„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Receptai pagal ingredientą „Aitrioji paprika“ 13 puslapis

Žuvų suktinukai su avinžirnių ir avokadų salotomis

Žuvų suktinukai su avinžirnių ir avokadų salotomis 4 asm.

1. Paruoškite salotas: į dubenį sutrupinkite kiaušinio trynį, supilkite aliejų, actą ir gerai išplakite. Sudėkite smulkiai sukapotą svogūną, sugrūstą česnaką, petražoles, kaparėlius, nuvarvintus avinžirnius ir avokadą (jį reikia nulupti, o minkštimą...
Meksikietiškos žuvys

Meksikietiškos žuvys 4 asm.

1. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite nusausintas žuvis ir apkepkite (po 2 min. kiekvieną pusę). Žuvis išimkite. 2. Į likusius riebalus sudėkite sugrūstą česnaką, smulkiai sukapotą svogūną, kubeliais supjaustytus pomidorus, įberkite raudonėlių,...
Kiniškai paruoštos žuvys

Kiniškai paruoštos žuvys 6 asm.

1. Iš miltų, krakmolo, baltymo, žiupsnelio druskos ir vandens užmaišykite tešlą (kaip blynams). 2. Žuvis supjaustykite stambokais gabalėliais, kiekvieną pamerkite į tešlą. Dėkite į gilioje keptuvėje įkaitintą aliejų ir virkite, kol gražiai pagels....
Karštosios kalmarų salotos

Karštosios kalmarų salotos 8 asm.

1. Citriną nulupkite ir išdalykite skiltelėmis. Į keptuvę įpilkite šaukštą vandens, suberkite cukrų ir maišydami kaitinkite, kol užvirs. Į verdantį sirupą sudėkite citrinų skilteles ir maišydami kaitinkite 8–10 min. Kiekvieną citrinų skiltelę...
Žalieji makaronai

Žalieji makaronai 6 asm.

1. Makaronus išvirkite pagal nurodymus ant pakuotės ir nukoškite. 2. Didelėje keptuvėje (geriau – „Wok“) įkaitinkite aliejų, sudėkite supjaustytus svogūnėlius, grūstus česnakus, įberkite aitriosios paprikos ir 1 min. kepinkite. 3. Sudėkite š...
Aštrioji moliūgų sriuba

Aštrioji moliūgų sriuba 8 asm.

1. Bulves, morką, svogūną, česnakus nulupkite. Bulves ir morkas supjaustykite didokais gabalėliais. Svogūną ir česnakus susmulkinkite. Iš aitriosios paprikos išvalykite sėklas, minkštimą smulkiai supjaustykite. 2. Į puodą storu dugnu įpilkite...
Vištienos sriuba su makaronais

Vištienos sriuba su makaronais 4 asm.

1. Makaronus išvirkite pagal nurodymus ant pakuotės, nusunkite, perpilkite šaltu vandeniu ir nuvarvinkite. 2. Storasieniame puode įkaitinkite abiejų rūšių aliejų. Sudėkite sugrūstą česnaką, susmulkintą aitriąją papriką, imbierus, smulkiai...
Močiutės česnakų sriuba

Močiutės česnakų sriuba 4 asm.

1. Storasieniame puode įkaitinkite aliejų, sudėkite kubeliais supjaustytą šoninę, griežinėliais supjaustytus česnakus, susmulkintą aitriąją papriką, plonais žiedais supjaustytą svogūną, suberkite čiobrelius ir kepinkite, kol šoninės griežinėliai...
Aštriosios vištienos salotos

Aštriosios vištienos salotos 4 asm.

1. Morką, papają, salierus supjaustykite panašaus ilgio šiaudeliais, mėsą – plonais griežinėliais, svogūnų laiškus susmulkinkite, riešutus paskrudinkite, nutrinkite luobeles ir sutrupinkite. 2. Visus salotoms skirtus produktus išmaišykite dubenyje....
Kąsnelio  bandelės  su sūriu

Kąsnelio bandelės su sūriu 5 asm.

1. Dubenyje gerai sumaišykite visus biriuosius produktus, tada supilkite pieną, sviestą, įmuškite kiaušinį ir kiek galima per trumpesnį laiką išmaišykite. 2. Tešlą dar paminkykite ir suvoliokite labai mažas bandeles. 3. Bandeles sudėkite ant...
Mocarelos užkandis

Mocarelos užkandis 2 asm.

1. Mocarelą išimkite iš pakuotės, nuvarvinkite, nusausinkite ir šiek tiek paridenkite ant medinės lentos, kad rutuliukai suminkštėtų. 2. Paruoškite marinatą: česnakus ir aitriąją papriką nulupkite, sukapokite. Visus prieskonius sumaišykite su ž...
Aštrios bulvės

Aštrios bulvės 3 asm.

1. Nedidelę citriną pamirkykite sodoje, gerai nušveiskite, nusausinkite ir įdėkite į šaldymo kamerą. Bulves labai gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu ir su lupenomis iškepkite orkaitėje druskoje – taip paruoštos bulvės būna ypatingo...
Aštri fokačija su  imbieru  ir aitriąja paprika

Aštri fokačija su imbieru ir aitriąja paprika 4 asm.

1. Tešlą paginkite pagal pagrindinį itališkos duonos receptą. ji rasite čia: Itališka duona fokačija. 2. Pakilusią tešlą padalykite į keturias dalis, iškočiokite (arba ištampykite) maždaug 1 cm storio apvalius paplotėlius ir palikite pastovėti...
Daugiaryžis su vištų kepenėlėmis

Daugiaryžis su vištų kepenėlėmis 4 asm.

1. Vištų kepenėles užpilkite pienu ir dėkite valandai į šaldytuvą. Nuvarvinkite, supjaustykite, pabarstykite druska, pipirais. 2. Svogūnus nulupkite, smulkiai supjaustykite. Petražoles sukapokite. 3. Didelėje keptuvėje ištirpinkite pusę kiekio...
Veršienos nugarinės kepsneliai

Veršienos nugarinės kepsneliai 4 asm.

1. Česnakų skilteles nulupkite ir sukapokite. Rozmarinų ir čiobrelių lapelius supjaustykite. Aitriąją papriką perpjaukite, išimkite sėklas ir susmulkinkite. Viską sumaišykite su aliejumi ir palikite keliolika minučių. 2. Ant mėsos gabalėlių...
Mažieji mėsainiai su šonine ir burokėliais

Mažieji mėsainiai su šonine ir burokėliais 4 asm.

1. Į gilų indą sudėkite jautieną, kiaulieną, įmuškite kiaušinį, įpilkite padažų arba įberkite prieskonių ir gerai išmaišykite. 2. Masę padalykite į šešias lygias dalis ir suformuokite kotletus. Iškepkite keptuvėje arba ant grotelių. 3. Bandeles...
Spagečiai su keptomis krevetėmis

Spagečiai su keptomis krevetėmis 2 asm.

1. Spagečius išvirkite pasūdytame vandenyje pagal nurodymus ant pakuotės. Nukoškite ir nuvarvinkite. 2. Krevetes išlukštenkite, išdarinėkite (išimkite juodąsias „gyslas“), uodegėles palikite. Apšlakstykite citrinų sultimis, pabarstykite druska,...
Tiršta avinžirnių sriuba

Tiršta avinžirnių sriuba 4 asm.

1. Avinžirnius mirkykite per naktį. Mėsą supjaustykite gabalėliais. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais ir kepinkite aliejuje, kol pagels. Nukelkite nuo ugnies ir pabarstykite aitriąja paprika. 2. Į puodą sudėkite mėsą, pasūdykite, pabarstykite...
Agurkų ir nugarinės suktinukai

Agurkų ir nugarinės suktinukai 4 asm.

1. „Wasabi“ pastą išsukite su majonezu, citrinos sultimis, trupučiu druskos, aitriosios paprikos. Kremą supilkite į konditerinį indą. 2. Agurkus nuplaukite, nupjaukite galus ir specialiu įrankiu išilgai supjaustykite plonomis lanksčiomis juostelė...
Daržovių salotos su virtais kiaušiniais

Daržovių salotos su virtais kiaušiniais 4 asm.

1. Kiaušinius išvirkite, kad būtų kieti. Atvėsinkite, perpjaukite per pusę. 2. Ridikėlius nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite plonomis riekelėmis. Į dvi aukštas stiklines taures pridėkite salotų, špinatų, ridikėlių, krapų, ant viršaus – po...