1. Nulupkite ir susmulkinkite po vieną žaliąją ir geltonąją citriną, sudėkite į elektrinę trintuvę, įmeskite kelias žieveles ir sutrinkite su cukrumi, vaniliniu sirupu ar ekstraktu.
2. Masę sumaišykite su 2 stiklinėmis vandens. Gėrimą perkoškite...
1. Spanguoles sutrinkite mediniu šaukštu ir pro tankų sietelį nuvarvinkite sultis (arba išspauskite sultis sulčiaspaude).
2. Sumaišykite su cukrumi, įpilkite truputį gazuoto vandens ir maišykite, kol cukrus ištirps. Supilkite likusį gerai atšaldytą...
1. Vieną persiką supjaustykite skiltelėmis, o kitus du smulkiai. Smulkintus persikus sutrinkite su cukrumi ir citrinų sultimis.
2. Į puodą supilkite vandenį, sudėkite persikų tyrelę, persikų skilteles ir virkite apie 10 minučių. Gėrimą gerai atš...
1. Iš apelsinų (vieną palikite ir supjaustykite griežinėliais) išspauskite sultis.
2. Persikus sudėkite į plaktuvą, supilkite apelsinų sultis ir gerai išplakite. Paragaukite: jei norite saldžiau, pridėkite medaus ar apelsinų sirupo pagal skonį....
1. Vieną citriną supjaustykite griežinėliais. Kitas gerai nuplaukite, nutarkuokite žieveles ir išspauskite sultis.
2. Vandenį užpilkite ant citrinų žievelių ir virkite 5–7 minutes. Į citrinų nuovirą įberkite cukraus, įdėkite smulkintų mėtų....
1. Apelsinus nulupkite ir supjaustykite skiltelėmis, stenkitės nupjauti baltą plėvelę, kuri yra tarp skiltelių. Sudėkite apelsinų gabaliukus į plaktuvą, sumeskite braškes ir pjaustytą bananą.
2. Supilkite jogurtą, įmeskite kelis ledukus ir plakite...
1. Mangus nulupkite, minkštimą supjaustykite skiltelėmis. Sudėkite su dribsniais ir jogurtu į elektrinį plaktuvą ir plakite iki vientisos masės. Sudėkite ledukus ir dar šiek tiek paplakite. Tiekite apibarstę dribsniais ir papuošę mangų skiltelėmis....
1. Į plaktuvą sudėkite atšaldytus smulkintus bananus, braškes ir išplakite iki vientisos masės. Jei braškės labai rūgščios, įberkite šaukštą cukraus ar įdėkite medaus. Po truputį pilkite sultis ir plakite, kol supilsite visas. Gerai atšaldykite ir...
1. Į plaktuvą sudėkite braškes ir medų, gerai suplakite. Tada supilkite jogurtą ir pridėkite daug ledukų, dar kartą suplakite. Tiekite tuoj pat. Puoškite braškėmis.
Knyga „Gaivieji gėrimai“
Receptas iš knygos „Gaivieji gė...
1. Kuminus pakepkite sausoje keptuvėje, kol pasklis aromatas, atšaldykite ir sumalkite.
2. Į plaktuvą supilkite jogurtą, pieną, citrinų sultis, pridėkite ledukų, įberkite pagal skonį druskos ir plakite apie 2 minutes. Tiekite su citrinų griežinė...
1. Mangus ir bananus nulupkite, supjaustykite ir sudėję į plaktuvą susmulkinkite.
2. Supilkite jogurtą ir dar apie 2 min. plakite. Prieš tiekdami, atšaldykite. Puoškite mėtų lapeliais.
Knyga „Gaivieji gėrimai“
Receptas iš...
1. Į plaktuvą sudėkite ananasų gabaliukus, įberkite cukrų ir lengvai suplakite. Supilkite jogurtą, vandenį ir gerai išplakite. Pridėkite ledukų ir tiekite.
Knyga „Gaivieji gėrimai“
Receptas iš knygos „Gaivieji gėrimai“,...
1. Raudonuosius serbentus nuplaukite, nusausinkite ir sutrinkite mediniu šaukštu. Užpilkite verdančiu vandeniu, užvirkite, nukelkite nuo ugnies ir leiskite 2–3 valandas pastovėti.
2. Tuomet nukoškite, sudėkite 2–3 šaukštuose šilto vandens iš...
1. Paruoškite raugą: sumaišykite mieles su vandeniu ir miltais. Ruginę duoną supjaustykite nedideliais gabaliukais ir išdžiovinkite orkaitėje ant mažos ugnies.Užpilkite džiūvėsius verdančiu vandeniu, išmaišykite ir palikite atvėsti iki kambario...
1. Gerai prinokusias braškes nuplaukite, nusausinkite ir sudėkite į emaliuotą indą. Užpilkite vandeniu ir kaitinkite, kol užvirs, nuimkite nuo ugnies.
2. Po 10 minučių braškes perkoškite. Į braškių sultis sudėkite medų, cukrų, citrinų rūgštį ir...