„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Receptai pagal ingredientą „Alyvuogių aliejus“ 26 puslapis

Briuselinių kopūstų salotos su kumpiu

Briuselinių kopūstų salotos su kumpiu 2 asm.

Smulkiai supjaustykite briuselinius kopūstus ir šoninę bei dėkite į dubenį.  3–5 min. ant mažos ugnies pakepinkite graikinius riešutus. Į dubenį su kopūstais ir šonine dėkite apkepintus riešutus bei razinas. Gerai išmaišykite. Užpilui: kruopščiai (...
Morkų salotos su obuoliais ir imbieru

Morkų salotos su obuoliais ir imbieru 2 asm.

Plonais šiaudeliais susmulkinkite (arba sutrinkite stambia trintuve) morkas ir obuolį. Nuvalykite imbiero šaknį ir sutrinkite stambia trintuve. Supjaustykite svogūnus. Dėkite viską į dubenį ir pridėkite riešutų. Užpilui sumaišykie actą, klevų sirupą,...
Kepsninėje kepta duona su mocarelos sūriu

Kepsninėje kepta duona su mocarelos sūriu 2 asm.

Grietinėlę sumaišykite su vandeniu ir truputį pašildykite. Sumaišykite su trečdaliu miltų, cukrumi, druska ir aliejumi, mielėmis. Gautą mišinį sumaišykite su likusiais miltais ir užminkykite tešlą. Uždenkite tešlą, pastatykite šiltai ir apie pusę...
Bulvių duona

Bulvių duona 4 asm.

Bulves išvirkite su lupenomis, atvėsinkite ir sutrinkite iki vientisos masės. Sviestą ištrinkite su druska. Supilkite į šią masę miltus. Gerai išmaišykite. Įmaišykite į tešlą mieles. Paskui bulvių masę. Galiausiai pamažu pilkite pieną ir maišykite....
Špinatų užtepėlė

Špinatų užtepėlė 2 asm.

Špinatus nuplaukite, nusausinkite ir sumeskite į elektrinio smulkintuvo indą. Kartu su špinatais suberkite česnakus, tarkuotą parmezaną, druską. Anakardžius ir saulėgrąžas šiek tiek pakepinkite sausoje keptuvėje ir taip pat suberkite į smulkintuvą....
Salotos su vištiena ir pikantišku persikų padažu

Salotos su vištiena ir pikantišku persikų padažu 4 asm.

Vištieną apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pagardinkite druska, pipirais ir mėgstamais prieskoniais, palikite marinuotis (geriausia per naktį ar bent kelioms valandoms). Paruošiamas padažas: persikus sutrinkite virtuviniu trintuvu (jei atrodo per...
Sūrio lazdelės

Sūrio lazdelės 2 asm.

Sviestą išsukite su aliejumi ir kiaušiniu. Mieles ištirpinkite užpylę pieną ir cukrų, įmaišykite į sviesto masę. Ant viršaus suberkite druską, du puodelius miltų ir tarkuotą sūrį. Užmaišykite tešlą, palengva suberkite likusius miltus ir suminkykite...
Brusketa su smidrais

Brusketa su smidrais 2 asm.

Smidrus nuplaukite, nusausinkite, kotelius kiek patrumpinkite ir dėkite į keptuvę su įkaitintu aliejumi. Vartydami apkepkite iš visų pusių (apie 5 min.). Iškeptus pagardinkite pipirais ir pasūdykite. Čiabatą apšlaksykite iš abiejų pusių aliejumi ir...
Salotos su pavasario žalumynais

Salotos su pavasario žalumynais 2 asm.

Salotų, špinatų ir kiaulpienių lapus švariai nuplaukite ir nuvarvinkite. Jei reikia, suplėšykite smulkesniais gabalėliais. Avokadą nulupkite, pomidorus nuplaukite. Supjaustykite norimo dydžio gabalėliais. Sūrį ir nuluptą obuolį sutarakuokite š...
Vegetariškas daržovių troškinys

Vegetariškas daržovių troškinys 2 asm.

Pagal nurodymus ant dėžutės išvirkite ryžius. Kol verda ryžiai, susmulkinkite morkas, papriką, svogūną, salierą ir česnaką. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir maišydami mentele pakepinkite morkas su kitais ingredientais tol, kol svogūnas pasidarys...
Salotos su karštai rūkyta vištiena ir kietojo sūrio bei petražolių dribsniais

Salotos su karštai rūkyta vištiena ir kietojo sūrio bei petražolių dribsniais 4 asm.

Gaminame salotas:  Obuolius supjaustykite plonais šiaudeliais kartu su odele, išimkite avokado kauliuką ir padalinkite jį į 4 dalis, viską sudėkite į lėkštę. Ant viršaus sudėkite plėšytą karštai rūkytą šlaunelių mėsą, paskui sudėkite plonais griežinė...
Cukinijų bokšteliai su žaliavalgišku barbekiu padažu

Cukinijų bokšteliai su žaliavalgišku barbekiu padažu 2 asm.

Visus išvardytus produktus sutrinkite elektriniu plakikliu. Cukiniją supjaustykite išilgai plonomis, ilgomis juostelėmis. Susukite jas į ritinėlius ir uždėkite padažo. Patiekite su saulėgrąžų daigais, šviežiais griežinėliais pjaustytais...
Kuskuso salotos su mocarela, tunu ir apelsinais

Kuskuso salotos su mocarela, tunu ir apelsinais 4 asm.

Į pasirinktą indą suberkite kuskusą ir sumaišykite su salotų lapais. Apelsiną nulupkite, supjaustykite skiltelėmis ir kartu su pusžiedžiais pjaustytu svogūnu išdėliokite tarp salotų lapų. Ant viršaus gabalėliais sudėkite konservuotą tuną ir mocarelą....
Marokietiškas kuskusas

Marokietiškas kuskusas 2 asm.

Migdolus pasmulkinkite peiliu, sumaišykite su razinomis, užpilkite šlakeliu karšto vandens ir po 10–15 minučių mišinį nusunkite. Svogūnus supjaustykite plonomis riekelėmis ir berkite į keptuvę su įkaitintu šlakeliu aliejaus. Įdėkite šaukštą medaus...
Vištiena su rozmarinu

Vištiena su rozmarinu 2 asm.

Vištieną šiek tiek pamuškite, kad gabalėliai būtų plonesni, įtrinkite spaustu česnaku, druska bei pipirais. Dėkite į dubenį su rozmarinu, apšlakstykite aliejumi, viską išmaišykite, uždenkite maistine plėvele ir statykite į šaldytuvą bent 8 valandoms....
Detoksikuojantis sulčių kokteilis

Detoksikuojantis sulčių kokteilis 1 asm.

Iš burokėlio, morkos, obuolio saliero stiebo sulčiaspaude išspauskite sultis. Citrinų sultis išspauskite rankine citrusų sulčiaspaude. Supilkite į sultis. Įmaišykite cinamoną. Galiausiai supilkite aliejų. Šis sulčių kokteilis ypač naudingas kepenims....
Sotūs vištienos ir lęšių maltinukai

Sotūs vištienos ir lęšių maltinukai 2 asm.

Svogūną susmulkinkite ir kartu su visais nurodytais produktais gerai sumaišykite. Drėgnomis rankomis formuokite norimo dydžio maltinukus ir kepkite keptuvėje, įkaitintame kokosų aliejuje. Patiekite su šviežiomis žaliomis salotomis, galite apš...
Lęšių humusas

Lęšių humusas 2 asm.

Lęšius iš vakaro užmerkite. Išskalaukite, užpilkite nurodytu kiekiu vandens ir virkite, kol vandens beveik neliks. Kiek pravėsusius lęšius sukrėskite į elektrinį plakiklį, suberkite smulkintą česnaką, sezamų pastą, citrinų sultis, pagal skonį pasū...
Saldžiarūgštės vištos kulšelės

Saldžiarūgštės vištos kulšelės 4 asm.

Vištos kulšeles ištrinkite visų marinatui skirtų produktų mišiniu ir nakčiai pastatykite į šaldytuvą. Orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių, į skardą sudėliokite marinuotą vištieną ir kepkite maždaug 30 minučių, arba kol ims skrusti jos odelės. Padaž...
Tortilijų traškučiai

Tortilijų traškučiai 4 asm.

Aliejų sumaišykite su pomidorų padažu, druska ir prieskoniais. Mišiniu, naudodami konditerinį teptuką, gausiai ištepkite tortilijas. Žirklėmis jas padalinkite į daug trikampėlių ir dėliokite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Pašaukite į gerai į...