Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Receptai pagal ingredientą „Aliejus“ 2 puslapis

Nesaldūs veganiški avinžirnių miltų vafliai

Nesaldūs veganiški avinžirnių miltų vafliai 3 asm.

Išsikepkite šių gardžių vaflių, kurie puikiai tiks ir pusryčiams, ir vakarienei!

 

Perlinių kruopų troškinys su šonine, daržovėm ir baravykais

Perlinių kruopų troškinys su šonine, daržovėm ir baravykais 4 asm.

Išbandykite receptą, kurį vienoje TV laidoje pristatė žinomas virtuvės šefas Tomas Rimvydis.

 

Turkiškos picos „pidė“

Turkiškos picos „pidė“ 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai)Pidė gali virsti pačiu geriausiu jūsų vakarėlio akcentu, nes ją lipdyti gali visi svečiai. Įdarai taip pat gali būti patys įvairiausi – nuo maltos avienos (čia labiau vyriškas, suaugusių variantas) iki špinatų (tikrai patiks moterims) arba įvairių sūrių įdaras (tikrai džiaugsis vaikai).

Jautienos kepenėlės su kepintais svogūnais

Jautienos kepenėlės su kepintais svogūnais 2 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Kiekviena šeima, net neabejoju, turi savo iš kartos į kartą perduodamų receptų!  Vienas mano tokių iš kartos į kartą perduodamų receptų yra kepenėlės.

 

Libanietiška duona su česnakinio sviesto glazūra

Libanietiška duona su česnakinio sviesto glazūra 6 asm.

Kviečiame išsikepti labai purios ir gardžios, švelniai česnaku pagardintos libanietiškos duonos, kurią kildina mielės. Daug darbo nebus, prireiks tik šiek tiek kantrybės, kol tešla porąsyk pakils. Skaniuoju kepiniu galėsite mėgautis kaip užkandžiu, patiekti prie sriubos, ruošti su juo sumuštinius. 

 

Ukrainietiška kukurūzų košė „Banush“

Ukrainietiška kukurūzų košė „Banush“ 2 asm.

Tinklaraštis bulviukose.ltUkrainietiška kukurūzų košė „Banush“ arba „Banosh“ – tradicinis hutsulų (etninė grupė) patiekalas, populiarus Karpatų regione. Ši soti ir skani košė dažniausiai gaminama per šventes. Ji taip pat mėgstama ir Lenkijoje bei Rumunijoje.

 

Nostalgiškos varškės spurgos

Nostalgiškos varškės spurgos 6 asm.

Renata Ničajienė (tinklaraštis „Sezoninė virtuvė“): Apvalios kaip kamuoliukai, traškios iš išorės ir purios viduje varškės spurgos – tai pats mėgstamiausias nostalgiškas vaikystės skanumynas. Gamindami šias nedideles spurgas, į kiekvieną jų paįvairinimui įspauskite po šviežią ar šaldytą spanguolę, kepant uogos išsileis ir suteiks netikėtos rūgštelės.

 

Veganiški vafliai su cukinijomis

Veganiški vafliai su cukinijomis 3 asm.

Išbandykite veganiškus vaflius, kurie taps puikiu patiekalu pusryčiams ar vakarienei. 

Aromatingi morkų pyragaičiai

Aromatingi morkų pyragaičiai 4 asm.

Nepaprastai drėgni, purūs ir kvepiantys cinamonu morkų pyragaičiai tiks ne tik šventiniam stalui, bet ir kasdienai. Skanūs ir vieni, tačiau su kreminio sūrio pertepimu jie virsta dar gardesniais skanėstais.

Turkiškos bandelės, įdarytos feta sūriu ir petražolėmis

Turkiškos bandelės, įdarytos feta sūriu ir petražolėmis 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Kas keliavo po Turkiją, žino, kaip sunku atsispirti šviežutėliams mieliniams kepiniams, kasdien nuo ankstyvo ryto viliojantiems triukšmingų gatvių praeivius. Pusryčių stalas Turkijoje bus nepilnas, jei ant jo nebus sezamais pabarstytų riestainių, o ir saldžiais bei sūriais įdarais prigardintų bandelių. 

Susukti tokią bandelę – vieni juokai, tereikia padaryti keturias įpjovas apvaliame tešlos apskritime. Įdarui geriausia tiks feta, pagardinta žalumynais, tačiau Turkijoje tokios kepamos ir su kepintų daržovių įdarais, ir aštroku maltos mėsos faršu.

Nesaldūs veganiški vafliai su daržovėmis

Nesaldūs veganiški vafliai su daržovėmis 4 asm.

Išbandykite nesaldžių vaflių receptą, kuriuo dalinasi tinklaraštis Wise Taste.

 

Nostalgiškoji agurkinė sriuba

Nostalgiškoji agurkinė sriuba 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Tai sriuba, kurią pagaminti – juokų darbas, o vasario mėnuo kaip tik tinkamas tam metas, nes reikia paskubėti naikinti raugintų agurkų atsargas. Verdant šią sriubą tereikia laikytis keleto paprastų taisyklių.

Tailandietiškas „Pad Thai“ su krevetėmis

Tailandietiškas „Pad Thai“ su krevetėmis 2 asm.

bulviukose.lt„Pad Thai“ – yra vienas iš klasikinių tailandietiškų WOK keptuvėje paruoštų patiekalų, kurio pagrindą sudaro ryžių makaronai (rice noodle). Pažiūrėjus į receptą atrodo, kad visko labai reikia, bet nusipirkus pagrindinius tailandietiškos virtuvės padažus ir ingredientus greitai perprasit sistemą ir bus labai lengva ir paprasta gaminti. Tajų virtuvėje turbūt daugiausia laiko užima pasiruošimas gamybai dėl produktų gausos, o pats gaminimas labai greitas.

Legendinis viščiukas tabaka

Legendinis viščiukas tabaka 2 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Žodis tabaka pavadinime visiškai niekuo nesusijęs nei su tabaku, nei su dūmais. Šiaip būtų teisingiau, jei jis būtų užrašytas tapaka, nes būtent taip vadinasi speciali keptuvė, kurią rastumėte gruziniškoje virtuvėje, ir kuri turi tokį priveržiamą sunkų įrenginį, leidžiantį daiktą, esantį keptuvėje, prispausti tarsi presu žemyn, tiesiog priklijuojant jį visu paviršiumi taip, kad visas jo plotas keptų tolygiai.

 

Keksas su šviežiomis arba šaldytomis vyšniomis

Keksas su šviežiomis arba šaldytomis vyšniomis 6 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Kad ir kaip keistai atrodytų recepte reikalingų produktų kiekiai, bet tų skaičiukų reikia laikytis. Paklaidos keičia rezultatą. Kaip ir krepšinyje, paskutinę akimirką neišmetus kamuolio lanko link laiku.

 

Midijos su geltonojo kario padažu

Midijos su geltonojo kario padažu 8 asm.

Išbandykite nuostabų receptą, tinkantį ir bet kokiais šventei, kurį siūlo virtuvės šefas, TV laidų vedėjas Gian Luca Demarco.

 

Naminiai švediški mėsos kukuliukai

Naminiai švediški mėsos kukuliukai 2 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Sako, po švenčių maratono, po ančių ir kalakutų Kalėdoms, po kepsnių Naujiems, žmonės labiausiai pasiilgsta paties paprasčiausio, naminio, nostalgiško maisto. Aš užsigeidžiau būten švediškų kukuliukų. Lygiai tokių, kokius aš skanavau savo pirmosios kelionės į užsienį metu, ir kuriuos jūs tikrai esate valgę (tik namuose pagaminti tikrai kokybiškesni). Būtinai patiekite kukuliukus su padažu, bulvėmis (geriausia bulvių koše, tik ne ta, iš miltelių), bruknių uogiene ir raugintais agurkėliais.

Kiaulienos nugarinės kepsnys su apelsinų padažu

Kiaulienos nugarinės kepsnys su apelsinų padažu 6 asm.

Lietuviams taip gerai pažįstamą ir mėgstamą kiaulienos nugarinę šiame Kristinos Pišniukaitės-Šimkienės („Ant medinės lentelės“) recepte nuostabiai papildo apelsininis padažas.

Keptas karpis medaus padaže Kūčių vakarienei

Keptas karpis medaus padaže Kūčių vakarienei 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Lenkiškas švenčių stalas neapsieina be karpio. Karpį kaimynai ruošia drebučiuose, patiekia su daržovėmis ir labai dažnai gamina karštą patiekalą – garstyčių ir medaus padaže keptą karpio filė. Beje, jei jums nelabai patinka specifinis karpio skonis, pagal šį receptą pagamintą žuvį greičiausiai pamėgsite ir jūs.

 

Senoviniai blyneliai su silke

Senoviniai blyneliai su silke 4 asm.

Šis patiekalas pirmiausia įdomus savo dvilypumu: vieni jį mena dar nuo vaikystės, kai per Kūčias ragaudavo šių blynelių pas močiutę, kiti nėra apie tokį patiekalą nė girdėję. O ir tie, kas šių blynelių ragavo, vertina juos nevienodai – dalis jų laukia nesulaukia atsirandant ant stalo, kiti mielai pasitenkina vos kąsneliu. Belieka išsikepti ir patiems įvertinti!