„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Receptai pagal ingredientą „Alyvuogių aliejus“ 10 puslapis

Baravykų ir voveraičių sriuba

Baravykų ir voveraičių sriuba 4 asm.

Tai nuostabi, itin kvapni miško grybų sriuba, kurios receptu pasidalino TV laidos „Gardu Gardu“ vedėjas Gian Luca Demarco.

Cinamoninis obuolių tortas

Cinamoninis obuolių tortas 8 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Dažniausai su obuoliais kepu pyragus, bet ypatingai rudeniškai progai vertą iškepti obuolių tortą. Jis ypač drėgnas ir neriebus, iškvėpintas šildančiais prieskoniais. Idealus tortas rudens šventei!

Šokoladainis su patisonais

Šokoladainis su patisonais 6 asm.

Taip, iš gražios formos patisonų galima gaminti ne tik rimtuosius patiekalus, bet ir panaudoti juos desertams. Su neutralaus skonio patisono tarkiais keptas šokoladainis yra neįtikėtinai drėgnas ir skanus.

 

Patisonų sriuba su pesto padažu

Patisonų sriuba su pesto padažu 4 asm.

Patisono gamybos laikas – itin įvairus. Jei nusprendėte jį virti, tai užtruks apie pusvalandį, garuose šią daržovę pagaminsite vos per 15 minučių, o orkaitėje kepsite iki valandos.

Vištos krūtinėlių kepsniai su pomidoriukais ir sūriais

Vištos krūtinėlių kepsniai su pomidoriukais ir sūriais 4 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Šį receptą radau Kanadoje. Šalyje, kurioje persipynė viso pasaulio kulinarinės tradicijos. Receptas itin paprastas, pasigaminsite pietus ar vakarienę per pusvalandį. Tinka ir nelauktiems svečiams. Beje, jį sėkmingai galima ruošti ir ant kepsninės žarijų.

Anties krūtinėlė su karštomis bolivinės balandos salotomis

Anties krūtinėlė su karštomis bolivinės balandos salotomis 2 asm.

Tai įdomus ir gardus patiekalas, tinkantis net iškilmingesne proga, tačiau privalumas tas, jog vargti jį ruošiant – nereikės!

 

Keptas moliūgas su lęšiais

Keptas moliūgas su lęšiais 4 asm.

Strelkabelka.ltKeptas moliūgas jau kaip ir kiek pabodęs reikalas, bet Strelka sako, kad tokių receptų visada gerai turėti po ranka. Šis receptas (su lengvais pakeitimais) yra iš naujosios šefo Yotamo Ottolenghi knygos „Simple“.

Baklažanų užtepėlė „babaganoush“

Baklažanų užtepėlė „babaganoush“ 2 asm.

Julija Steponavičiūtė (Kitchenjulie.com): Šiandienos herojus – viena mėgstamiausių visų laikų užtepėlių „babaganoush“. Tobulai kreminė dėl orkaitėje kepto baklažano ir sezamų pastos tahini.

Kreminė bulvių ir kalafiorų sriuba su ožkų pieno sūriu

Kreminė bulvių ir kalafiorų sriuba su ožkų pieno sūriu 4 asm.

Šioje sriuboje draugiją bulvėms palaiko (taigi, ir sriubą lengvesne paverčia) kalafiorai, o derinį vainikuoja sūris.

Svarainių pyragas

Svarainių pyragas 8 asm.

Saldžiarūgštis, marmeladinį sluoksnį primenantis viršus, trapi tešlos apačia, o rezultatas – netikėtas pyragas su pikantiškaisiais svarainiais.

Moliūgų pyragas su kreminio sūrio glaistu

Moliūgų pyragas su kreminio sūrio glaistu 8 asm.

Šis rudeniškas pyragas papuoš bet kurį šventinį stalą, patiks ir suaugusiems, ir vaikams.

 

Sotus daržovių pyragas su kopūstais, baklažanais, cukinijomis

Sotus daržovių pyragas su kopūstais, baklažanais, cukinijomis 4 asm.

Išsikepkite šį pyragą, o tada mėgaukitės ir šiltu, ir atvėsusiu, bus skanu!

Makaronų salotos su keptais pomidorais

Makaronų salotos su keptais pomidorais 4 asm.

Lengvas patiekalas, kurį siūlome pasiruošti, tiks ir savaitgalio vakarienei, ir įsidėti pietums būsimai darbo dienai.

Obuolių pyragas su alyvuogių aliejumi

Obuolių pyragas su alyvuogių aliejumi 6 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Labiausiai man patinka jaukūs, paprastai ir lengvai pagaminami obuolių pyragai. O šis yra būtent toks! Jo receptą pernai rudenį parsivežiau iš kelionės po Toskaną. 

Moliūgų keksas su apelsinais

Moliūgų keksas su apelsinais 6 asm.

Renata Ničajienė („Sezoninių skanumynų istorijos“): Kepiniai su moliūgais dažniausiai būna dviejų tipų: tie, į kuriuos moliūgas įtarkuojamas šviežias, ir tie, kuriems panaudojama iš anksto paruošta moliūgų tyrė. Šiam reikia būtent moliūgų tyrės.

 

Keptų burokėlių humusas su rozmarinu

Keptų burokėlių humusas su rozmarinu 4 asm.

Siūlome pasinerti į variacijas ir išbandyti ryškiaspalvį, nuostabaus skonio burokėlių humusą, paskanintą kvapniais rozmarinais.

Daržovių ir bolivinių balandų pusryčių košė

Daržovių ir bolivinių balandų pusryčių košė 1 asm.

1. Bolivines balandas išvirkite pasūdytame vandenyje pagal instrukcijas ant pakuotės ir nukoškite. 2. Daržoves supjaustykite nedideliais kubeliais. 3. Į keptuvę įpilkite kelis šaukštus aliejaus, įkaitinkite ir apkepkite daržoves. Sudėkite virtas...
Graikiškas jogurto skanėstas tzatziki

Graikiškas jogurto skanėstas tzatziki 2 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Paklausta, kaip gaminti tzatziki, ponia Stella, šeimininkaujanti vienoje kaimiškoje tavernoje Graikijoje, recepto neslepia, greitai išdėsto ir pabrėžia, kad svarbiausia jame – daug česnako. Visa kita – skonio reikalas.

Sluoksniuotas desertas su šviežiomis uogomis, maskarponės kremu ir karamelizuotais trupiniais

Sluoksniuotas desertas su šviežiomis uogomis, maskarponės kremu ir karamelizuotais trupiniais 4 asm.

Šį pasakišką desertą TV laidoje „Gardu Gardu“ pristatė konditeris Ali Gadživejas.

Antienos kulšelės „confit“ su juodaisias ryžiais ir voveraičių padažu

Antienos kulšelės „confit“ su juodaisias ryžiais ir voveraičių padažu 4 asm.

Šį nekasdienį, šventei tinkantį patiekalą TV laidoje „Gardu Gardu“ pristatė šefas Gian Luca Demarco.