„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Receptai pagal ingredientą „Alyvuogių aliejus“ 24 puslapis

Tešlos pyragėliai su aviena „Empanado“

Tešlos pyragėliai su aviena „Empanado“ 4 asm.

V. Radzevičius: Tai orkaitėje kepami mėsos pyragėliai, šiek tiek primenantys mums puikiai pažįstamus kibinus. Kiekvienas regionas Argentinoje turi savą jų įdaro receptą. Jam paprastai naudojama mėsa, bulvės, pupelės. Empanadų dažniausiai gali nusipirkti tiesiog gatvės užkandinėse ir taip greitai papietauti.

Risotto su gorgonzola ir raudonu vynu

Risotto su gorgonzola ir raudonu vynu 4 asm.

Išvirkite daržovių sultinį. Smulkiai supjaustykite svogūną ir pakepkite su 25 g sviesto ir alyvuogių aliejumi. Kepkite tol, kol svogūnas įgaus auksinį atspalvį. Suberkite ryžius ir dar šiek tiek pakepkite. Supilkite pusę stiklinės raudonojo vyno ir...
Impepatta di cozze su pomidoriukų pozzetto (midijos)

Impepatta di cozze su pomidoriukų pozzetto (midijos) 6 asm.

Įpilkite į keptuvę alyvuogių aliejaus ir sudėkite česnako skilteles. Gerai įkaitinus keptuvę suberkite midijas, pakepkite. Prasivėrus midijoms, apibarstykite jas petražolėmis, įberkite daug pipirų ir šiek tiek druskos. Įpilkite balto vyno, patroš...
Žymės: pomidorai, Midijos
Kepta paprika su ančiuvių padažu

Kepta paprika su ančiuvių padažu 6 asm.

Gian Luca Demarco: „Ančiuvių padažas yra vienas kalėdiškiausių patiekalų šiaurės Italijoje. Tai privalomas kiekvieno šventinio stalo akcentas. Šio patiekalo slaptas slaptas ingredientas – ančiuviai. Subtilus padažas puikiai dera su šiek tiek pakepta, italų itin mėgstama, paprika.“

Sultenių salotos su rūkyta antiena ir klevų sirupo padažu

Sultenių salotos su rūkyta antiena ir klevų sirupo padažu 4 asm.

Rasa Martens: „Vokiečiai be galo mėgsta sultenių salotas. Lietuvoje jos atsirado palyginti ne taip ir seniai, todėl mums yra kiek mažiau žinomos. Tačiau šių salotų lengvumas ir švelnumas tiesiog būtinas šventiniam Kalėdų stalui. Man ypač patinka, kaip nesunkiai ir greitai jos pagaminamos.“

Gruziniškas chačapuris – pyragas

Gruziniškas chačapuris – pyragas 2 asm.

Šorena Džaniašvili: „Chačapuris man kelia šiltas emocijas, nes primena jaukius namus, mamos virtuvę ir iš jos sklindantį pyrago kvapą.  Gruzijoje gaminant šį patiekalą naudojama daug skirtingų sūrių, kadangi mes, gruzinai, labai juos mėgstame, ir daugelį patiekalų gardiname įvairiomis jo rūšimis. Chačapurio Lietuvoje dar neteko gaminti, tačiau grįžus į Tbilisį nei viena diena nepraeina be šio skanėsto. Jeigu galėčiau, aš jį valgyčiau kasdien.“

Avokadų ir mocarelos sumuštinis

Avokadų ir mocarelos sumuštinis 4 asm.

Susmulkinkite petražoles ir česnaką, nupjaukite grybų kotelius. Į karštą keptuvę įpilkite aliejaus ir įdėkite sviesto. Suberkite grybus ir sumažinkite ugnį. Grybus kepkite iš abiejų pusių apie 2–3 min., paskaninkite druska ir šviežiai maltais...
Česnakų skonio kiaulienos karbonadas su keptų bulvių salotomis

Česnakų skonio kiaulienos karbonadas su keptų bulvių salotomis 4 asm.

Keptų bulvių salotos: Įkaitinkite orkaitę iki 225 °C temperatūros. Nuplaukite bulves ir supjaustykite jas gabaliukais, sudėkite ant kepimo skardos, apšlakstykite rapsų aliejumi ir paskaninkite druska bei šviežiai maltais pipirais. Kepkite apie 20–30...
Portugališkos sardinių ir bulvių salotos su gražgarstėmis

Portugališkos sardinių ir bulvių salotos su gražgarstėmis 4 asm.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Gerai išmaišykite bulves su 1 valg. š. aliejaus ir žiupsneliu druskos bei dėkite į skardą, išpurkštą kepimo aliejumi. Kepkite 15 minučių. Pamaišykite bulves ir kepkite dar 10 minučių, arba kol apskrus ir bus...
„Orecchiette“ makaronai su avinžirniais ir brokoliais (rabe)

„Orecchiette“ makaronai su avinžirniais ir brokoliais (rabe) 4 asm.

Pakaitinkite aliejų troškintuve ant vidutinio stiprumo ugnies; įdėkite avinžirnius ir kepinkite 2 minutes, arba kol pradės ruduoti. Pridėkite česnako bei smulkintų raudonųjų pipirų ir kepinkite 30 sekundžių. Įdėkite į troškintuvą brokolius rabe ir...
Lapinių kopūstų salotos su keptais pomidorais, šonine ir grybais

Lapinių kopūstų salotos su keptais pomidorais, šonine ir grybais 4 asm.

Kaip gaminti:  Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Pomidorus sudėkite į stiklinį kepimo indą, padengtą purškiamu kepimo aliejumi. Pašlakstykite daržoves 2  šaukšteliais aliejaus ir pabarstykite žiupsneliu druskos bei pipirų. Kepkite orkaitėje...
Skrudintos edamame pupelės

Skrudintos edamame pupelės 4 asm.

Šiose žaliose pupelėse yra mažai riebalų ir labai gausu angliavandenių, baltymų ir ląstelienos – tai komponentai, suteikiantys energijos.

Vištienos krūtinėlė, marinuota su ruduoju cukrumi ir citrina

Vištienos krūtinėlė, marinuota su ruduoju cukrumi ir citrina 4 asm.

Vištienos krūtinėlę nuplaukite, nuimkite plėveles ir supjaustykite porcijomis. Jei kepsite ant laužo ar grilyje, geriau kepti didesnius gabalėlius. Taip krūtinėlė bus sultingesnė. Visus sausuosius prieskonius susimaišykite atskirame inde. Krūtinėlę...
Grilyje kepti glazūruoti kiaulienos šonkauliukai

Grilyje kepti glazūruoti kiaulienos šonkauliukai 4 asm.

Į atskirą indą suberkite visus mėsai marinuoti naudojamus sausuosius prieskonius ir įpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus. Išmaišykite. Prieskonius su aliejumi įtrinkite į šonkauliukus. Uždengtą mėsą palikite marinuotis mažiausiai pusę valandos, tač...
Bolivinių balandų, špinatų ir saulėje džiovintų pomidorų salotos

Bolivinių balandų, špinatų ir saulėje džiovintų pomidorų salotos 6 asm.

Salotos su aiškiai juntamu riešutų prieskonių, kurį suteikia migdolai ir bolivinės balandos
Tortilija su vištiena ir dzadzikio padažu

Tortilija su vištiena ir dzadzikio padažu 6 asm.

Vištiena Vištienos krūtinėlę supjaustykite juostelėmis. Iš vienos krūtinėlės pusės išeina maždaug 4 juostelės (pernelyg plonai nepjaustykite, kad kepant neišsausėtų). Vištienos krūtinėlę sumaišykite su smulkintu česnaku, nutarkuota citrinos žievele,...
Pikantiški šonkauliukai

Pikantiški šonkauliukai 4 asm.

Šonkauliukus nuplaukite, nusausinkite, sumeskite į dubenį ir įtrinkite marinatu, paruoštu sumaišius aliejų ir balzaminį actą su kapotais rozmarinais, smulkintais česnakais, kuminais, druska ir pipirais. Dubenį su šonkauliukais uždenkite ir...
Ant grotelių kepta nugarinė su troškintomis daržovėmis

Ant grotelių kepta nugarinė su troškintomis daržovėmis 4 asm.

Mėsos griežinėlius įtrinkite aliejaus, balzaminio acto, druskos ir pipirų mišiniu ir palikite šaldytuve marinuotis 12 val. Daržoves nuplaukite, virtuviniu kombainu sutarkuokite, sudėkite į keptuvėje įkaitintą aliejų, pagardinkite druska bei pipirais...
Kepti brokoliai su citrina

Kepti brokoliai su citrina 2 asm.

Brokolio žiedelius sudėliojame kepimo skardoje. Alyvuogių aliejų sumaišome su druska, pipirais bei tarkuota citrinos žievele. Gautu padažu tolygiai apšlakstome brokolius ir kepame juos orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, apie pusvalandį....
Pasta Carbonara

Pasta Carbonara 2 asm.

Pasūdytame vandenyje išvirkite makaronus pagal nurodymus ant pakuotės. Supjaustytą kubeliais šoninę kartu su nulupta česnako skiltele apkepkite keptuvėje ant įkaitinto alyvuogių aliejaus. Apskrudus šoninei, nuimkite keptuvę nuo ugnies ir išimkite č...