1. Pomidorus nuplikykite karštu vandeniu ir nuimkite odelę. Minkštimą smulkiai sukapokite, vandens perteklių nupilkite. 2. Nulupkite ir smulkiai sukapokite svogūną. 3. Aitriąją papriką perpjaukite išilgai. Iš vienos dalies pašalinkite sėklas ir...
Baklažanus perpjaukite pusiau, išskobkite ir minkštimą susmulkinkite. Morkas sutarkuokite, svogūną susmulkinkite, pakepinkite kartu su grybais, baklažano minkštimu ir trintais pomidorais. Pagardinkite druska ir pipirais. Gauta mase įdarykite baklaž...
Apelsinus arba mandarinus, papriką supjaustykite kubeliais, morką sutarkuokite arba taip pat supjaustykite kubeliais, susmulkinkite petražoles, sudėkite virtus arba konservuotus avinžirnius. Aitriąją papriką susmulkinkite ir sumaišykite su apelsinų...
Šio patiekalo šventiška ne tik forma ir pateikimo būdai, skonis irgi nuostabus – žiediniai kopūstai puikiai dera su paukštiena ir šalto rūkymo šonine. Tiesą sakant, nei garnyro nei padažo netrūko, bet autorė turi įtarimą, kad kepsnys puikiai derėtų su bulvių koše ir kokiu šaukštu bruknių ar šermukšnių pagardo.
Reikės aštraus peilio, nes visi komponentai turi būti supjaustyti itin smulkiai. Labai plonais žiedais ar pusžiedžais supjaustykite svogūnus. Susmulkinkite aitriąją papriką, pomidorus, kalendrą ir baziliką. Pasūdykite ir viską gerai išmaišykite. Š...
Bulves nuskuskite, nuplaukite, išvirkite, atvėsinkite ir supjaustykite per pusę arba į keturias dalis. Dėkite į dubenį, pridėkite sukapotų krapų, kalendros bei per pusę perpjautų vyšninių pomidorų. Gerai viską išmaišykite. Užpilui: kruopščiai išmaiš...
Tortilijas supjaustykite lygiais trikampėliais (kaip picą). Iš abiejų pusių ištrinkite aliejumi, dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir apibarstykite žolelėmis bei plonu sluoksneliu tarkuoto parmezano. Tortilijas kepkite 200 laipsnių orkaitėje,...
Avinžirnius užmerkite ir palikite per naktį išbrinkti. Išbrinkusius išskalaukite ir išvirkite. Svogūnus, česnakus ir dešreles susmulkinkite ir suberkite į keptuvę su įkaitusiu aliejumi. Trumpai apkepkite. Sukrėskite į keptuvę pomidorų tyrę, į...
Bulves išvirkite su lupenomis. Būtinai palaukite, kol atvės. Tada nulupkite ir sumalkite. Kiaušinio trynį atskirkite nuo baltymo ir sukrėskite jį bulvių masę. Išmaišykite. Suberkite nurodytą kiekį krakmolo ir vėl gerai išmaišykite. Tešla paruošta....
Visus ingredientus sumaišykite gilioje keptuvėje arba puode, česnako nesmulkinkite. Padažą kaitinkite ant mažos ugnies pastoviai maišydami, kol pradės burbuliuoti. Česnaką išimkite ir padažą nuimkite nuo ugnies. Atvėsusį padažą sudėkite į sandarų...
Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu ir nulupkite odelę. Perpjaukite pusiau, pašalinkite sėklas, o minkštimą sutrinkite elektriniu trintuvu iki vientisos masės. Gautą tyrę užvirinkite ir virkite maždaug 20 minučių. Tuomet sudėkite į puodą ...
Ant bambukinio kilimėlio dedame jūrų dumblių lakštą, ant jo – plonu sluoksniu (0,5–1 cm) ryžius, kad iki lapo galų liktų po 1,5 centimetro. Per vidurį dedame juostelėmis supjaustytą lašišą, agurką. Viską apibarstome prieskoniais (tinka karis) ....
Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C. Nedideliame puode užkaiskite šiek tiek vandens. Česnako nelupkite, tik nupjaukite galvos viršūnėlę (turi atsiverti visų skiltelių „akutės“). Taip paruoštą česnaką dėkite ant nedidelės folijos skiautės (blizgia...
Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C. Neluptą cukiniją kruopščiai nuplaukite ir supjaustykite griežinėliais arba kvadratėliais. Kiaušinį išplakite su pienu, česnakų granulėmis, druska, maltais juodaisiais pipirais. Sūrį sumaišykite su džiūvėsėliais....