„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Receptai pagal ingredientą „Aguonos“ 2 puslapis

Veganiški orkaitėje kepti žagarėliai

Veganiški orkaitėje kepti žagarėliai 4 asm.

Tradiciniai žagarėliai ruošiami su kiaušiniais, o verdami įkaitintuose riebaluose. Tačiau, kaip įsitikinsite, kitokie, tačiau skanūs, jie išeis ir naudojant tik negyvūninės kilmės produktus bei iškepus orkaitėje!

 

Gražus, kvapnus ir drėgnas citrininis keksas su aguonomis

Gražus, kvapnus ir drėgnas citrininis keksas su aguonomis 8 asm.

Citrininis keksas su aguonomis, aplietas švelniai rūgščiu glajumi – klasikų klasika, kurią būtina išbandyti. Šiame recepte atsiranda 2 ingredientai, vienas jų ypač pagerina tekstūrą, kitas paryškina spalvą. Išsikepkite, o tada, jokios abejonės, kartosite ir kartosite!

Nekepti džiovintų vaisių saldukai

Nekepti džiovintų vaisių saldukai 6 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): išbandykite džiovintų vaisių ir riešutų saldukus be pridėtinio cukraus. Juos pagaminti vieni niekai, bet atrodo labai gražiai ir yra nenusakomai skanūs, o be to, natūraliai saldūs. Šaldytuve šie saldukai gali išbūti kelias savaites.

Aguonų pyragas su mandarinais

Aguonų pyragas su mandarinais 6 asm.

Šis pyragas suvienija 2 nuostabius ingredientus, siejamus su žiema ir su Kalėdomis, – mandarinus bei aguonas. Kepkite ir ragaukite!

 

Veganiškas aguonų pyragas

Veganiškas aguonų pyragas 8 asm.

Šiuo šventėms tinkančio veganiško pyrago receptu dalinas tinklaraščio Follow your spoon autorė.

 

Aguonų tortas

Aguonų tortas 10 asm.

Tortų nekepame kasdien, dažniausiai – kokia nors ypatinga proga. Šis tortas, kur aguonų yra ir biskvite, ir pertepime, puikiai tiks pačioms įvairiausioms šventėms. 

 

Vaikystės obuolių pyragas be kvietinių miltų

Vaikystės obuolių pyragas be kvietinių miltų 8 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Rudenį labiausiai norisi obuolių pyrago, tokio visai paprasto ir jaukaus, greitai iškepamo ir primenančio nerūpestingą vaikystę. Šį obuolių pyragą patį pirmąjį išmokau vaikystėje išsikepti pati. Originalų vaikystės obuolių pyrago receptą esu surašiusi savo knygoje „Nostalgiški skanumynai“, bet receptas, kuriuo šiandien dalinuosi, kiek kitoks.

Aguonų ledai

Aguonų ledai 4 asm.

Miško žvėrysJei jūs, kaip ir aš, sunkiai besulaukiate Kūčių, kad galėtumėte šaukštas po šaukšto kabinti aguonų pieną, šie ledai – jums.

 

Pikantiškos agurkų salotos su aguonomis

Pikantiškos agurkų salotos su aguonomis 4 asm.

Jei manote, kad agurkų salotų fronte atrasti ką nors naujo jau sunkoka, verta išbandyti šias paprastai pagaminamas, tačiau tikrai netikėtas, įdomias agurkų salotas. Jose tiesiog idealiai dera rūgštumas, saldumas ir aštrumas, o papildomų skonio natų suteikia aguonos. Salotų receptu vienoje savo knygų dalinasi žinomas šefas Yotamas Ottolenghi.

Neįprastas veganiškas „braunis“ iš pupelių

Neįprastas veganiškas „braunis“ iš pupelių 8 asm.

Tikras netikėtumas – šio braunio pagrindą sudaro pupelės, tačiau valgantieji to niekaip neatspės. Šokoladinis, drėgnas ir sunkus – puikus kepinys, kai norisi tikro saldumyno!

Rožėmis kvepiantis rabarbarų tortas be glitimo

Rožėmis kvepiantis rabarbarų tortas be glitimo 10 asm.

Tai receptas iš Renatos Ničajienės knygos „Sezoninių skanumynų istorijos“, kurį ji pristatė pačios inicijuoto projekto „100 tortų Lietuvai“ proga.

Kūčiukai be gliuteno

Kūčiukai be gliuteno 6 asm.

Šių begliutenių kūčiukų receptą pristato knygos knygos „Gyvenimas be gliuteno“ autorė Kristina Pozingytė. 

 

„Pagerinti“ kūčiukai

„Pagerinti“ kūčiukai 6 asm.

Šie „pagerinti“ kūčiukai pasninko reikalavimų neatitinka, yra kiek minkštesni, saldesni ir ne taip greitai sužiedėjantys, kaip jų giminaičiai be sviesto, pieno ir kiaušinių. Kepkite šiuos kūčiukus, jei norite jais mėgautis kaip mažais desertiniais kepinukais.  

 

Tradiciniai kūčiukai

Tradiciniai kūčiukai 6 asm.

Šie „liesi“ kūčiukai kepami be gyvulinių riebalų, pieno ir kiaušinių, tad atitinka visus pasninko reikalavimus.

Medaus tortas „Skanumėlis“ su džiovintų slyvų įdaru

Medaus tortas „Skanumėlis“ su džiovintų slyvų įdaru 12 asm.

Šį nuostabų tortą projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pristatė Vilniaus turizmo ir prekybos verslo mokyklos komanda.

 

Nekeptas Velykų varškės tortas su razinomis ir aguonomis

Nekeptas Velykų varškės tortas su razinomis ir aguonomis 12 asm.

Šį tortą projekto “100 tortų Lietuvai” proga pristatė  mokytoja Dalia Žygelienė, dirbanti profesijos mokytoja Alantos technologijos ir verslo mokykloje bei mokiusi ne kartą geriausio Lietuvos virėjo titulą pelniusį šefą Deivydą Praspaliauską.

Morkų įdaras cepelinams

Morkų įdaras cepelinams 4 asm.

Cepelinus galima įdaryti ne tik mėsa ar varške, tačiau ir daržovėmis. Šiek tiek patroškintos morkos tinka idealiai, išbandykite!

Naminiai glaistyti varškės sūreliai

Naminiai glaistyti varškės sūreliai 4 asm.

Šokoladu aplieti maži varškės gabaliukai – sovietmečio palikimas. Nors tikrai neblogas, reikia pripažinti.

Bananų ir mėlynių kokteilis

Bananų ir mėlynių kokteilis 2 asm.

Mėlynes suplakite elektrinėje trintuvėje atskirai. Tuomet suplakite bananus, pieną, jogurtą, avižinius dribsnius, aguonas ir medų. Į dideles stiklines supilkite gautą masę ir ant viršaus pilkite sutrintas mėlynes taip, kad gautųsi sluoksniuotas...
Lietiniai blynai su varške ir aguonomis

Lietiniai blynai su varške ir aguonomis 4 asm.

Lietinius blynelius pagaminti labai paprasta ir, jei teisingai kepami, jie gaunasi labai plonyčiai, su apskrudusiais krašteliais bei gardžiai kvepiantys.