„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Receptai pagal ingredientą „Agurkai“

Pavasarinės salotos su keptu varškės sūriu

Pavasarinės salotos su keptu varškės sūriu 2 asm.

Šių, iš pirmo žvilgsnio, paprastų salotų „žvaigžde“ taps varškės sūris. Būtinai išbandykite!

 

Šalta agurkų ir jogurto sriuba

Šalta agurkų ir jogurto sriuba 4 asm.

Puiki alternatyva šaltibarščiams – tokia pat gaivinanti jogurtinė agurkų sriuba. Rinkdamiesi prieskonines žoleles galite improvizuoti, o patiekdami papuošti ne tik agurkų griežinėliais, bet ir skrudintais graikiniais riešutais ar smulkiai kapotais mėlynojo svogūno gabalėliais.

 

Karšti sumuštiniai su tunu ir marinuotais agurkėliais

Karšti sumuštiniai su tunu ir marinuotais agurkėliais 3 asm.

Šiems sumuštiniams galite sunaudoti net kiek „pavargusius“ ingredientus, nes kelios minutės orkaitėje juos kaip mat atšviežins ir suvienys.

 

Šventinė silkė su ananasais

Šventinė silkė su ananasais 2 asm.

Silkę jau įpratome derinti su morkomis, burokėliais, razinomis, krapais, tad gal pats metas išbandyti jos ir saldžiarūgščių ananasų duetą?

 

Cukinijų ir varškės blynai

Cukinijų ir varškės blynai 4 asm.

Trijų vaikų mama Amelija Jakučionė-Žliobė pusryčiams siūlo išsikepti puikių blynų, kuriems reikės pačių paprasčiausių ingredientų.

 

Grikių košė-salotos su saulėje džiovintais pomidorais

Grikių košė-salotos su saulėje džiovintais pomidorais 1 asm.

Šis skanus ir maistingas patiekalas tiks ne tik pietums ar vakarienei, tačiau ir įsidėti į pietų dėžutę. 

Burokėlių salotos su agurkais, feta ir krapais

Burokėlių salotos su agurkais, feta ir krapais 2 asm.

Krapai ir agurkai – visų ragautas derinys, burokėliai ir feta – daugelio. O kas atsitinka, kai visi šie ingredientai susitinka viename patiekale? Iš viso to išeina puikios salotos, kuriose pinasi saldumas (burokėlis) ir sūrumas (feta), agurkas įneša gaivos, o krapai papildomo skonio ir aromato. Išbandykite, ypač, jei turite keptų ar virtų burokėlių, ilgai neužtruksite!

Bolivinės balandos, duonos ir šviežių daržovių salotos

Bolivinės balandos, duonos ir šviežių daržovių salotos 4 asm.

Neišsigąskite nė vieno ingrediento, visi jie garantuoja tobulą skonį!

Skandinaviškas „smørrebrød“ sumuštinis su silke

Skandinaviškas „smørrebrød“ sumuštinis su silke 2 asm.

Populiariausias šiaurietiškas sumuštinis – tai „smørrebrød“, kuris iš tikrųjų yra valgomas su peiliu ir šakute, nors pamažu populiarėja ir gatvės maisto kultūroje. Šio sumuštinio paslaptis – storas sviesto sluoksnis, kuris neleidžia kitiems ingredientams duonos sudrėkinti. Jį galima keisti ir kitomis sodriomis užtepėlėmis. Ant viršaus dominuoja taip pat lietuviams artimi priedai – marinuota ar rūkyta žuvis, mėsa, kiaušiniai ar burokėliai.

Vietnamietiško „banh-mi“ įkvėptas vegetariškas suvožtinis

Vietnamietiško „banh-mi“ įkvėptas vegetariškas suvožtinis 2 asm.

„Banh-mi“ paprastai yra ruošiamas bagetėje, kuri atkeliavo į Vietnamą Prancūzijos kolonializmo laikais. Kadangi gatvės maisto kultūra Vietname labai išplitusi, nieko keisto, kad ši duona ten prigijo – joje galima sutalpinti daug ingredientų, patogu neštis su savimi ir valgyti bet kur. Tokio tipo užkandžiui ruošti galima pritaikyti ir porcijines duoneles, jos gali padėti sukurti rytietiško skonio sumuštinį, pagardintą norimais priedais.

 

Šalta agurkų, avokadų ir kokosų pieno sriuba

Šalta agurkų, avokadų ir kokosų pieno sriuba 4 asm.

Be agurkų neįsivaizduojami net tik šaltibarščiai, bet ir kitos gaivinančios sriubos. Išbandykite šaltsriubę, kurioje agurkas dera su avokadu ir kokosų pienu.

 

Gaivūs ir lengvi agurkų, kivių ir meliono ledai

Gaivūs ir lengvi agurkų, kivių ir meliono ledai 6 asm.

Agurkai tinka ne tik salotoms ir šaltibarščiams, bet ir gaivinantiems desertams. Išbandykite lengvučius ledus su šia vandens gausia daržove!

Kriaušių, agurkų, avokadų ir špinatų kokteilis

Kriaušių, agurkų, avokadų ir špinatų kokteilis 2 asm.

4 itin žali, sveiki ir gardūs ingredientai sukuria derinį, kuris tiks ir kaip lengvi pusryčiai, ir kaip užkandis. 

 

Šalta trinta veganiška pomidorų sriuba

Šalta trinta veganiška pomidorų sriuba 4 asm.

Gaivios ir greitos veganiškos sriubos receptu dalinasi tinklaraštis Vegutis

Veganiškas kokteilis su ananasais ir mėtomis

Veganiškas kokteilis su ananasais ir mėtomis 1 asm.

Gaivaus veganiško kokteilio receptu dalinasi maisto tinklaraščio Follow your spoon autorė.

 

Silkės ir keptų bulvių salotos

Silkės ir keptų bulvių salotos 1 asm.

Maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė gan neįprastas salotas.

Burokėlių kepsneliai su pikantišku fetos padažu

Burokėlių kepsneliai su pikantišku fetos padažu 4 asm.

1. Pagaminkite padažą virtuviniame kombaine išplakdami fetos sūrį su grietinėle ir agurkėliais. 2. Burokėlius sutarkuokite burokine tarka. Miežines kruopas išvirkite pasūdytame vandenyje. Visus ingredientus gerai sumaišykite, pagardinkite druska ir...
Graikiškas jogurto skanėstas tzatziki

Graikiškas jogurto skanėstas tzatziki 2 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Paklausta, kaip gaminti tzatziki, ponia Stella, šeimininkaujanti vienoje kaimiškoje tavernoje Graikijoje, recepto neslepia, greitai išdėsto ir pabrėžia, kad svarbiausia jame – daug česnako. Visa kita – skonio reikalas.

Bulvių puselės su šonine ir agurkais

Bulvių puselės su šonine ir agurkais 20 asm.

Bulvė daugeliui atrodo kasdienė daržovė, labiausiai tinkama kugeliui ir cepelinams. Visai nebūtinai, tikina šefas, kulinarinių knygų autorius Paulius Strasevičius, iš bulvių galima paruošti elegantiškų ir gardžių užkandžių. Išbandykite receptą iš jo knygos „Vieno kąsnio užkandžiai“.

Gaspačas su geltonaisiais pomidorais ir feta sūriu

Gaspačas su geltonaisiais pomidorais ir feta sūriu 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Kad paruoštumėte gaspačą, jums tereiks visas daržoves supjaustyti gabalėliais ir sudėjus į elektrinį plakiklį suplakti iki vientisos masės. Sriubą galite pasigaminti iš anksto ir supylę į stiklinį indą laikyti šaldytuve, kad gerai atšaltų. Tačiau jei neturite laiko šaldyti, tiesiog patiekite ją su ledukais.