 ml vandens ir ant vidutinės ugnies kaitinkite 10 min. 2. Iš šiek tiek atšilusios tešlos išpjaukite truputį...
Angliškas obuolių pyragas

Angliškas obuolių pyragas 4 asm.

1. Trynius išsukite su cukrumi. Paskui supilkite pieną ir ištirpintą sviestą. Po truputį suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Sudėkite nuluptus ir smulkiai supjaustytus ar stambiai sutarkuotus obuolius. 2. Galiausiai įmaišykite standž...
Tropinių vaisių sluoksniuotis

Tropinių vaisių sluoksniuotis 4 asm.

1. Nutarkuokite citrinų ir apelsinų žieveles, o iš pačių vaisių išspauskite sultis. Jas sumaišykite su vynu.  2. Biskvito gabaliukus išdėliokite į taures ir apšlakstykite sulčių bei vyno mišiniu. 3. Mangą nulupkite, išimkite kauliuką, minkštimą...
Ypatingieji traškučiai

Ypatingieji traškučiai 10 asm.

1. Visų rūšių dribsnius, džiovintas uogas ir riešutus sumaišykite viename dideliame dubenyje. 2. Sviestą išlydykite ir sumaišykite su medumi (kietą, susicukravusį medų prieš tai galima pakaitinti karšto vandens vonelėje). 3. Dvi dideles kepimo...
Varškėtis su obuoliais

Varškėtis su obuoliais 4 asm.

1. Obuolius nulupkite, perpjaukite perpus, išskobkite sėklalizdžius ir supjaustykite stambiomis skiltelėmis. 2. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, cukrumi, razinomis, susmulkintais riešutais. Sudėkite obuolių skilteles ir dar kartą gerai iš...
Mieliniai blynai

Mieliniai blynai 4 asm.

1. 200 ml šilto pieno išmaišykite mieles, cukrų, kelis šaukštus miltų ir pastatykite šiltai, kad pakiltų.  2. Į pakilusią masę supilkite likusį pieną, sudėkite kiaušinių trynius, suberkite visus miltus, truputį pasūdykite, supilkite lydytą sviestą....