1. Supjaustykite mažais kvadratėliais menkę ir sudėkite į dubenį.
2. Išspauskite citrinų sultis ir užpilkite ant menkės kvadratėlių. Visi menkės kvadratėliai turi būti paskendę sultyse, priešingu atveju, žuvis neišsimarinuos. 3–4 val. padėkite...
1. Keptuvę patepkite aliejumi, sudėkite pjaustytą svogūną, sugrūstus česnakus ir maišydami kepkite 5 min. Įberkite prieskonių mišinio ir dar 1 min. pakepinkite.
2. Šiek tiek pravėsusį keptuvės turinį sukrėskite į elektrinio maišiklio indą,...
1. Visus recepte nurodytus produktus, išskyrus agurkus, sudėkite į indą ir sutrinkite elektriniu maišikliu. Per naktį laikykite šaldytuve.
2. Prieš patiekdami, sudėkite agurkus.
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
...
1. Agurkų griežinėlius ir perpus perpjautas česnakų skilteles sudėkite į didelį stiklainį.
2. Vandenį supilkite į puodą, suberkite garstyčių, salierų sėklas, įberkite ciberžolės ir užvirinkite.
3. Į verdantį skystį sudėkite svogūnus ir morkas....
1. Agurkus nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite plonais šiaudeliais. Apibarstykite druska ir palikite pastovėti.
2. Nuplautus ir nusausintus krapus bei svogūnų laiškus susmulkinkite, česnaką nulupkite ir sutraiškykite. Į gilų dubenį supilkite...
1. Į gilų indą sudėkite jautieną, kiaulieną, įmuškite kiaušinį, įpilkite padažų arba įberkite prieskonių ir gerai išmaišykite. 2. Masę padalykite į šešias lygias dalis ir suformuokite kotletus. Iškepkite keptuvėje arba ant grotelių. 3. Bandeles...
1. Salierų stiebus nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite žiedais. Agurką nulupkite. Jį ir pomidorus supjaustykite gabalėliais.
2. Viską sykiu su plautomis bei nusausintomis gražgarstėmis sudėkite į lėkštę ir užpilkite padažu iš nurodytų...
1. Pomidorus ir luptą agurką supjaustykite mažais gabalėliais, fetos sūrį – kubeliais, laiškinius svogūnus taip pat susmulkinkite.
2. Salotos lapus nuplaukite, nusausinkite ir po vieną įdėkite į indelį, kuriame salotos bus patiekiamos. Daržovių...
1. Duonos riekę aptepkite sūriu, apdėkite agurko griežinėliais ir perpjaukite pusiau arba padalykite į keturias dalis.
2. Sukraukite gražų bokštelį.
Knyga „Geri receptai“
Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Ž...
1. Visas daržoves nuplaukite ir nusausinkite.
2. Salotų lapus suplėšykite, ridikėlius ir pievagrybius supjaustykite griežinėliais, pomidorus, agurkus ir sūrį – gabalėliais.
3. Paruoškite padažą: majonezą sumaišykite su garstyčiomis ir įspauskite...