„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Gėrimai 6 puslapis

Čilietiškas karštas šokoladas

Čilietiškas karštas šokoladas 3 asm.

Pieną užvirkite, jame ištirpinkite šokolado gabalėlius ir maišydamos dar pakaitinkite. Išpilstykite į puodelius ir papuoškite plakta grietinėle, pabarstyta pipirais. Skanaus!
Baltasis karštas šokoladas

Baltasis karštas šokoladas 4 asm.

Pieną užvirkite ir dar šiek tiek pakaitinusios ištirpinkite jame baltojo šokolado gabalėlius. Išpilstykite į puodelius ir papuoškite plakta grietinėle.
Paprastas karštas šokoladas

Paprastas karštas šokoladas 3 asm.

Pieną užvirinkite, įdėkite susmulkintą šokoladą ir kaitindami maišykite, kol jis ištirps. Išpilstykite gėrimą į puodelius, užbarstykite supjaustyto zefyro kubelių ir šokolado drožlių.
Vanduo su mėtomis ir citrinomis

Vanduo su mėtomis ir citrinomis 8 asm.

Visus ingredientus sumaišykite dideliame ąsotyje. Leiskite pastovėti šaldytuve bent porą valandų, kad mėtos ir citrinos atskleistų savo skonius.
Trintas kokosų ir ananasų kokteilis

Trintas kokosų ir ananasų kokteilis 2 asm.

Sudėkite visus produktus į maisto smulkintuvą ir išplakite iki visiškai vientisos masės.  
Kakavinis pienas

Kakavinis pienas 1 asm.

Į puodelį suberkite kakavos miltelius ir miltelinį cukrų. Pieną pakaitinkite iki virimo, nukaiskite nuo ugnies ir supilkite į puodelį. Išmaišykite, kol kakava ir miltelinis cukrus visiškai ištirps. Įmaišykite vanilės ekstraktą. Atvėsinkite....
Kokosinis bananų ir apelsinų kokteilis

Kokosinis bananų ir apelsinų kokteilis 2 asm.

Visus ingridientus sudėkite į kokteilių plaktuvą. Išplakite iki vientisos masės. Supilstykite į stiklines ir nedelsiant patiekite.
Kapučinas su sirupu

Kapučinas su sirupu 2 asm.

Kapučino kavą paruoškite pagal nurodymus ant pakuotės ir atvėsinkite. Kavą supilkite į kokteilių plaktuvą, ten pat sukrėskite ledus, suberkite kakavą, cukrų ir viską išplakite. Kitame inde iki vientisumo išplakite pieną su ledais. Į stiklinę į...
Šalta kava su šokoladu ir karamele

Šalta kava su šokoladu ir karamele 2 asm.

Paruoštą kavą gerai atvėsinkite. Atvėsusią supilkite į kokteilių plaktuvą, sumeskite ledo kubelius, supilkite pieną, karamelinį sirupą, suberkite visus prieskonius ir išplakite iki vientisumo. Paruoštą kavą pilkite į dailios formos taures, ant...
Šalta kava su cinamonu

Šalta kava su cinamonu 2 asm.

Pagal nurodymus ant pakuotės paruoštą kavą išpilstykite į ledukų formeles ir užšaldykite. Užšalusius ledukus išimkite iš formelių, suberkite į plakimo indą. Ten pat supilkite pieną, suberkite cinamonus, cukrų, sukrėskite grietinėlę ir viską iš...
Aštri šalta kava su saldainiais

Aštri šalta kava su saldainiais 2 asm.

Pieną statykite ant ugnies ir kaitinkite iki 65 laipsnių. Tada elektriniu plakikliu išplakite iki putų. Į stiklinę krėskite tiek putų, kad liktų vietos kavai. Šokoladinius saldainius įmeskite į karštą kavą, gerai išmaišykite, pagal skonį berkite...
Naktinis ramybės pienas

Naktinis ramybės pienas 2 asm.

Pieną supilkite į nedidelį puodą ir užkaiskite. Suberkite pasirinktus prieskonius ir cukrų. Kol pienas užvirs, retkarčiais pamaišykite, kad neprisviltų dugnas. Saugokite, kad neišbėgtų. Užvirusį pieną nukaiskite, uždenkite ir palikite kelioms...
Citrinų ir braškių gėrimas

Citrinų ir braškių gėrimas 6 asm.

Į prikaistuvį supilkite 2 puodelius vandens ir suberkite cukrų. Kaitinkite, kol cukrus ištirps. Išjunkite ugnį ir atidėkite į šalį, kol atvės. Į maisto smulkintuvą sudėkite braškes, mėlynes ir supilkite vieną puodelį vandens. Išplakite ir...
Graikiška frapė

Graikiška frapė 1 asm.

Į plakimo indą arba stiklinę storomis sienelėmis įberkite 2 arbat. š. tirpiosios kavos, cukraus pagal skonį ir įpilkite  2–3 valg. š. šalto vandens. Vanduo turi vos vos apsemti birius produktus. Plakti reikia, kol ištirps cukrus ir susidarys rusvos...
Klasikinis karštas vynas

Klasikinis karštas vynas 4 asm.

Į puodą supilkite vandenį, suberkite cukrų, įmeskite cinamonų lazdelę, gvazdikėlių prismaigstytą citrinos žievelę ir užkaitinkite. Tada supilkite apelsinų sultis, vyną ir įmeskite gvazdikėlių prismaigstytą apelsino žievelę. Vyną dar kiek...
Klasikinis punšas

Klasikinis punšas 4 asm.

Cukrų užpilkite stikline vandens ir užvirinkite kartu su pipirais. Supilkite vyną ir pakaitinkite, bet neužvirkite. Tada indą nukelkite nuo ugnies, supilkite romą, citrinų sultis. Paruoštą gėrimą išpilstykite į stiklines taures arba puodelius....
Tonizuojantis lengvas kokteilis

Tonizuojantis lengvas kokteilis 1 asm.

Visus produktus sudėkite į elektrinį smulkintuvą ir suplakite iki vientisos masės.
Sotus žaliasis kokteilis

Sotus žaliasis kokteilis 1 asm.

Visus produktus dėkite į elektrinį smulkintuvą ir išplakite iki vientisos masės.
Ryto kokteilis „Žvalumas“

Ryto kokteilis „Žvalumas“ 1 asm.

Visus produktus dėkite į elektrinį smulkintuvą ir išplakite iki vientisos masės.
Ledinė kava su prieskoniais

Ledinė kava su prieskoniais 4 asm.

1. Sudėkite į indą prieskonius. 2. Užpilkite ką tik pagaminta karšta kava. 3. Palikite atvėsti 1 val. 4. Kavą perkoškite. 5. Į indelius įdėkite ledukų ir užpilkite kava. 6. Ant viršaus pabarstykite tarkuotų citrinos žievelių.