„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Receptai pagal ingredientą „Aitrioji paprika“ 17 puslapis

Salotos su karšta lašiša

Salotos su karšta lašiša 4 asm.

1. Supjaustykite visas daržoves. Romėnišas salotas aš visada sulaužau rankomis (lieka visas jų traškumas ir taip greičiau :) ). 2. Pasigaminkite medaus padažą: į nedidelį indą sudėkite medų, žiupsnelį druskos, išspauskite citriną (svarbu, kad...
Įdarytos cukinijos

Įdarytos cukinijos 6 asm.

1. Svogūną ir česnako skilteles nulupkite, sukapokite. 2. Papriką nuvalykite, pašalinkite sėklas, supjaustykite žiedeliais ir kartu su svogūnais ir česnakais patroškinkite šaukšte aliejaus. 3. Kai svogūnai pagels, suberkite ryžius, įpilkite šiek...
Pikantiški baklažanų suktinukai

Pikantiški baklažanų suktinukai 2 asm.

1. Baklažaną nuplaukite, nupjaukite kotelį, supjaustykite plonomis juostelėmis, jas įtrinkite druska ir palikite bent 30 minučių, kad išsiskirtų skystis. Gerai nuvalykite popieriniu rankšluosčiu. 2. Baklažanų juosteles pakepinkite gerai į...
Gruziniška charčio sriuba

Gruziniška charčio sriuba 6 asm.

1. Nedideliais, kelių centimetrų kubeliais sujaustykite mėsą. Į puodą pripilkite 3 l šalto vandens, sudėkite kubeliais pjaustytą mėsą ir virkite 1,5–2 val. ant vidutinės ugnies, vis pamaišydamos ir nepamiršdamos nugraibyti susidariusių putų. 2....
Indiška pomidorų sriuba

Indiška pomidorų sriuba 3 asm.

Šiai be galo gardžiai sriubai, kilusiai iš Indijos Bengali regiono, virti tiks tik labai gerai sunokę minkšti pomidorai. Šiame recepte naudoti įprasti raudonieji, tačiau tokią pačią ne mažiau puikią sriubą galite išvirti ir iš geltonųjų pomidorų....
Orkaitėje keptos bulvės

Orkaitėje keptos bulvės 3 asm.

1. Bulves gerai nušveiskite, supjaustykite skiltelėmis, sudėkite į karščiui atsparią kepimo formą, apšlakstykite aliejumi. 2. Česnakus nulupkite, sukapokite, sumaišykite su džiūvėsėliais, rozmarinų šakelėmis, druska, pipirais, aitriąja paprika ir...
Plovas su jautiena ir daigintais avinžirniais

Plovas su jautiena ir daigintais avinžirniais 6 asm.

1. Jei avinžirniai nedaiginti, tuomet juos reikia užmerkti iš vakaro. 2. Ryžius perplaukite, kol vanduo taps skaidrus. Svarbu nuplauti paviršiuje esantį krakmolą, kad vėliau ryžiai nesuliptų. 3. Svogūnus supjaustykite plunksnelėmis, morkas –...
Aštrios moliūgų salotos

Aštrios moliūgų salotos 2 asm.

1. Moliūgo netarkuokite, o supjaustykite pailgais šiaudeliais. 2. Susmulkinkite kitus produktus, sumaišykite sojų padažą su majonezu ir užliekite ant salotų, įberkite pipirų, paprikos miltelių ir išmaišykite. Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė
Kalakutienos drebučiai

Kalakutienos drebučiai 5 asm.

1. Želatiną užpilkite trupučiu šalto virinto vandens, paskui išbrinkinkite karšto vandens vonelėje. 2. Vandenį užvirinkite, sudėkite ku­beliais su­pjaustytą mėsą, šiaudeliais supjaustytas morkas, sumeskite sultinio kubelius ir virkite apie...
Kiaulienos ir paprikų guliašas

Kiaulienos ir paprikų guliašas 4 asm.

1. Mėsą susmulkinkite kaip šašlykams. Į pusę litro virinto šalto vandens įpilkite 2 šaukštus obuolių acto, 2 šaukštus citrinos sulčių, po žiupsnelį pipirų ir laurų lapelių, šaukštą druskos. Šiuo tirpalu užpilkite mėsą. Dar įdėkite į kelias dalis...
Sveikuoliškos korėjietiškos morkos

Sveikuoliškos korėjietiškos morkos 4 asm.

1. Morkas nuskuskite ir sutarkuokite. Druską, cukrų, aitriųjų paprikų miltelius ir maltas kalendras sumaišykite, suberkite į morkas ir viską gerai išmaišykite. 2. Česnakų skilteles susmulkinkite, išmaišykite su obuolių actu ir užpilkite ant morkų....
Spalvotų blynų ugnikalnis su kepenėlių įdaru

Spalvotų blynų ugnikalnis su kepenėlių įdaru 4 asm.

1. Iš duotųjų produktų iškepkite vienodo dydžio blynus. Žalius špinatus sutrinkite smulkintuvu. 2. Kepenėles išvirkite pasūdytame, pipirais ir laurų lapeliais pagardintame vandenyje. Svieste apkepkite smulkintą svogūną ir papriką. 3. Paskui sukrė...
Avienos kepsneliai

Avienos kepsneliai 4 asm.

1. Avieną supjaustykite kepsniams, išmuškite, pabarstykite prieskoniais ir marinuokite majoneze per naktį. 2. Vėliau kepkite keptuvėje, kol gražiai apskrus. 3. Supjaustykite griežinėliais morkas, baklažaną, susmulkinkite česnaką. 4. Baigiant...
Lietinių blynų tortas

Lietinių blynų tortas 6 asm.

1. Smulkiai supjaustykite vištieną, įdėkite po žiupsnelį kario, juodųjų pipirų, maltų lauro lapų, druskos, išmaišykite ir palikite pastovėti bent pusvalandžiui. 2. Iš duotųjų produktų iškepkite ne visai plonus lietinius blynus. Būtų gerai, kad jie...
Žaldoko karka su slyvomis

Žaldoko karka su slyvomis 6 asm.

1. Česnaką susmulkinkite, supilkite į aliejaus - garstyčių mišinį. Suberkite druską ir kitus ingredientus. 2. Karką įpjaustykite aplinkui ir mišiniu gerai įtrinkite. 3. Vėsiai laikykite per naktį. 4. Aluje išplakite grietinėlę, į stiklinį kepimo...
Žymės: karka
Vištienos kepenėlių tortas

Vištienos kepenėlių tortas 8 asm.

1. Kepenis išvirkite su druska, rozmarinais, lauro lapeliais ir juodaisiais pipirais. 2. Torto formą ištrinkite šaltu sviestu ir pabarstykite džiūvėsiais. 3. Stambiai tarkuotas bulves sumaišykite su smulkintomis petražolėmis, krapais, šaukšteliu...
„Rožės“ iš vištienos ir kuskuso

„Rožės“ iš vištienos ir kuskuso 4 asm.

1. Kuskusą paruoškite pagal instrukciją. Užplikinkite tuo sultiniu, kuriame virė višta su vištienos prieskoniais, petražolėmis, svogūnais. 5 svogūnų galus nupjaukite, perpjaukite, išnarstykite, saikingai patrinkite druska su aliejumi ir petražolė...
Žarijose kepti lynai

Žarijose kepti lynai 6 asm.

1. Sugaukite lynus. 2. Juos nutrinkite su dideliu kiekiu druskos, nes jie neskutami. Išimkite vidurius, galvas palikite. 3. Išmirkykite. 4. Iš aliejaus, auksaspalvio cukraus sirupo, acto, šaukšto ar pusantro druskos, citrininių žuvies prieskonių,...
Žymės: Žuvis, lynas
Karštas šokoladas su aitriąja paprika

Karštas šokoladas su aitriąja paprika 4 asm.

1. Ištirpinkite šokoladą su grietinėle karšto vandens vonelėje iki vienalytės masės. 2. Įberkite vanilinio cukraus, aitriosios paprikos miltelių, apelsino žievelės, gerai sumaišykite ir mėgaukitės. Taip pat skaitykite: Susipažinkite su...
Karštos jautienos salotos su aitriąja paprika

Karštos jautienos salotos su aitriąja paprika 4 asm.

1. Įkaitinkite keptuvę, įpilkite alyvuogių aliejaus, sudėkite smulkiai pjaustytus raudonąjį svogūną, raudoną saldžiąją papriką ir kepkite 3–4 minutes. 2. Plonai supjaustykite jautienos filė ir dėkite į keptuvę 5–10 min. su daržovėmis. 3. Mėsai...