1. Kruopas suberkite į dubenį, kuriame bus gaminamos salotos, užplikykite verdančiu sultiniu, gerai išmaišykite, uždenkitei ir palikite 5 min. brinkti.
2. Paruoškite užpilą: į citrinų sultis, visą laiką maišant, plona srovele supilkite aliejų,...
1. Ant grotelių išdėliokite kepti paruoštas daržoves: šiaudeliais supjaustytas cukinijas, 5 cm pločio juostelėmis – paprikas, 1 cm storio žiedais – svogūną, smidrus. Aptepkite aliejaus ir acto mišiniu (pusę palikite), pabarstykite druska ir gerai į...
1. Miltus išsijokite ir supilkite į dubenį. Viduryje padarykite duobutę Į ją sutrupinkite mieles, užpilkite 250 ml šilto vandens, įkrėskite medaus arba cukraus, pasūdykite ir maišykite su miltais iš kraštų kol tešla pasidarys grietinės tirštumo.
2....
1. Į maltą mėsą įmaišykite kiaušinius, piene išmirkytas bandeles, stambiai sutarkuotą svogūną, įberkite maltos kalendros, kmynų, druskos ir pipirų. Iš masės padarykite nedidelius kukulius ir apkepkite įkaitintame aliejuje.
2. Antrą svogūną, česnakų...
1. Pomidorus ir luptą agurką supjaustykite mažais gabalėliais, fetos sūrį – kubeliais, laiškinius svogūnus taip pat susmulkinkite.
2. Salotos lapus nuplaukite, nusausinkite ir po vieną įdėkite į indelį, kuriame salotos bus patiekiamos. Daržovių...
1. Faršą sumaišykite su kiaušiniu, džiūvėsėliais, grietine ar grietinėle, pagardinkite pipirais, druska ir vištienos prieskoniais. Labai gerai išmaišykite ir šlapiomis rankomis formuokite norimo dydžio kukulius. Kukulius apkepkite įkaitintame...
1. Svogūną nestambiai sutarkuokite (bet ir ne pačia smulkiausia tarka). Batono pluteles nupjaukite, o minkštimą sudėkite į grietinėlę, kad išbrinktų. Į maltą veršieną sudėkite batono ir grietinėlės masę, tarkuotą svogūną, įmuškite kiaušinį,...
1.Bulves kruopščiai nuplaukite šepetėliu ir išvirkite, kad būtų dar šiek tiek kietos. Rozmarinus nuplaukite, nusausinkite ir smulkiai supjaustykite. Aitriąsias paprikas perpjaukite pusiau, išimkite sėklas ir supjaustykite plonomis juostelėmis.
2....
1. Sumuštinių duoną apskrudinkite ir dar šiltą gerai įtrinkite česnaku.
2. Visas nurodytas daržoves supjaustykite.
3. Į lėkštę dėkite duoną, ant viršaus – pjaustytas daržoves, kubeliais pjaustytą fetos sūrį ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi,...
1. Kiaušinius išvirkite ir baltymus atskirkite nuo trynių. Baltymus smulkiai supjaustykite, sumaišykite su šaukštu majonezo, žirneliais bei prieskoninemis žolelėmis ir įberkite šiek tiek druskos. Tai bus vienas iš torto pertepimų.
2. Vieną...