„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Receptai pagal ingredientą „Abrikosai“

Abrikosų ir migdolų tarta

Abrikosų ir migdolų tarta 8 asm.

Šis pyragas pirmiausiai tiks žmonėms, netoleruojantiems gliuteno, tačiau savo skoniu, net neabejojame, sužavės visus!

 

Migdolinė rabarbarų ir abrikosų tarta

Migdolinė rabarbarų ir abrikosų tarta 8 asm.

Julija Steponavičiūtė (Kitchenjulie.com): Turtingo skonio, sodrus, su šiek tiek rūgštelės įdare. Šis pyragas tiesiog tobulas vėsesniems vakarams. Beje, kepinys labai lengvai keičiamas, mat įdarui galite naudoti tokias uogas ir/ar vaisius, kokius tik norite. Tiesa, siūlyčiau maišyti rūgštesnius ir saldesnius, tarkime, persikus ir vyšnias ar slyvas. Ir nors pyragas ne iš lengvųjų, net nedidelis gabalėlis tikrai patenkins saldumo poreikį.

Vaniliniai ledai su vaisiais ir uogomis

Vaniliniai ledai su vaisiais ir uogomis 4 asm.

Kokybiški vaniliniai ledai yra tikras skanėstas, tačiau, pasitelkus fantaziją, juos galima ir šiek tiek patobulinti. Vasarą, kai yra šviežių uogų ir vaisių, tam verta panaudoti būtent juos. Šįkart tebūnie tai avietės ir abrikosai arba persikai.

Apverstas abrikosų pyragas

Apverstas abrikosų pyragas 6 asm.

Dangira Šimašiutė („Prancūzijos virtuvė“): Genialumas kartais slypi paprastume. Kaip štai šis pyragas: paprastutis, bet drėgnas biskvitas ir jo saldumą atsverianti abrikosų rūgštelė – nepakartojama ir drauge labai paprasta kombinacija. O kad ši skonių simfonija būtų užbaigta iki galo, patiekite pyragą dar truputį šiltą, su vaniliniais ledais.

Sluoksniuotas desertas su abrikosais

Sluoksniuotas desertas su abrikosais 3 asm.

Meduolius arba mėgstamus sausainius sulaužykite nedideliais gabalėliais. Tirštą graikišką jogurtą (arba tirštą grietinę) sumaišykite su milteliniu cukrumi ir citrinos sultimis. Konservuotus abrikosus ar persikus supjaustykite vidutinio dydžio...
Biskvitinis pyragas

Biskvitinis pyragas 6 asm.

Kiaušinių trynius kruopščiai atskirkite nuo baltymų. Baltymus atšaldykite, suberkite pusę kiekio cukraus ir išplakite iki standžių putų. Kiaušinių trynius su likusiu cukrumi ir žiupsneliu druskos plakite, kol cukrus visiškai ištirps, o masė kelis...
Abrikosų ir riešutų tyrė

Abrikosų ir riešutų tyrė 8 asm.

Abrikosus nuplaukite, perpjaukite per pusę, pašalinkite kauliukus ir pasmulkinkite. Sumeskite į puodą, suberkite cukrų, supilkite brendį ir palikite 2 val. Citriną labai gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, žievelę nutarkuokite...
Sviestinės tešlos pyragas

Sviestinės tešlos pyragas 7 asm.

Pirmiausia paruoškite abrikosų įdarą: abrikosus perpjaukite per pusę, išimkite kauliukus, pasmulkinkite, sumeskite į puodą, įpilkite šiek tiek vandens, suberkite cukrų ir virkite ant silpnos ugnies, kol masė taps tiršta. Ataušinkite. Kambario...
Pikantiškos salotos

Pikantiškos salotos 2 asm.

Gražgarstes nuplaukite, labai gerai nusausinkite, kotelius nuskabykite, lapelius sudėkite į sandariai uždaromą dėžutę ir valandą palaikykite šaldytuve – bus traškesni. Jeigu gražgarstės jums per aštrios, maišykite su švelnesnio skonio salotomis....
Rudeninis vaisių pyragas

Rudeninis vaisių pyragas 8 asm.

Slyvas ir abrikosus perpjaukite per pusę, išimkite kauliukus, abrikosus supjaustykite kubeliais, slyvas padalykite į keturias dalis, mažesnius perpjaukite per pusę. Krakmolą išmaišykite nedideliame kiekyje šalto vandens, suberkite slyvas ir...
Virtinukai su abrikosais ir pyrago trupiniais

Virtinukai su abrikosais ir pyrago trupiniais 4 asm.

Abrikosus nuplaukite, įpjaukite, kad galėtumėte išimti kauliuką ir įberkite cinamono. Varškę ir maskarponę pertrinkite, sumaišykite su kiaušiniais, vaniliniu cukrumi, druska, suberkite miltus ir užminkykite tešlą. Iš jos drėgnomis rankomis...
Abrikosų ledai su cinamonu

Abrikosų ledai su cinamonu 5 asm.

Kiaušinių trynius supilkite į didelį dubenį, suberkite cukrų, cinamoną, dubenį įstatykite į indą su karštu vandeniu ir išplakite vientisą masę. Iš abrikosų išimkite kauliukus, vaisius elektriniu plakikliu išplakite iki tyrės. Į gilų puodą pilkite...
Braškės su kremu

Braškės su kremu 4 asm.

1. Apelsiną gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, perliekite verdančiu ir smulkia trintuve nutarkuokite žievelę. 2. Migdolus nuplikykite, nulupkite žieveles, riešutus paskrudinkite sausoje keptuvėje ir smulkiai sukapokite. 3....
Įdaryti persikai

Įdaryti persikai 4 asm.

1. Paruošti įdarą: vieną persiką ir karštame vandenyje pamirkytus abrikosus supjaustyti nedideliais kubeliais, sumaišyti su sausainių trupiniais, migdolų drožlėmis, kiaušinio baltymu, supilti brendį ir migdolų esenciją. 2. Likusius persikus...
Aviečių ir persikų krepšeliai su vanile

Aviečių ir persikų krepšeliai su vanile 4 asm.

1. Į dubenį suberkite miltus, sudėkite sviestą ir išmaišykite. Supilkite kiaušinių trynius, apelsinų sultis, įberkite tris šaukštus cukraus, druskos. Užminkykite tešlą, susukite į foliją ir laikykite valandą šaldytuve. 2. Vaisius perpjaukite...
Traškūs pyragaičiai

Traškūs pyragaičiai 4 asm.

1. Tešlą atšildykite. Lakštų kraštus įpjaukite ir sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 12 minučių. 2. Ištirpintą ir ataušintą sviestą supilkite į išsijotus miltus, suberkite citrinos žieveles, įberkite...
Pyragas su obuoliais ir abrikosų uogiene

Pyragas su obuoliais ir abrikosų uogiene 4 asm.

1. Iš miltų, 120 g supjaustyto kambario temperatūros sviesto, kiaušinių trynių, 50 g cukraus ir žiupsnelio druskos užmaišykite tešlą. Iš jos suformuokite rutulį, susukite į foliją ir valandą laikykite šaltai. 2. Iš atšalusios tešlos iškočiokite maž...
Varškės pyragas su abrikosais

Varškės pyragas su abrikosais 4 asm.

1. Šaldytos tešlos lakštus atšildykite ir iškočiokite ant miltais pabarstyto stalo. 2. Abrikosus nusunkite, truputį sirupo palikite. Apskritą išardomą skardą išklokite kepimo popieriumi, dugną ir kraštus apdėkite tešlos stačiakampiais (turi nebūti...
Kalakutų krūtinėlė su „auksiniu“ padažu

Kalakutų krūtinėlė su „auksiniu“ padažu 4 asm.

1. Apipjaustyti mangą, kiek įmanoma arčiau kaulo. Vaisių supjaustykite kubeliais, sudėkite į smulkintuvą ir susmulkinkite iki vienalytės masės. Paskui sudėkite abrikosus su sirupu ir viską gerai sutrinkite. 2. Filė gabaliukus išmuškite ir kepkite...
Batono ir abrikosų apkepas

Batono ir abrikosų apkepas 2 asm.

1.Batoną supjaustykite riekelėmis, lengvai pakepinkite keptuvėje su sviestu iš abiejų pusių ir apibarstykite cukrumi. Abrikosų puseles nuvarvinkite, galima pasmulkinti. 2.Keraminėje kepimo formoje eilėmis išdėliokite pakepintą batoną, tarp riekelių...