Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Receptai pagal ingredientą „Aliejus“ 68 puslapis

Pikantiški barščiai su džiovintomis slyvomis

Pikantiški barščiai su džiovintomis slyvomis 6 asm.

1. Kopūstą supjaustykite šiaudeliais, žiedinį kopūstą išskirstykite žiedynėliais ir kiek patrumpinkite kotelius. 2. Į puodą supilkite sultinį, suberkite pipirus ir laurų lapelius, sumeskite smulkintus kopūstus ir virkite ant silpnos ugnies apie 15...
Raugintų burokėlių barščiai su „ausytėmis“

Raugintų burokėlių barščiai su „ausytėmis“ 5 asm.

1. Burokėlius užraukite prieš kelias dienas: nuvalytus sudėkite į stiklainį su riekele ruginės duonos ir užpylusios vandeniu laikykite šiltai. Tada ištraukite, supjaustykite kubeliais, užpilkite raudonųjų serbentų, citrinų, ar kitokiomis rūgščiomis...
Ukrainietiški barščiai

Ukrainietiški barščiai 6 asm.

1. Mėsą nuplaukite, sumeskite į puodą, užpilkite šaltu vandeniu, užvirkite, nugriebkite putas, sumažinkite ugnį ir virkite apie 2–2,5 val. Likus 30–40 min. iki virimo pabaigos, sultinį pasūdykite, sumeskite laurų lapelius, suberkite pipirų grū...
Žaliosios salotos

Žaliosios salotos 2 asm.

1. Iš aliejaus, citrinų sulčių, raudonėlių, garstyčių, smulkintų česnakų ir klevų sirupo užmaišykite marinatą. 2. Nuplautas, nusausintas ir plonyčiais griežinėliais supjaustytas cukinijas ir agurkus sudėkite į plokščią indą, užpilkite paruoštu...
Mėsos kotletai

Mėsos kotletai 4 asm.

1. Maltus džiūvėsėlius užpilkite 100 ml pieno, brinkinkite 10 min. 2. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, sudėkite smulkintus svogūnus, maišydama kepkite, kol gabalėliai įgaus auksinį atspalvį, įmaišykite smulkintus čiobrelius arba peletrūnus. 3....
Austriškas pyragas

Austriškas pyragas 6 asm.

1. Miltus, aliejų, druską elektriniu kombainu gerai išmaišykite su stikline šilto vandens. Tešlą padalykite į dvi dalis ir valandai padėkite į šaldytuvą. 2. Spanguoles ir razinas apie 10 min. pamirkykite karštame vandenyje, gerai nuspauskite. 3....
Tilapijos su padažu

Tilapijos su padažu 4 asm.

1. Žuvį nuplaukite, nusausinkite, įtrinkite druska ir pipirais, apšlakstykite užpilu, pagamintu iš apelsino sulčių, austrių padažo, cukraus ir aliejaus. 2. Taip paruoštą žuvį bent dviem valandoms  palikite pasimarinuoti, tada iškepkite ant grotelių...
Makaronai su grybais

Makaronai su grybais 3 asm.

1. Grybus išvalykite, nuplaukite, didesnius perpjaukite. 2. Svogūną nulupkite, susmulkinkite. Kumpį supjaustykite kvadratėliais. 3. Svogūnus pakepinkite svieste, sumeskite kumpį, mairūnus, suberkite miltus ir kepinkite, iki viskas dailiai pagels....
Grybai su šonine

Grybai su šonine 4 asm.

Svogūnus nulupkite, susmulkinkite. Džiovintus baravykus pamerkite nedideliame kiekyje šilto vandens, apie valandą pamirkykite ir susmulkinkite. Pievagrybius nuplaukite, supjaustykite griežinėliais. Šoninę supjaustykite juostelėmis. Šaukšte...
Špinatų salotos

Špinatų salotos 2 asm.

1. Špinatų lapelius perrinkite, kotelius nuskabykite, lapelius nuplaukite, nusausinkite specialioje salotų džiovykloje, o jei tokios neturite – ant virtuvinio rankšluosčio. Sudėkite į sandarų indą ir valandai pastatykite į šaldytuvą, kad lapeliai bū...
Lietinių kąsneliai su lašišomis

Lietinių kąsneliai su lašišomis 5 asm.

1. Pirmiausia paruoškite lietinių įdarą: visus lietiniams skirtus produktus elektriniu plakikliu išplakite plastikiniame dubenyje ir palikite 30 min. 2. Kol tešla brinks, paruoškite įdarą suktinukams: lašišų filė sukapokite, apšlakstykite citrinų...
Trinta pomidorų sriuba

Trinta pomidorų sriuba 5 asm.

1. Paprikas perpjaukite per pusę, išvalykite, sudėkite į kepimo skardą, apšlakstykite aliejumi ir iškepkite karštoje orkaitėje, tada perliekite šaltu vandeniu ir nulupkite odeles. 2. Svogūnus ir česnakus nulupkite, susmulkinkite, suverskite į...
Užkandėlė su pomidorais

Užkandėlė su pomidorais 8 asm.

1. Gražgarstes nuplaukite, nusausinkite, sudėkite į sandariai uždaromą indelį ir apie valandą palaikykite šaldytuve – bus standžios ir traškios. 2. Sūrelį išsukite su kmynais, grietine, įspauskite česnakus, tada varškės masę pagal skonį pasūdykite...
Blyneliai su salierais

Blyneliai su salierais 3 asm.

1. Bulves nuskuskite, nuplaukite, sutarkuokite rupia trintuve, sukrėskite į indą ir nupilkite susidariusį skystį. 2. Svogūną nulupkite, sukapokite, pakepinkite svieste, kol dailiai apskrus. Atvėsinusi suverskite į tarkuotas bulves. 3. Salierus...
Pikantiški kiaulienos vėrinukai

Pikantiški kiaulienos vėrinukai 3 asm.

Mėsą nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite pailgais gabalėliais. Česnako skilteles sukapokite, svogūną supjaustykite griežinėliais, sudėkite į dubenį, pamaigykite ranka ir sumaišykite su alyvuogių aliejumi bei visais prieskoniais. Į dubenį su...
Salotos su vištiena ir parmezanu

Salotos su vištiena ir parmezanu 3 asm.

1. Vištieną nuplaukite, nusausinkite, padalykite į kelias dalis ir sudėkite į negilų dubenį. 2. Atskirame indelyje sumaišykite kapotus česnakus, austrių, sojų padažus, aitriųjų paprikų pastą, citrinų sultis, aliejų, prieskonines žoleles ir tarkuotą...
Salotos su sūrio rutuliukais

Salotos su sūrio rutuliukais 3 asm.

1. Salotas nuplaukite, nusausinkite, išdėliokite lėkštėse. 2. Kiaušinius išvirkite, atvėsinkite, nulupkite, supjaustykite ketvirčiais, dėkite ant salotų. 3. Pomidorus perjaukite per pusę, po lygiai išdėliokite lėkštėse. 4. Paruoškite sūrio...
Žymės: salotos, sūris
Marinuoti pievagrybiai

Marinuoti pievagrybiai 10 asm.

Sumaišykite 3 šaukštus citrinų sulčių ir 100 ml aliejaus, įberkite žiupsnelį druskos, pipirų ir peletrūnų, 2 šaukštus kapotų petražolių. Šiuo marinatu užpilkite 250 g nedidelių pievagrybių ir laikykite šaldytuve. Marinuotais pievagrybiais puoškite...
Kiaulpienės su džiovintais pomidorais

Kiaulpienės su džiovintais pomidorais 3 asm.

1. Kiaulpienių lapelius nuplaukite, nusausinkite, sudėkite į sandarų indą ir pusvalandį palaikykite šaldytuve, išimkite ir išdėliokite lėkštėse. 2. Kiaušinius išvirkite, nulupkite, supjaustykite ketvirčiais arba skritulėliais ir išdėliokite ant...
Kiaulpienės su burokėliais ir obuoliais

Kiaulpienės su burokėliais ir obuoliais 4 asm.

1. Kiaulpienių lapelius nuplaukite, nusausinkite, uždarykite į sandarų indaą ir pusvalandį palaikykite šaldytuve. 2. Burokėlius nulupkite, supjaustykite plonyčiais griežinėliais, sudėkite į riebalais pateptą karščiui atsparią kepimo formą. 3....