1. Varškę, kiaušinius, druską ir cukrų sumaišykite ir išsukite iki vientisos masės.
2. Sodą užgesinkite citrinų sultimis, sumaišykite su grietine ir sudėkite į varškės masę. Įmaišykite miltus, užminkykite tešlą ir iš jos iškočiokite 4 vidutinio...
1. Svogūną ir česnaką susmulkinkite ir pakepinkite svieste, iki dailiai apskrus, tada suberkite žiedeliais pjaustytus porus, labai gerai nuvarvintus, nusausintus ir susmulkintus saulėje džiovintus pomidorus, dar 8 min. patroškinkite – porai turi...
1. Alyvuoges nuvarvinkite ir sumeskite į gilų, sandariai užsukamą indą.
2. Česnakus susmulkinkite, sumaišykite su aliejumi, medumi, citrinų sultimis ir žievelėmis, visais recepte nurodytais prieskoniais.
3. Gerai išmaišytu marinatu užpilkite...
1. Bulves nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu ir pasūdytame vandenyje išvirkite su lupenomis.
2. Išgriebtas bulves atvėsinkite, perpjaukite išilgai ir atsargiai, kad nepažeistumėte žievės, šaukšteliu išskobkite šiek tiek viduriuko.
3. Iš...
1. Kiaušinius gerai išplakite, plakdama elektriniu plakikliu po truputį suberkite miltus, supilkite aliejų, tada pieną. Iš tešlos svieste iškepkite lietinius.
2. Alyvuoges ir saulėje džiovintus pomidorus susmulkinkite.
3. Špinatus nuplaukite,...