Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Desertai 98 puslapis

Plikyti pyragaičiai

Plikyti pyragaičiai 4 asm.

1. Vandenį supilkite į puodą ir luktelėkite, kol užvirs. Sudėkite smulkintą sviestą ir išmaišykite. 2. Toliau maišydama suberkite miltus. Masę kaitinkite, kol ji taps gelsvos spalvos ir atšoks nuo puodo dugno. 3. Į atvėsusią masę po vieną įmuš...
Cukinijų bokšteliai

Cukinijų bokšteliai 4 asm.

1. Cukinijas išilgai supjaustykite plonomis juostomis. Apibarstykite druska ir 10 minučių palikite, kad pastovėtų. Nupilkite susidariusį skystį, daržovių juosteles nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. 2. Karštuose riebaluos pakepinkite smulkintą...
Trapios tešlos pyragas

Trapios tešlos pyragas 4 asm.

1. Maltą mėsą kartu su smulkintu vienu svogūnu 15 minučių patroškinkite karštuose riebaluose. Sudėkite smulkintus pievagrybius, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite maltais juodaisiais pipirais ir dar kiek pakepinkite. 2. Kiaušinius gerai iš...
Pyragėliai su sūriu

Pyragėliai su sūriu 4 asm.

1. Paruoškite sūrio įdarą. Smulkiai sutarkuokite brandintą sūrį, išsukite su feta ir rikota, įmaišykite vieną kiaušinio trynį, suberkite kapotus krapus ir nutarkuotas citrinos žieveles. Gerai išmaišykite ir bent 2 val. palaikykite šaltai. 2. Tešlą...
Sveikuolių pyragas

Sveikuolių pyragas 6 asm.

1. Morkas nulupkite ir sutrinkite bulvine tarka. Tada į jų masę suberkite miltus, riešutus, razinas, burnočius, cukrų, druską, prieskonius, įmuškite kiaušinių trynius, įpilkite aliejų ir pieną. Viską gerai išmaišykite. 2. Kiaušinių baltymus...
Vaisių tortas

Vaisių tortas 8 asm.

1. Tešlą atšildykite, klokite į riebalais pateptą gofruotą apvalią kepimo formą, subadykite šakute, ant viršaus uždėkite kepimo popierių ir užberkite žirnių arba lęšių, kad tešla nekiltų. Kepkite apie 20 min. iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje....
Obuoliai su spanguolėmis

Obuoliai su spanguolėmis 4 asm.

1. Obuolius nuplaukite, viršūnėles nupjaukite, išskobkite sėklalizdžius ir šiek tiek minkštimo. 2. Iš vandens, cukraus ir citrinos sulčių paruoškite sirupą ir jame troškinkite obuolius iki suminkštės. Tada išgriebkite ir palikite atvėsti. 3....
Pyragas su maskarpone

Pyragas su maskarpone 8 asm.

1. Sausainius sutrupinkite, gerai ištrinkite su skrudintais migdolais, sviestu ir cukrumi. Masę klokite į torto formą, spausdamos rankomis išlyginkite ir padėkite į šaldytuvą, kad sustingtų. 2. Želatiną išbrinkinkite šaltame vandenyje,...
Sveikuolių sausainiai

Sveikuolių sausainiai 4 asm.

1. Sviestą ištirpinkite ir išsukite su avižiniais dribsniais bei skystu medumi. 2. Kiaušinį iki vientisos masės išplakite su grietine. 3. Miltus persijokite per sietelį, įmaišykite į kiaušinių plakinį, tada sukrėskite sviesto ir dribsnių mišinį...
Austriškas pyragas

Austriškas pyragas 6 asm.

1. Miltus, aliejų, druską elektriniu kombainu gerai išmaišykite su stikline šilto vandens. Tešlą padalykite į dvi dalis ir valandai padėkite į šaldytuvą. 2. Spanguoles ir razinas apie 10 min. pamirkykite karštame vandenyje, gerai nuspauskite. 3....
Lietiniai su apelsinais

Lietiniai su apelsinais 4 asm.

1. Pirmiausia paruoškite padažą – pastovėjęs bent pusvalandį jis bus ir gardesnis, ir kvapesnis. 2. Padažui skirtus apelsinus ir citriną gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, nutarkuokite žieveles, iš apelsinų išspauskite sultis. 3....
Šokoladiniai putėsiai

Šokoladiniai putėsiai 5 asm.

1. Šokoladą sulaužykite gabalėliais, sumeskite į karščiui atsparų indą ir ištirpinkite virš garų kartu su sviestu. 2. Kiaušinius gerai nuplaukite šepetėliu po tekančiu vandeniu, kad neliktų bakterijų, tada baltymus atskirkite nuo trynių. Atskirame...
Maskarponės putėsiai su braškėmis

Maskarponės putėsiai su braškėmis 6 asm.

Braškes atšildykite, iki vientisos masės išplakite elektriniu plakikliu su ruduoju cukrumi, citrinos sultimis ir nutakuota citrinos žievele, tada pertrinkite per sietelį, kad neliktų sėklyčių. Želatiną užpilkite šaltu vandeniu, išbrinkinkite ir iš...
Avižiniai sausainiai

Avižiniai sausainiai 5 asm.

1. Spanguoles apie 40 min. pamirkykite brendyje, tada gerai nuvarvinkite. 2. Cukrų ir vanilinį cukrų gerai išsukite su sviestu. 3. Į purią cukraus ir sviesto masę įmaišykite kokosų drožles, avižinius dribsnius, suberkite spanguoles ir ryžių...
Trapūs pyragėliai

Trapūs pyragėliai 5 asm.

1. Obuolius nulupkite, pašalinkite sėklalizdžius ir supjaustykite kubeliais. 2. Apelsiną ir citriną nuplaukite, žieveles nutarkuokite, minkštimą supjaustykite kubeliais. 3. Moliūgą nulupkite, išimkite sėklas, irgi supjaustykite kubeliais. 4. Į...
Datulių pyragas

Datulių pyragas 8 asm.

1. Datules susmulkinkite, užpilkite apelsinų sultimis ir pakaitinkite su cinamonų lazdele, kad šiek tiek suminkštėtų. 2. Kambario temperatūros sviestą iki baltos purios masės išplakite su cukrumi, tada vis plakdama po vieną įmuškite kiaušinius ir...
Obuolių desertas

Obuolių desertas 4 asm.

1. Pertrintą varškę išsukite iki purumo su cukrumi ir maskarpone. 2. Avižinius sausainius sulaužykite ir išdalykite į keturias stiklines taures, apšlakstykite brendžiu ir šakute dar patrupinkite, užberkite sausoje keptuvėje skrudintų ir gerai atvė...
Įdarytos paprikos

Įdarytos paprikos 2 asm.

1. Paprikas perpjaukite per pusę, išvalykite, į vidų įdėkite po nedidelį gabalėlį sviesto, tada berkite šiek tiek pipirų ir apšlakstykite citrinų sultimis.  2. Kuskusą išvirkite su česnako skiltelėmis, kaip nurodyta ant pakuotės. 3. Puodelį...
Užkandėlė su pomidorais

Užkandėlė su pomidorais 8 asm.

1. Gražgarstes nuplaukite, nusausinkite, sudėkite į sandariai uždaromą indelį ir apie valandą palaikykite šaldytuve – bus standžios ir traškios. 2. Sūrelį išsukite su kmynais, grietine, įspauskite česnakus, tada varškės masę pagal skonį pasūdykite...
Pyragas su špinatais

Pyragas su špinatais 7 asm.

1. Špinatus nuplaukite, nusausinkite, perrinkite, storesnius kotelius nuskabykite, o didesnius lapelius suplėšykite. 2. Svogūną susmulkinkite ir, iki dailiai pagels, kepinkite riebaluose. Tada sukrėskite špinatus, suberkite kapotus žalumynus ir...