Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Receptai pagal ingredientą „Aliejus“

Daržovių patale troškintas karpis

Daržovių patale troškintas karpis 4 asm.

Troškintas karpis bus ne tik prisigėręs daržovių aromato, bet ir nesausas bei labai gardus. 

Daržovėmis įdarytas keptas karpis

Daržovėmis įdarytas keptas karpis 4 asm.

Įdarytas karpis – klasikų klasiką, šįsyk jis paskanintas daržovėmis.

 

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu 4 asm.

Karpis puikiai dera ne tik su daržovėmis bei grybais, bet ir grikiais. Pats metas išbandyti!

 

Troškinti veršienos maltinukai

Troškinti veršienos maltinukai 4 asm.

Išbandykite puikių maltinukų receptą, kuriuo dalinasi kulinaras ir tinklaraštininkas Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ šeimininkas.

Veganiškos tofu spurgos

Veganiškos tofu spurgos 4 asm.

Jei mėgstate varškės spurgas, jums tikrai patiks ir šios tofu spurgos. Skonis identiškas, o tekstūra tokia, kokia ir turi būti – trašku iš išorės ir minkšta viduje. Net jei nesate didelis tofu fanas, šias spurgas tikrai verta išmėginti, nes pagaminti labai paprasta, o tofu visai nesijaučia!

Žaismingas moliūginis pyragas „Pelenės namelis“

Žaismingas moliūginis pyragas „Pelenės namelis“ 8 asm.

Tinklaraštis „Tekstoranas“: Suteptą sustingusį šį pyragą supjausčiau trikampiais, tada karamele sulipdžiau, galiausiai aptepiau trupučiuku balto šveicariško sviestinio kremo, pabarsčiau skrudintais migdolais ir žemės riešutais, tada stogelius apipyliau karamelės likučiais ir šokoladu nupiešiau langiukus.

 

Kiniški Sičuano baklažanai su anakardžiais

Kiniški Sičuano baklažanai su anakardžiais 2 asm.

Tinklaraštis bulviukose.ltSičuano baklažanai su anakardžių riešutais – sotus, bet kartu ir lengvas patiekalas. Populiarus Kinijoje, ypač Sičuano provincijoje. Šis patiekalas tinka vegetarams ir veganams! Gali būti patiekiamas su azijietiškais makaronais. O jei norisi stipriau, gaminimo metu galite įdėti mėsos ar žuvies

 

Varškėčiai su „Nutella“ padažu

Varškėčiai su „Nutella“ padažu 4 asm.

Tinklaraštis „Aurimėlio virtuvė“ (Facebook): Ir vėl varškėčiai! Nieko negaliu padaryti, bet aš juos tiesiog myliu! Galėčiau gaminti ir gaminti, o kaskart pakeitus vieną ar kitą ingredientą, galbūt padažą, išeina nauji skoniai.

Imbieriniai ruginių miltų sausainiai

Imbieriniai ruginių miltų sausainiai 8 asm.

Ruginiai miltai šiems sausainiais suteiks gražią spalvą ir įdomią tekstūrą.

 

Paprasta, skani ir soti vištienos ir ryžių sriuba

Paprasta, skani ir soti vištienos ir ryžių sriuba 4 asm.

Keli gabaliukai kokybiškos vištienos, šiek tiek daržovių, sauja ryžių bei prieskonių ir žalumynų – tai viskas, ko jums prireiks šiai sriubai, kuria pasisotinsite darbo dienos vakarą. Žinoma, siūlome tik orientacinį receptą, nes šis patiekalas – kuo puikiausia „drobė“ įvairioms improvizacijoms.

 

Dešrelės, keptos Jorkšyro pudinge

Dešrelės, keptos Jorkšyro pudinge 2 asm.

Tinklaraštis bulviukose.ltRašytiniuose šaltiniuose patiekalas „Toad in the hole“ pirmą kartą buvo paminėtas anglų kulinarijos rašytojos Hannah Glasse knygoje „The Art of Cookery“ 1747 metais. Tik tuo metu blynų tešlos masėje, vadinamoje Jorkšyro pudingu, buvo kepamos ne dešrelės, o balandžiai.

Trumpai apie tai, kas tas Jorkšyro pudingas. Tai išsipūtusio blyno formos angliškas garnyras, pagamintas iš kiaušinių, miltų ir pieno ar vandens tešlos. Senais laikais indai su tešlą buvo statomi po ant iešmo kepamu kepsniu varvantiems riebalams surinkti. Nuo karščio tešla iškildavo, išsipūsdavo ir prisigerdavo kepamos mėsos sulčių ir riebalų. Dabar Jorkšyro pudingai dažniausiai patiekiami su mėsa.

Vištiena su kuskusu ir granatais

Vištiena su kuskusu ir granatais 4 asm.

Tai ypatingo skonio patiekalas, kuriame vištiena papildo ryškaus skonio granatų sultys ir sėklos.

 

Triušienos maltinukai su džiovintais pomidorais ir grikiais

Triušienos maltinukai su džiovintais pomidorais ir grikiais 4 asm.

Kaip sako tinklaraštininkas, profesionalus kulinaras Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ autorius, malta triušiena yra mėsa, kurią jis itin mėgsta ir kuri dažnai karaliauja jo virtuvėje. Tad išbandykite patiekalą, kuriame ji derinama su džiovintais pomidorais ir grikiais – bus skanu!

 

Žalieji špinatų, žirnelių ir varškės paplotėliai

Žalieji špinatų, žirnelių ir varškės paplotėliai 4 asm.

Nida Degutienė: Kai ieškote lengvesnių, vegetariškų patiekalų receptų, daržovių paplotėliai – bene geriausias pasirinkimas. Jie maloniai malšina alkį, neapsunkina. Dar juos be galo paprasta paruošti, net ir atvėsę tokie patiekalai tinka sveikam greitam užkandžiui.

Mielinė duona, įdaryta žolelių pesto padažu

Mielinė duona, įdaryta žolelių pesto padažu 4 asm.

Šis kepinys tiks ir kasdienai, ir savaitgaliui, o gal net šventei, pagaliau, ji itin tinkama piknikui – nesvarbu, savame kieme ar kur nors tolėliau. Purios ir labai skanios duonos receptu dalinasi tinklaraščio „Bulvių košė“ autorė, profesionali kulinarė Laura.

 

Veganiškas apverstas pyragas su karamelizuotais ananasais

Veganiškas apverstas pyragas su karamelizuotais ananasais 10 asm.

Šis receptas– iš ne pelno siekiančio visuomenės sveikatos projekto „auGalingas pirmadienis“ ir veganiškos mitybos tinklaraščio Follow your spoon.

Kiaušinienė brokolių patale

Kiaušinienė brokolių patale 4 asm.

Šis patiekalas – puikus būdas ne tik suvalgyti daugiau daržovių, bet ir sunaudoti jų likučius.

 

Vištos krūtinėlių suktinukai, įdaryti sūriu ir špinatais

Vištos krūtinėlių suktinukai, įdaryti sūriu ir špinatais 2 asm.

Nida Degutienė: Labai dažnai šventiškoms vakarienėms aš renkuosi vištieną. Į krūtinėlių mėsą galima įsukti pačius įvairiausius įdarus, o iškepus ir supjausčius, turėsite restoraninio lygio patiekalą! Šįsyk pagrindiniam patiekalui siūlau rinktis šviežius špinatus ir sūrį. Tiks ir tas sūris, kuris spėjo šaldytuve šiek tiek padžiūti – sutarkuokite jį ir įmaišykite į įdarą. Galite sumaišyti kelių rūšių sūrius, o jei turite gabalėlį mėlynojo pelėsinio – būtinai įmaišykite ir jo.

 

Maltos kiaulienos terinas su žirneliais Velykoms

Maltos kiaulienos terinas su žirneliais Velykoms 6 asm.

Renata Ničajienė („Sezoninė virtuvė“): Šiam terinui labiausiai tiks namuose maltas kiaulienos kumpis ir sodo prieskoninių žolelių mišinys iš petražolių, rozmarinų, mairūnų, bazilikų, raudonėlių, čiobrelių bei dašių. O kad jis būtų dar skanesnis ir žaismingesnis į mėsą pribėriau šaldytų žaliųjų žirnelių.

Išraiškinga, bet nesudėtinga vištiena korėjietiškai

Išraiškinga, bet nesudėtinga vištiena korėjietiškai 4 asm.

Nida Degutienė: Išraiškingo skonio lipniai saldžiarūgštei vištienai pasigaminti neprireiks jokių ypatingų ingredientų, viską rasite parduotuvėse. Tai toks nesudėtingas, greitai paruošiamas ir ypatingai gardus patiekalas, kad jo paragavę rizikuojate neapsiriboti vos viena porcija!