„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Receptai pagal ingredientą „Aitrioji paprika“ 5 puslapis

Sevičė

Sevičė 6 asm.

1. Pomidorus nuplikykite karštu vandeniu ir nuimkite odelę. Minkštimą smulkiai sukapokite, vandens perteklių nupilkite. 2. Nulupkite ir smulkiai sukapokite svogūną. 3. Aitriąją papriką perpjaukite išilgai. Iš vienos dalies pašalinkite sėklas ir...
Korėjietiškas BBQ Bulgogi

Korėjietiškas BBQ Bulgogi 4 asm.

1. Išvirkite ryžius laikydamiesi ant pakuotės pateiktų nurodymų. 2. Nuimkite salotų lapus, nusausinkite sudėję ant popierinės servetėlės. 3. Supjaustykite mėsą plonomis juostelėmis. 4. Sumaišykite korėjietiškus BBQ BULGOGI prieskonius su aliejumi ir...
Grybais įdaryti baklažanai

Grybais įdaryti baklažanai 2 asm.

Baklažanus perpjaukite pusiau, išskobkite ir minkštimą susmulkinkite. Morkas sutarkuokite, svogūną susmulkinkite, pakepinkite kartu su grybais, baklažano minkštimu ir trintais pomidorais. Pagardinkite druska ir pipirais. Gauta mase įdarykite baklaž...
Spalvingos morkų, apelsinų ir avinžirnių salotos

Spalvingos morkų, apelsinų ir avinžirnių salotos 2 asm.

Apelsinus arba mandarinus, papriką supjaustykite kubeliais, morką sutarkuokite arba taip pat supjaustykite kubeliais, susmulkinkite petražoles, sudėkite virtus arba konservuotus avinžirnius. Aitriąją papriką susmulkinkite ir sumaišykite su apelsinų...
Žiedinių kopūstų kamuoliai

Žiedinių kopūstų kamuoliai 2 asm.

Šio patiekalo šventiška ne tik forma ir pateikimo būdai, skonis irgi nuostabus – žiediniai kopūstai puikiai dera su paukštiena ir šalto rūkymo šonine. Tiesą sakant, nei garnyro nei padažo netrūko, bet autorė turi įtarimą, kad kepsnys puikiai derėtų su bulvių koše ir kokiu šaukštu bruknių ar šermukšnių pagardo.
Uzbekiškos salotos su pomidorais

Uzbekiškos salotos su pomidorais 2 asm.

Reikės aštraus peilio, nes visi komponentai turi būti supjaustyti itin smulkiai. Labai plonais žiedais ar pusžiedžais supjaustykite svogūnus. Susmulkinkite aitriąją papriką, pomidorus, kalendrą ir baziliką. Pasūdykite ir viską gerai išmaišykite. Š...
Bulvių salotos

Bulvių salotos 2 asm.

Bulves nuskuskite, nuplaukite, išvirkite, atvėsinkite ir supjaustykite per pusę arba į keturias dalis. Dėkite į dubenį, pridėkite sukapotų krapų, kalendros bei per pusę perpjautų vyšninių pomidorų. Gerai viską išmaišykite. Užpilui: kruopščiai išmaiš...
Pikantiška saldžiarūgštė kopūstų sriuba

Pikantiška saldžiarūgštė kopūstų sriuba 4 asm.

Svogūną, morką, kopūstą ir aitriąją papriką susmulkinkite ir dėkite į didelį puodą storu dugnu. Supilkite alyvuogių aliejų ir patroškinkite 5-7 minutes. Sudėkite pomidorų tyrę, smulkintą vištienos krūtinėlę, suberkite druską, juoduosius pipirus, rudą...
Tortilijų traškučių užkandis su sūrio kremu

Tortilijų traškučių užkandis su sūrio kremu 4 asm.

Tortilijas supjaustykite lygiais trikampėliais (kaip picą). Iš abiejų pusių ištrinkite aliejumi, dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir apibarstykite žolelėmis bei plonu sluoksneliu tarkuoto parmezano. Tortilijas kepkite 200 laipsnių orkaitėje,...
Silkių „sušiai“

Silkių „sušiai“ 2 asm.

Svogūnus susmulkinkite ir pakepinkite aliejuje. Bulves nulupkite ir išvirkite. Sugrūskite. Įberkite muskato ir aitriųjų paprikų miltelių. Supilkite kepintus svogūnus su aliejumi. (Jei ruošite ne Kūčioms, galite įkrėsti porą šaukštų majonezo, įberti...
Pomidorinis avinžirnių troškinys

Pomidorinis avinžirnių troškinys 2 asm.

Avinžirnius užmerkite ir palikite per naktį išbrinkti. Išbrinkusius išskalaukite ir išvirkite.  Svogūnus, česnakus ir dešreles susmulkinkite ir suberkite į keptuvę su įkaitusiu aliejumi. Trumpai apkepkite. Sukrėskite į keptuvę pomidorų tyrę, į...
Bulvių kukuliai su kepenėlėmis

Bulvių kukuliai su kepenėlėmis 4 asm.

Bulves išvirkite su lupenomis. Būtinai palaukite, kol atvės. Tada nulupkite ir sumalkite. Kiaušinio trynį atskirkite nuo baltymo ir sukrėskite jį bulvių masę. Išmaišykite. Suberkite nurodytą kiekį krakmolo ir vėl gerai išmaišykite. Tešla paruošta....
BBQ (barbekiu) padažas

BBQ (barbekiu) padažas 12 asm.

Visus ingredientus sumaišykite gilioje keptuvėje arba puode, česnako nesmulkinkite. Padažą kaitinkite ant mažos ugnies pastoviai maišydami, kol pradės burbuliuoti. Česnaką išimkite ir padažą nuimkite nuo ugnies. Atvėsusį padažą sudėkite į sandarų...
Pikantiški rauginti agurkėliai

Pikantiški rauginti agurkėliai 5 asm.

Agurkus nuplaukite ir palikite kelioms valandoms šaltame vandenyje. Česnakų skilteles, krieno šaknį, aitriąją papriką supjaustykite griežinėliais, krapus susmulkinkite. Dugną indo, kuriame raugsite agurkus, padenkite vienu sluoksniu prieskonių, o...
Liekninamasis kefyro kokteilis

Liekninamasis kefyro kokteilis 1 asm.

Nėra nieko paprasčiau – sumaišykite viską ir gerkite. Geriausia gėrimo porciją susimaišyti prieš pat vartojimą. Šaltinis: woman.ru
Granatų padažas

Granatų padažas 6 asm.

Į puodą supilkite vyną, granatų sultis, suberkite cukrų, druską, žalumynus, trintas česnako skilteles. Gerai išmaišykite ir leiskite virti apie 20 minučių. Nepamirškite maišyti. Likus penkioms minutėms, įmaišykite į padažą krakmolą (prieš tai...
Gruziniškas padažas

Gruziniškas padažas 6 asm.

Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu ir nulupkite odelę. Perpjaukite pusiau, pašalinkite sėklas, o minkštimą sutrinkite elektriniu trintuvu iki vientisos masės. Gautą tyrę užvirinkite ir virkite maždaug 20 minučių. Tuomet sudėkite į puodą ...
Sušiai su lašiša

Sušiai su lašiša 2 asm.

Ant bambukinio kilimėlio dedame jūrų dumblių lakštą, ant jo – plonu sluoksniu (0,5–1 cm) ryžius, kad iki lapo galų liktų po 1,5 centimetro. Per vidurį dedame juostelėmis supjaustytą lašišą, agurką. Viską apibarstome prieskoniais (tinka karis) ....
Varškės plokštainis su pomidorais

Varškės plokštainis su pomidorais 2 asm.

Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C. Nedideliame puode užkaiskite šiek tiek vandens. Česnako nelupkite, tik nupjaukite galvos viršūnėlę (turi atsiverti visų skiltelių „akutės“). Taip paruoštą česnaką dėkite ant nedidelės folijos skiautės (blizgia...
Keptos cukinijos

Keptos cukinijos 2 asm.

Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C. Neluptą cukiniją kruopščiai nuplaukite ir supjaustykite griežinėliais arba kvadratėliais. Kiaušinį išplakite su pienu, česnakų granulėmis, druska, maltais juodaisiais pipirais. Sūrį sumaišykite su džiūvėsėliais....