1. Žaliąją arbatą užpilkite 5 stiklinėmis karšto vandens, suberkite cukrų ir leiskite gerai pritraukti.
2. Atvėsinkite ir nukoškite. Į arbatą supilkite sultis, sudėkite ledukus, uogas ir apelsinų skilteles. Gerai atšaldykite ir tiekite.
Knyga „...
1. 6 šaukštelius juodosios arbatos užpilkite 4 stiklinėmis verdančio vandens. Į arbatą įmaišykite cukrų ir 1 pjaustytą citriną.
2. Arbatą atšaldykite, nukoškite ir supilkite į didelį butelį, taip pat supilkite gazuotą vandenį ir sandariai užkimšę...
1. Į indą sudėkite visus prieskonius ir užpilkite tik ką išvirta karšta kava.
2. Palikite pastovėti valandą. Kavą perkoškite.
3. Įdėkite į kiekvieną stiklinę ledukų, pripilkite kavos. Ant viršaus pabarstykite tarkuotų citrinų žievelių.
Knyga „...
1. Į karštą kavą sudėkite cukrų ir maišykite, kol ištirps.
2. Kavą atšaldykite ir perkoškite. Į stiklines ar puodelius įdėkite po šaukštą ledų, užpilkite kava. Grietinėlę išplakite su milteliniu cukrumi iki standžių putų ir uždėkite ant kavos....
1. Į dubenėlį sudėkite gabaliukais sulaužytą šokoladą, supilkite pieną ir nuolat maišydami, kaitinkite ant mažos ugnies, kol ištirps šokoladas. Įpilkite konjako.
2. Į puodelius dėkite truputį razinų ir riešutų, pilkite šokoladą. Ant viršaus už...
1. Į kokteilinę supilkite kokosų pieną, suberkite cukrų, ledukus ir apie 200 ml ananasų sulčių. Turinį gerai išplakite, kol ištirps cukrus.
2. Supilkite likusias sultis ir pabaikite plakti. Supilstykite į stiklines ir patiekite iškart. Ilgiau...
1. Šviežias avietes nuplaukite, jei šaldytos - šiek tiek atšildykite.
2. Vaisius nulupkite ir supjaustykite didesniais gabalėliais.
3. Dėkite vaisius ir uogas atskirai pagal spalvas į kokteilių plaktuvą ir plakite. Kad kiekviena masė būtų tiršta...
1. Nuplaukite visus produktus ir sudėkite į elektrinę sulčiaspaudę. Išspauskite sultis.
2. Įlašinkite į šviežias sultis kelis lašelius šalto spaudimo alyvuogių aliejaus ir gerai išmaišiusios išgerkite tuščiu skrandžiu. (Netinka sergantiems opalige...
1. Į verdantį vandenį (ingredientų kiekis nurodytas 1 litrui vandens) suberkite kubeliais smulkintą moliūgą bei cukrų ir pavirkite 5 min.
2. Tuomet supilkite šaltame vandenyje ištirpintą krakmolą, pagal skonį įdėkite citrinos rūgšties bei imbiero š...
1. Duoną apšlakstykite sula, apiberkite cukrumi ir pakepkite trumpai mikrobangų krosnelėje, kol cukrus karamelizuosis, o duona apdžius.
2. Ją suriškite į merliuką ir įdėkite į sulą. Sudėkite kitus produktus, pridenkite audeklu ir laikykite vėsiai....
1. Ištirpinkite šokoladą su grietinėle karšto vandens vonelėje iki vienalytės masės.
2. Įberkite vanilinio cukraus, aitriosios paprikos miltelių, apelsino žievelės, gerai sumaišykite ir mėgaukitės.
Taip pat skaitykite:
Susipažinkite su...
1. Tiek obuolius, tiek moliūgus ir slyvas išsunkite sulčiaspaude atskirai, perkoškite per retą audinį ar tankų sietelį.
2. Tuomet supilstykite norimomis proporcijomis. Užkaitinkite ir supilstykite į sterilius stiklainius.
Šios sultys labai...
1. Užvirinkite vandenį, dėkite į jį trintą imbierą, medų ir maišykite, kol ištirps.
2. Perkoškite gautą gėrimą ir pridėkite juodųjų pipirų, sulčių ir mėtų lapelių. Skanaukite karštą.
Plačiau skaitykite: Kai vėsu, vilioja patiekalai su imbieru...
1. Į prikaistuvį supilkite apelsinų sultis, suberkite cukrų, sumeskite cinamonų lazdeles. Maišydama kaitinkite ant silpnos ugnies, kol cukrus ištirps (neužvirinkite!).
2. Supilkite juodąją arbatą, romą ir dar šiek tiek pakaitinkite (neužvirkite!)....
Uogas perrinkite, nuplaukite ir nuvarvinkite. Jei norite, kad nesijaustų sėklyčių, prieš maišydama į kokteilį uogas pertrinkite per retą sietelį. Sudėkite produktus į maišytuvo indą ir suplakite didžiausiu greičiu.