„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Receptai pagal ingredientą „Agurkai“ 12 puslapis

Žalia žuvies mišrainė

Žalia žuvies mišrainė 2 asm.

Ryžius išvirkite, atvėsinkite, supilkite žirnelius, sudėkite smulkintą agurką bei žuvį, riešutus ir sumaišykite su majonezu. Receptą atsiuntė Edita Aleksandravičienė  
Itališkos salotos su lašiša

Itališkos salotos su lašiša 2 asm.

1. Pomidorą ir agurką supjaustykite, susmulkinkite lašišos filė. 2. Batoną supjaustykite kubeliais ir pakepinkite keptuvėje be riebalų, kol apskrus. 3. Suplėšytas salotas gražiai išdėliokite lėkštėje, ant jų dėkite smulkintas daržoves, lašišos...
Pusryčių salotos

Pusryčių salotos 2 asm.

Daržoves bei lašišą susmulkinkite ir sumaišykite su grūdėta varške. Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė
Lapienė

Lapienė 4 asm.

1. Apie 2 l vandens išvirkite burokėlių smulkintus stiebelius su šiek tiek nugraižytais lapais. 2. Įberkite druskos ir citrinų rūgšties. Kai atvės, supilkite grietinę, suberkite smulkintus krapus, svogūnus, agurkus. Tiekite su šviežiomis bulvėmis....
Burokėlių salotos su silke

Burokėlių salotos su silke 4 asm.

1. Silkę išdarinėkite, išimkite kaulus ir supjaustykite gabalėliais. 2. Burokėlius sutarkuokite, o kitas daržoves bei kiaušinius supjaustykite, pagardinkite pipirais, pasūdykite, įpilkite šlakelį šviežiai spaustų citrinos sulčių ir sumaišykite...
Kuskusas turkiškai

Kuskusas turkiškai 2 asm.

1. Kuskusą užpilkite verdančiu vandeniu. Uždenkite indą dangčiu ir pusvalandžiui palikite, kol kuskusas išbrinks. 2. Supjaustykite salotas, agurką ir pomidorą. 3. Pagaminkite padažą: išspauskite iš citrinos sultis, įdėkite pomidorų pastos, į...
Salotos su graikiniais riešutais

Salotos su graikiniais riešutais 2 asm.

1. Salotas nuplaukite, nusausinkite ir suplėšykite. 2. Supjaustykite agurką, pomidorą, svogūną, alyvuoges ir sūrį. 3. Iš šaukšto žolelių acto, trupučio vandens, alyvuogių aliejaus, bazilikų, raudonėlių sumaišykite padažą. 4. Visus produktus graž...
Salotos su tunu

Salotos su tunu 2 asm.

1. Virtus kiaušinius, pomidorus, agurkus ir petražoles supjaustykite. Alyvuoges galite pjaustyti arba dėti nepjaustytas. 2. Lėkštėje gražiai išdėliokite plėšytų ledkalnio salotų lapų, ant jų dėkite visus kitus produktus. Apšlakstykite aliejumi....
Salotos su kalakutiena

Salotos su kalakutiena 2 asm.

1. Kalakutieną supjaustykite kubeliais ir iškepkite keptuvėje. 2. Supjaustykite šviežius pievagrybius, raugintus agurkus, saliero šaknį sutarkuokite, pagardinkite mėgstamais prieskoniais ir krienais, sumaišykite su majonezu. Skanaus! Receptą...
Mišrainė „Gaivuma“

Mišrainė „Gaivuma“ 2 asm.

1. Daržoves susmulkinkite. Batoną supjaustykite kubeliais ir paskrudinkite sausoje keptuvėje. 2. Majonezą sumaišykite su prieskoniais, grūdėtosiomis garstyčiomis. 3. Lėkštėje išdėliokite suplėšytas salotas, smulkintas daržoves, apšlakstykite...
Lašiša įdarytos agurkų užkandėlės

Lašiša įdarytos agurkų užkandėlės 4 asm.

1. Agurką supjaustykite bokšteliais, išskobkite jų vidų. 2. Susmulkinkite svogūnų laiškus, lašišą, krapus, ridikėlius, suplėšykite salotas ir viską išmaišykite su majonezu. 3. Įdarykite agurkus paruošta mase, ant viršaus uždėkite po smulkintą...
Burokėlių ir pupelių mišrainė

Burokėlių ir pupelių mišrainė 4 asm.

Burokėlius sutarkuokite, susmulkinkite kitas daržoves ir kiaušinius, pagardinkite prieskoniais ir išmaišykite su majonezu. Jei mėgstate švelnesnį skonį, agurko galite nedėti. Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė
Tuno ir makaronų salotos

Tuno ir makaronų salotos 2 asm.

1. Makaronus išvirkite, nusausinkite. Supjaustykite pomidorus, papriką, svogūną, agurkus, kiaušinius. 2. Į lėkštę dėkite salotos lapus, supjaustytas daržoves, tuną, užpilkite alyvuogių aliejaus, šiek tiek vyno acto ir pabarstykite mėgstamais...
Apkepėlė

Apkepėlė 4 asm.

1. Iš miltų, kiaušinio ir sviesto suminkykite tešlą, iškočiokite ir išklokite norimą formą. 2. Ant tešlos užtepkite pomidorų pastos, užbarstykite sūrio, sudėkite pjaustytus agurkus, susmulkintas krabų lazdeles. 3.  Uždėkite dar šiek tiek pomidorų...
Maltos mėsos blyneliai

Maltos mėsos blyneliai 4 asm.

1. Mažais kubeliais supjaustykite agurkus. Į indą įmuškite kiaušinius, įpilkite vandens, sumaišykitte su miltais. 2. Į tešlą įmaišykite maltą mėsą, tarkuotą sūrį bei susmulkintus agurkus. 3. Į keptuvę pilkite aliejaus ir kepkite blynelius. 4....
Sluoksniuotas užkandis

Sluoksniuotas užkandis 2 asm.

1. Ryžius perplaukite ir išvirkite, o kai atvės, sumaišykite su majonezu. 2. Visas daržoves supjaustykite kubeliais. 3. I indą dėkite pjaustytų agurkų, tada ryžių ir taip viską sluoksniuokite. Daržoves plonai patepkite majonezu. 4. Viską gerai...
Sumuštinis su žuvies žlėgtainiu

Sumuštinis su žuvies žlėgtainiu 4 asm.

1. Pirmiausia pagaminkite žuvies žlėgtainius. Duonos riekeles užpilkite grietinėle, palikite išbrinkti. Žuvį supjaustykite stambiais gabalėliais. Virtuviniu kombainu susmulkinkite svogūną, sudėkite ir sumalkite žuvį. Sudėkite grietinėlėje išmirkytą...
Sočiosios salotos

Sočiosios salotos 2 asm.

1. Supjaustykite viščiukų krūtinėles išilgai į 6–8 dalis, pabarstykite pipirais, apvyniokite vytinto kumpio griežinėliais, sudėkite į aliejumi apšlakstytą skardą ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje. 2. Nulupkite avokadą, supjaustykite...
Mėtinis agurkų desertas

Mėtinis agurkų desertas 2 asm.

1. Vandenį, ištirpinus jame suskaldytą mėtinį saldainį, pusę minutės pavirkite su želiniu cukrumi. 2. Atvėsinkite ir pilkite sluoksnį želės, dėkite agurkų ir taip sluoksniuokite. Kameroje sušąla per pusvalandį. Galima dar įdėti citrinos. Receptą...
Agento 007 omletas su įdaru

Agento 007 omletas su įdaru 1 asm.

1. Elektriniu maišytuvu sumaišykite kiaušinius, pieną, druską, faršą, įpilkite šaukštelį augalinio aliejaus. Gautą masę supilkite į keptuvėje ištirpintą sviestą ir kepkite. Keptuvę būtinai uždenkite dangčiu. Po kelių minučių masę apverskite ir...