Jurga Jurkevičienė: Šiame patiekale degtinės beveik nepajusite. Jos vaidmuo – specifinis: nugesinti prigimtinį lašišos riebumą, kuris, jungdamasis su grietinėle, gali būti perteklinis. Degtinė idealiai nusausina žuvį, ji tampa panaši į tuną... Aitri gražgarstė dar labiau gaivina šį patiekalą.
FeedMySister.com: Minkšta mocarela, traški ciabata, apelsino sultimis grazūruotas šparagas ir susipynę baziliko, mėtų ir meškinio česnako aromatai... Nedarykite nuolaidų skoniui ir naudokite tikrą mocarelą, o ne prastas kopijas. Tikra mocarela yra gaminama iš buivolių pieno ir labai skiriasi tiek vaizdu, tiek ir skoniu nuo kopijų.
Jurga ir Paulius Jurkevičiai: Rizotai greitai nepasidaro. Viskas užtruks ne mažiau kaip pusvalandį – teks dirbti, maišyti, nuolat tikrinti ryžių konsistenciją. Bet visas šis triūsas ir sugaištas pusvalandis to vertas. Rizotas su smidrais ir brandintu parmezanu yra Lombardijos, Pjemonto, Veneto regionų klasika.
Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Ši gaivinanti šaltsriubė džadžik, itin tinka karštymečiu. Beje, panašių patiekalų gali rasti Graikijoje bei Balkanų šalyse.
Nida Degutienė (Nidos receptai): Nepakeičiamas ingredientas, kurio visada verta turėti šaldytuve pavasarį – tai meškinių česnakų pesto padažas! Greitai vakarienei džiaugsitės pasta su šiuo skaisčiai žaliu riešutiniu česnakiniu pagardu! Jis taip pat tiks paskaninti orkaitėje keptas daržoves ar mėsos bei žuvies patiekalus.
Šie nesaldūs rageliai nuostabūs: minkšti, švelniai sviestiniai, pagardinti sezamo sėklomis.
Naminio pomidorų padažo „patale“ švelniai apskrudusios keptos makaronų kriauklės su varškės įdaru puikiai tiks ir pietums, ir vakarienei.
Nida Degutienė (Nidos receptai): Kai man reikia greito sprendimo kokį nesunkų patiekalą paruošti per dieną išalkusiai šeimai, avinžirniai dažniausiai būna pirmas pasirinkimas. Todėl, kad jie sotūs, skanūs, o savo maistinėmis savybėmis artimi mėsiškiems patiekalams. Todėl jei dar nesugalvojote šios dienos vakarienės, Artimųjų Rytų aromatais persmelktos avinžirnių ir morkų salotos gali būti puikus pasirinkimas!
Improvizacija itališkojo pesto padažo tema gali tapti originaliu kasdienio ar šventinio stalo priedu.
Greitai pagaminamas, tačiau sveikesnis pagardas iš lietuviams puikiai pažįstamų linų sėmenų.
Jurga ir Paulius Jurkevičiai: Šiame patiekale yra viskas, ko mums reikia: geri riebalai (ančiuviai), baltymai (avies pieno sūris), antioksidantai (česnakas, petražolės), angliavandeniai (kietųjų kviečių pasta). Bet „solo“ partija groja ančiuviai.
Jurga ir Paulius Jurkevičiai: Nors šviežių ančiuvių pas mus kol kas nesimato, tačiau nuskridę į Romą ir apsigyvenę svečių namuose su virtuve žinosite, ką pasigaminti.
Gaivios ir traškios salotos, kurioms saldumo suteikia džiovintos spanguolės. Labai paprastos, greitos ir gardžios.
Pagrindinės šio pyrago sudedamosios dalys – nesaldi sluoksniuota tešla, žalumynai ir kiaušiniai, o kiti priedai įvairuoja. Šįkart vadovaujamės žymaus šefo Yotamo Ottoleghi receptu.
Įsigykite kokybiškos šviežios mėsos, pasirinkite mėgstamą garnyrą ir pradžiuginkite namiškius bei svečius.
Strelkabelka.lt: Kai nežinau, ką pagaminti įvairioms progoms, visuomet renkuosi šitaip keptą lašišą – labai paprasta, pastangų įdėti daug nereikia, o nustebinti lieka visi. Žemoje temperatūroje keptos lašišos skonis yra su niekuo nepalyginamas. Ir aš net nežinau, kaip jį reikėtų apibūdinti. Jis tiesiog yra „osom“!
Agurkuose ne tik gausu vandens, bet jie taip pat papildo organizmą itin reikalingais mineralais? Tad šalta agurkų sriuba vasarą – ne tik atgaiva gomuriui, bet ir kūnui!
Ši šalta sriuba labai paprasta ir greitai pagaminama, tačiau turi du įdomius akcentus – tai švieži bazilikai ir šiek tiek žaliosios citrinos sulčių.
Jurga ir Paulius Jurkevičiai: Aštuonkojo nevirkite, o troškinkite. Verdamas aštuonkojis praranda sodrų jūros aromatą, įgyja vandeningą prieskonį. Bet pernelyg ilgai troškinamas aštuonkojis pradeda ožiuotis: užuot tapęs minkštesnis, dar labiau sukietėja.
Jurga ir Paulius Jurkevičiai: Kreivabudės puikiai tinka vietoje baltos mėsos arba žuvies, šie grybai turtingi baltymų, reguliuoja kraujospūdį, negąsdina kalorijomis, o svarbiausiai – skoniu ir sotumu primena mėsą. Šis receptas gali tapti vieno patiekalo pietų variantu.