Receptai pagal ingredientą „Actas“ 6 puslapis

Aštrus pomidorų ir krienų padažas

Aštrus pomidorų ir krienų padažas 6 asm.

Krienus nuplaukite ir nulupkite, pomidorus nuplaukite. Pomidorus, česnakus ir krienus sumalkite mėsmale. Suberkite druską, cukrų, supilkite actą ir gerai išmaišykite. Išpilstykite į sterilius stiklainius ir uždenkite dangteliais, bet neužsukite....
Aštrus cukinijų padažas

Aštrus cukinijų padažas 6 asm.

Į puodą supilkite pomidorų padažą, cukrų, aliejų ir actą, užvirkite. Nuplautas ir išvalytas paprikas bei nuluptus česnakus sumalkite mėsmale, o cukinijas supjaustykite kubeliais, galite didesniais. Į užvirusį padažą sumeskite visas daržoves, į...
Pomidorų tyrė su morkomis

Pomidorų tyrė su morkomis 6 asm.

Pomidorus nuplaukite ir supjaustykite kubeliais. Morkas nuskuskite ir sumalkite mėsmale arba sutrinkite elektriniu trintuvu. Daržoves sumeskite į puodą, supilkite aliejų, cukrų, druską, pipirus, užvirkite ir troškinkite apie dvi valandas. Likus 15...
Adžika su obuoliais ir morkomis

Adžika su obuoliais ir morkomis 6 asm.

Nuplautus obuolius, paprikas ir pomidorus supjaustykite didesniais gabalėliais ir virtuviniu kombainu susmulkinkite. Įmaišykite tarkuotas morkas. Viską sukrėskite į puodą, užvirinkite ir ant mažos ugnies, kartkartėmis pamaišydami, troškinkite vieną...
Obuolių ir svogūnų košė su mėtomis

Obuolių ir svogūnų košė su mėtomis 6 asm.

Obuolius nuplaukite, supjaustykite kubeliais, užpilkite cukrumi ir palikite dvi–tris valandas, kad atsirastų sulčių. Puode storu dugnu įkaitinkite aliejų ir gerai apkepkite nuluptus ir supjaustytus svogūnus. Sumeskite į puodą žieveles, obuolius,...
Marinuotos kriaušės su krienais

Marinuotos kriaušės su krienais 6 asm.

Kriaušes nuplaukite, perpjaukite į keturias dalis ir išpjaukite sėklynus. Pašlakstykite citrinos sultimis, kad nejuostų, ir sudėkite į puodą. Iš dviejų stiklinių vandens, nurodyto kiekio cukraus, citrinų žievelių, cinamono ir acto išvirkite...
Kriaušių, svogūnų ir džiovintų slyvų košė

Kriaušių, svogūnų ir džiovintų slyvų košė 4 asm.

Kriaušes nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Slyvas nuplaukite ir supjaustykite. Nuluptus svogūnus ir česnako skilteles susmulkinkite. Į puodą įpilkite kelis šaukštus vandens, sudėkite kriaušes, svogūnus, slyvas, česnakus, supilkite...
Kriaušių ir imbierų košė

Kriaušių ir imbierų košė 6 asm.

Kriaušes nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Nuluptus svogūnus, česnaką ir imbierą susmulkinkite. Viską sudėkite į keptuvę arba puodą storu dugnu, suberkite razinas, garstyčias, cinamoną, gvazdikėlius, druską ir cukrų, supilkite actą...
Daržovės pomidorų padaže

Daržovės pomidorų padaže 6 asm.

Visas daržoves nuplaukite, kurias reikia, nuskuskite ir išvalykite. Cukinijas supjaustykite nedideliais gabalėliais. Keptuvėje įkaitinkite nedidelį kiekį aliejaus ir pakepinkite cukinijas. Kol šios kepa – susmulkinkite agurkus. Iš keptuvės iš...
Daržovių mišrainė su perlinėmis kruopomis

Daržovių mišrainė su perlinėmis kruopomis 4 asm.

Nuplautas ir nuskustas morkas stambiai sutarkuokite ir keptuvėje apkepkite su trupučiu aliejaus. Svogūnus nulupkite, likusias daržoves nuplaukite ir viską supjaustykite. Atskirai išvirkite kruopas. Kitame puode daržoves troškinkite, kol bus minkš...
Daržovės, kvepiančios gvazdikėliais

Daržovės, kvepiančios gvazdikėliais 6 asm.

Daržoves nuplaukite. Kopūstą padalykite žiedynais, svogūnus ir česnako skilteles nulupkite, išvalykite paprikos sėklas ir supjaustykite ją į keturias dalis, morką nuskuskite ir supjaustykite griežinėliais. Į sterilų stiklainį sudėkite krapus,...
Daržovių mišrainė su garstyčiomis

Daržovių mišrainė su garstyčiomis 4 asm.

Nuplautus papriką, svogūną, porą ir agurkus supjaustykite. Sudėkite į puodą, įmaišykite garstyčias. Užpilkite verdančiu vandeniu. Kai vanduo atvės, nupilkite jį. Iš nurodytų produktų išvirkite marinatą, sumeskite daržoves, dar virkite apie dešimt...
Sluoksniuotas marinuotų daržovių mišinys

Sluoksniuotas marinuotų daržovių mišinys 6 asm.

Paprikos ankštį išilgai perpjaukite per pusę, išvalykite sėklas. Visus marinatui ruošti išvardytus produktus sudėkite į puodą, užvirinkite, atvėsinkite. Daržoves nuplaukite, kurias reikia, nulupkite, supjaustykite, visas atskirai išvirkite pasū...
Marinuotos morkos su cinamonu

Marinuotos morkos su cinamonu 4 asm.

Morkas nuplaukite, sudėkite į verdantį vandenį ir virkite penkias minutes. Išgriebtas morkas atvėsinkite ir nulupkite, didesnes galima supjaustyti. Iš nurodytų produktų išvirkite marinatą, sudėkite morkas ir virkite dešimt minučių. Karštas darž...
Konservuotos morkos

Konservuotos morkos 4 asm.

Morkas nuvalykite, supjaustykite griežinėliais ir kaitinkite verdančiame pasūdytame vandenyje penkias minutes. Į marinato puodą supilkite vandenį, suberkite druską ir cukrų, užvirkite. Įpilkite acto ir vėl užvirkite. Morkas sudėkite į stiklainius,...
Žiediniai kopūstai su morkomis

Žiediniai kopūstai su morkomis 5 asm.

Kopūstus išskirstykite žiedynais. Morkas nuplaukite, nuskuskite ir supjaustykite griežinėliais. Daržoves tris minutes palaikykite verdančiame vandenyje, išgriebkite ir perliekite šaltu vandeniu. Į stiklainius sudėkite kopūstus, morkas, suplėšytus...
Marinuoti kopūstai su obuoliais

Marinuoti kopūstai su obuoliais 6 asm.

Kopūstus nuplaukite ir stambiai sutarkuokite. Obuolius nulupkite, pašalinkite sėklas ir supjaustykite šiaudeliais. Kopūstus sumaišykite su obuoliais, pasūdykite ir dvi–tris valandas palikite, kad įgautų skonio. Iš nurodytų produktų paruoškite...
Marinuoti kopūstai su burokėliais

Marinuoti kopūstai su burokėliais 6 asm.

Kopūstus susmulkinkite stambesniais gabalėliais, nuvalytas morkas stambiai sutarkuokite, burokėlį nulupkite ir supjaustykite šiaudeliais arba sutarkuokite. Daržoves sumeskite į puodą ir sumaišykite. Į kitą puodą supilkite vandenį, cukrų, druską,...
Baklažanų ir paprikų mišrainė

Baklažanų ir paprikų mišrainė 6 asm.

Baklažanus nuplaukite ir supjaustykite griežinėliais. Keptuvėje pašildykite aliejų, supilkite actą ir druską su cukrumi. Šiame mišinyje iš abiejų pusių apkepkite baklažanų griežinėlius. Išgriebkite. Išvalytas saldžiąsias paprikas supjaustykite ž...
Pupelės pomidorų padaže

Pupelės pomidorų padaže 4 asm.

Puode užvirkite vandenį, suberkite pupeles ir virkite, iki jos taps minkštos. Svogūnus nulupkite, nuplaukite, susmulkinkite ir pakepinkite įkaitintame aliejuje. Pomidorus nuplaukite, nuplikykite verdančiu vandeniu ir nulupkite. Sudėkite į puodą,...