Karosą nuvalykite ir supjaustykite. Nulupkite morkas ir supjaustykite kubeliais. Svogūną nulupkite ir supjaustykite. Užvirkite puode vandenį, sudėkite morkas. kai išverda sudeėkite prieskonius,svogūną kelias minutes pavirkite, tada sudėkite žuvį....
Saldžiąsias paprikas padalinkite pusiau ir išskobkite. Česnako skilteles nulupkite. Visas daržoves nuplaukite ir susmulkinkite arba sumalkite. Kartu su sėklomis sumalkite aitriąsias paprikas. Daržoves, aitriąsias paprikas, prieskonius sudėkite į...
Pirmiausia gaminsime karamelizuotus riešutus. Į puodą supilkite cukrų, vandenį, užvirkite ir virinkite kol ištirps cukrus. Į gautą sirupą dėkite riešutus ir virkite maišydami tol kol išgaruos vanduo ir visi riešutai bus cukruje. Nuimkite puodą...
Raugintus kopūstus ir kmynus sudeėkite į puodą, kuriame troškinsite. Užpilkite vandeniu, kad gerai apsemtų. Troškinkite 1 valandą, vis prižiūrėkite, ar pakanka vandens ir pripilkite jo, jei reikia. Pomidorą užplikykite verdančiu vandeniu. Šiek...
Orkaitę įkaitinkite iki 185 laipsnių. Šokoladą sulaužykite į gilią lėkštę. Čia pat sudėkite kubeliais supjaustytą sviestą. Lėkštę įstatykitevį didesnį dubenį su karštu vandeniu ir lydykite, kol neliks gumulėlių. Kiaušinių trynius atsikirkite nuo...
Papriką ~30 minučių kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol suminkštėja. Kad greičiau atvėstų – išimtą iš orkaitės galite pamerkti į šaltą vandenį. Pomidorus užpilkite verdančiu vandeniu ir šiek tiek palaikykite. Perliekite šaltu...
File supjaustykite norimo dydžio gabalėliais. Gilesnėje lėkštėje sumaišykite druską, cukrų bei aitriosios paprikos miltelius. File iš abiejų pusių apvoliokite cukraus-čili-druskos mišinyje ir iš karto dėkite į keptuvėje įkaitintą aliejų. Kepkite...
Jautieną išvirkite su prieskoniais. Atvėsinkite ir supjaustykite šiaudeliais ir apkepinkite keptuvėje be aliejaus 3-4 minutes ant stiprios ugnies intensyviai maišydami, po to atvėsinkite. Nuplaukite agurkus, supjaustykite plonais šiaudeliais....
Vištienos krutinėlę išdorokite, kad liktų tik filė, ištrinkite prieskoniais (druska pipirais, čiobreliu, česnakais). Dėkite ant grilinės keptuvės ir apkepkite iš abiejų pusių iki norimo lygio. Padažui supjaustykite morkas ir papriką šiaudelias,...
Išpjovą supjaustykite stambiais gabalais, gardinkite druska bei pipirais. Apkepkite iš abiejų pusių ant labai stiprios ugnies. Porus stambiai supjaustykite ir apkepkite su sviestu. Pipirus supjaustykite. Į karščiui atsparų indą sudėkite...
Morkas nuskuskite ir sutarkuokite plonais šiaudeliais specialia tarka. Druską, cukrų, maltą aitriąją papriką ir maltą kalendrą sumaišykite. Šį mišinį gerai išmaišykite su morkomis. Česnakų skilteles išspauskite preseliu, išmaišykite su obuolių...
Majonezą sumaišykite su išspaustu česnaku. Gautą masę užtepkite ant vaflių, pabarstykite aitriosios paprikos milteliais ir kmynais. Supjaustykite vaflius plonomis juostelėmis ar kita norima forma, dėkite į kepimo skardą ir kepkite orkaitėje kol...
Prieskonių mišinio „Garam masala“ gaminimas
Recepto autoriaus nuotr./Prieskonių mišinys Sudėkite visus prieskonius į sausą keptuvę ir pašildykite maišydami ant vidutinės ugnies 40-50 sekundžių, šiukštu nesudeginkite. Nukelkite keptuvę nuo...
Ketaus keptuvėje įkaitinę aliejų, apskrudinkite mėsą, vis pavartydami, kad mėsa tolygiai paruduotų. Išimkite mėsą ir pakepkite svogūnus ir česnakus. Vėl sudėkite mėsą į keptuvę ir įdėkite prieskonių, įpilkite sultinio ir alaus. Uždengę dangčiu,...
Kubeliais supjaustytą avokadą apšlakstykite žaliosios citrinos sultimis. Nulupkite agurką, išimkite sėklas ir supjaustykite gabaliukais, panašiais į avokado kubelius. Sumaišykite visus salotų komponentus ir padėkite į vėsią vietą, kad skonis būtų...