Visus marinatui skirtus ingredientus sumaišykite ir gautu marinatu ištrinkite vištienos krūtinėlę. Palikite marinuotis, geriausiai nakčiai. Vištienos krūtinėlės kraštelyje įpjaukite, kad susiformuotų „kišenė“ ir į jos vidų dėkite po šaukštą pesto...
Svogūną ir česnaką susmulkinkite. Bulves ir cukiniją nulupkite, supjaustykite nedideliais kubeliais. Sūrį sutarkuokite (arba tiesiog smulkiai supjaustykite). Į puodą, kuriame bus verdama sriuba, įpilkite aliejaus ir įdėkite sviesto, suberkite...
Gūžines salotas nuplaukite, nusausinkite ir, suplėšę nedideliais gabalėliais, išdėliokite lėkštėje. Avokadą ir lašišos filė supjaustykite kubeliais ir taip pat suberkite į lėkštę. Paruoškite padažą: mėlynąjį svogūną supjaustykite labai plonais ž...
Puode įkaitinkite alyvuogių aliejų, sudėkite grybus ir kepkite, kol jie pasidarys aukso spalvos, tuomet suberkite pjaustytus porus. Į puodą supilkite 1,25 l vandens, sudėkite pjaustytas bulves. Užvirinkite ir virkite apie 15 minučių. Pridėkite žalių...
Įkaitinkite alyvuogių aliejų, suberkite smulkintus svogūnus. Troškinkite 1 min. Sudėkite į puodą pjaustytą moliūgą, suberkite žoleles. Virkite iki kol sriuba sutirštės. Suberkite saldžiuosius geltonuosius kukurūzus ir virkite, kol jie suminkštės....
Įkaitinkite alyvuogių aliejų ir sumaišykite su kario prieskoniais. Po kelių minučių suberkite tarkuotas morkas, pjaustytus salierus, smulkintus svogūnus. Troškinkite 10 minučių ir tuomet supilkite sultinį. Virkite, kol daržovės suminkštės,...
Sudėkite kuminus į alyvuogių aliejų ir pakaitinkite kelias minutes storadugniame puode. Pridėkite svogūnų bei česnako ir troškinkite 5-7 minutes. Suberkite mirkytus avinžirnius, sudėkite sezamų sėklų pastą ir gerai išmaišykite. Virkite 30-40 minučių....
Toks pikantiškas ir labai universalus variantas. Galima patiekti pusryčiams dar karštus, kartu su dešrelėmis arba šviežiom daržovėm. Išlieka skanūs ir šalti, tiesiog prie rytinės kavos, todėl galima pasiruošti iš vakaro. Vakarienė, manau, taip pat būtų šauni.
Paruošiamas marinatas: česnaką, šalaviją ir rozmariną sudėkite į grūstuvę ir sutrinkite, suberkite druską, pipirus ir viską gerai išmaišykite. Supilkite aliejų, actą, citrinos sultis, suberkite tarkuotą citrinos žievelę. Marinatą gerai išmaišykite...
Oranžinius lęšius užmerkite 3–4 valandoms. Jei rinksitės žalius lęšius, galite užmerkti juos iš vakaro. Išmirkusius išskalaukite ir išvirkite. Atvėsusius lęšius, džiūvėsius, smulkintą svogūną ir česnako skilteles, alyvuogių aliejų, vandenį supilkite...
Iš visų nurodytų produktų išmaišykite skystą tešlą lietiniams. Jei ji bus per tiršta, įpilkite dar šiek tiek kokosų pieno arba vandens, jei bus per skysta, įberkite dar miltų. Įkaitinkite keptuvę ir po ją visą tolygiai paskleiskite kokosų aliejų (...
Pomidorus supjaustykite riekelėmis, sudėkite į indą kartu su bazilikais (jei bazilikų lapeliai dideli, tai jie šiek tiek suplėšomi), pagardinkite druska, pipirais, aliejumi ir balzaminiu actu, viską gerai išmaišykite. Pomidorus su bazilikais dėkite į...
Paprikas dėkite ant dujinės viryklės liepsnos (jei neturite, galima ant laužo) ir kepinkite kol visa odelė pasidarys juoda ir apanglėjusi. Apdegintas paprikas sudėkite į indą ir uždenkite maišeliu, palikite ~10 min. pastovėti. Morkas, salierus ir...
Spagečius išvirkite kaip nurodyta ant pakuotės. Vištieną supjaustykite nedideliais kubeliais. Svogūną ir česnaką susmulkinkite, apkepkite alyvuogių aliejuje ir svieste, sudėkite vištieną ir keletą minučių pakepkite, pasūdykite, pagardinkite pipirais....