Receptai pagal ingredientą „Alus“

Lengvas ir skanus jautienos ir saldžiųjų bulvių troškinys

Lengvas ir skanus jautienos ir saldžiųjų bulvių troškinys 6 asm.

Nei jautiena, nei saldžiosios bulvės, arba batatai, mūsų valgiaraštyje nėra nei retenybė, nei naujiena. Kai norėsite sušilti ir pasisotinti, kaiskite puodą ir ruoškite šį troškinį – jis nesudėtingas, gardus ir kvapnus!

 

Daržovių, voveraičių ir jautienos pyragas

Daržovių, voveraičių ir jautienos pyragas 6 asm.

Išbandykite sotaus ir skanaus pyrago receptą, kuriuo dalinasi profesionalus virtuvės šefas, TV laidų vedėjas Gian Luca Demarco.

 

Juodojo šokolado ir tamsaus alaus tortas

Juodojo šokolado ir tamsaus alaus tortas 10 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Siūlau pasigaminti didelį keksą – britišką juodojo šokolado ir tamsaus alaus tortą. Pagardinau jį ir čili pipirais, nes pikantiškumas jame labai dera. Ir dar druska prie jo tinka. Negali gi viskas gyvenime būti tik saldu!

 

Svogūnų sriuba su alumi ir čederio sūriu

Svogūnų sriuba su alumi ir čederio sūriu 6 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Anot vienos iš versijų, čederio receptą britams iš Prancūzijos atnešė romėnai. Ir šioje sriuboje persipina dabartinės Prancūzijos bei Anglijos skoniai. Pagaminsite ją per pusvalandį nesukdami galvos, ką ir kaip po ko dėti, daugmaž iš akies.

 

Neminkyta duona su ruginiais miltais

Neminkyta duona su ruginiais miltais 4 asm.

Duonos kepimas namuose pastaraisiais metais yra „ant bangos“. Tai nestebina, nes savo rankomis suformavus ir iškepus kepaliuką duonos, apima neprilygstamas pasididžiavimo savimi džiaugsmas, o kur dar pats kepinys – kvapnus, traškia plutele ir minkštu vidumi. Išsikepkite duonos, kuriai prireiks gana ilgos fermentacijos, tačiau neturėsite jokio vargo su tešlos minkymu! Šiuo receptu dalinasi virtuvės šefas Liutauras Čeprackas. 

Vištienos sparneliai su citrina ir alaus skonio ryžiais

Vištienos sparneliai su citrina ir alaus skonio ryžiais 4 asm.

Šio įdomaus, tačiau gana greitai paruošiamo vištienos patiekalo receptu dalinasi TV laidų vedėjas, virtuvės šefas Gian Luca Demarco. 

 

Čederio sūrio ir alaus sriuba

Čederio sūrio ir alaus sriuba 6 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Legendinis angliškasis čederis – bene vienintelis pasirinkimas šiai sočiai sriubai, nes jo kreminė it sviestas konsistencija, pavirusi sultinyje, paverčia sriubą vientisa, tarsi šilkine. O kadangi tas sultinys verdant dar sumaišomas su šviesiuoju alumi, sriubos skonis tikrai tampa toks, prieš kurį sunku atsispirti.

Troškinti vokiški Oktoberfesto kopūstai prie dešrelių

Troškinti vokiški Oktoberfesto kopūstai prie dešrelių 6 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Šios Vokietijoje garsios šventės Oktoberfest proga pagamintos kopūstų salotos itin tinka į dešrainius, bet dera ir prie kitų mėsiškų patiekalų.

Traškantys graikiškai kepti baklažanai alaus tešloje

Traškantys graikiškai kepti baklažanai alaus tešloje 4 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Graikų virtuvėje baklažanas yra vienas pagrindinių ingredientų ir patiekalų su šia daržove yra tiek daug, kad išsirinkti skaniausią išties sudėtinga. Pakanka paminėti musaką ar trintų baklažanų padažą.

Airiškai lėtai troškinta jautiena

Airiškai lėtai troškinta jautiena 4 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Šis airiškas patiekalas dar skanesnis, jei pagaminamas dieną prieš valgymą. Patiekiamas su bulvių koše. O ir lietuviški rauginti agurkai labai dera. Gaminamas jis lėtai ir ilgai.

Troškinys be mėsos „Chilli sin carne“

Troškinys be mėsos „Chilli sin carne“ 2 asm.

Puikiai žinomo troškinio su pupelėmis ir kukurūzais veganiška versija – mėsos jame tikrai nepasigesite!

Aluje troškinta vištiena su ryžiais

Aluje troškinta vištiena su ryžiais 4 asm.

Šefas Gian Luca Demarco šį patiekalą jgamino pagal savo mamos sukurtą receptą ir teigė, jog ji šią vištieną patiekdavo su bulvių koše, tačiau čia puikiai tiks ir ryžiai

Angliška alaus sriuba

Angliška alaus sriuba 4 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Alaus sriubų receptų yra daugybė – ir iš Lietuvos, ir iš Europos. Šiandien siūlau angliškos alaus sriubos receptą, kuriam ypatingo skonio suteikia stipraus skonio čederio sūris.

Troškinta jautiena su pastarnokų ir bulvių koše

Troškinta jautiena su pastarnokų ir bulvių koše 4 asm.

Strelkabelka.ltŠis troškinys gana paprastas, gimęs iš to, kas buvo šaldytuve ir ką radau vėlyvą šeštadienio popietę Halės turguje. Vietoj įprastai tokiuose troškiniuose naudojamo vyno pyliau tamsų alų. Niekada nenaudojau grietinės košėje, bet A new way to dinner rekomendavo įdėti ir tikino, kad bus gerai. Nepasakyčiau, kad tai labai sužavėjo, man vis tik labiau patinka grietinėlė arba pienas. Bet išbandykit, o gal patiks!

Žuvis su bulvytėmis pagal britišką rceptą

Žuvis su bulvytėmis pagal britišką rceptą 4 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): „Fish and chips“ – visame pasaulyje žinomas ir įvairiai gaminamas nacionalinis anglų patiekalas, gruzdinta menkė tešloje su bulvėmis. Nežinia, iš kur atsiradęs ir kieno sugalvotas, bet pirmą kartą minimas rašytiniuose šaltiniuose 1860 metais. Patyrę anglų jūreiviai visais laikais sakydavo – skaniausias „fish and chips“ yra ten, kur matosi jūra.

Alaus kišas

Alaus kišas 8 asm.

Strelkabelka.lt: Alus maiste yra labai gerai. Dažnai jį naudoju, ypač vietoj sultinio. Man patinka tas kartokas prieskonis, kurį suteikia alus, ir kiekvieną kartą gaunamas šiek tiek skirtingas skonis dėl naudojamų skirtingų alaus rūšių. Pati šį kartą naudojau tamsų alų, nes jau kuris laikas jis man yra „ant bangos“. Jei nedėsite šoninės, tai kišas bus vegetariškas. Taip pat galima keisti ir daržoves. Tik svarbu jas gerai iškepti, kad vėliau kepant nepaleistų vandens ir pagrindas netaptų šlapias.

Jautienos muštiniai à la Nelson

Jautienos muštiniai à la Nelson 6 asm.

Vytaras Radzevičius: Šį receptą radau istorinėje W.A.L. Zavadskos knygoje „Lietuvos virėja“. Kuo dėtas Nelsonas? Ar čia tas anglų admirolas, kurio paminklas stovi Londono centre? Puolu naršyti įvairius šaltinius ir atrandu istorinę įdomybę. Pasakymas À La Nelson recepte reiškia patiekalo gamybą sluoksniais. Jungtinės Karalystės admirolas Horacijus Nelsonas britų laivyno flagmaną „Victory“ buvo įsakęs nudažyti juostomis geltona ir juoda spalva. Trimis pabūklų linijom teko geltona, tarpams tarp jų – juoda spalva. Taip ir atsirado sluoksnių žanro pavadinimas à la Nelson.

Alaus bandelės

Alaus bandelės 4 asm.

Neatkimštą alaus butelį pastatykite kambario temperatūroje ir palaukite, kol sušils. Mieles sumaišykite su medumi ir 1/3 puodelio alaus, palaukite, kol suputos. Miltus sumaišykite su druska ir maišydami berkite į mieles, pakaitomis su likusiu alumi....
Aluje kepta kiaulienos sprandinė

Aluje kepta kiaulienos sprandinė 12 asm.

Visus marinato ingredientus sumaišykite. Mėsą subadykite peiliu ir į ją gerai įtrinkite marinatą. Palikite nakčiai marinuotis. Užmarinuotą mėsą dėkite į kepimo maišą, į jį supilkite alų, sudėkite daržoves. Mėsą kepkite 200 laipsnių orkaitėje ~40...
Teksaso troškinys su aitriosiomis paprikomis

Teksaso troškinys su aitriosiomis paprikomis 4 asm.

Ketaus keptuvėje įkaitinę aliejų, apskrudinkite mėsą, vis pavartydami, kad mėsa tolygiai paruduotų. Išimkite mėsą ir pakepkite svogūnus ir česnakus. Vėl sudėkite mėsą į keptuvę ir įdėkite prieskonių, įpilkite sultinio ir alaus. Uždengę dangčiu,...