Jei dar nežinojote, žinokite: moliūgas ir charakteringasis šalavijas yra tobulas derinys. Kviečiame pasigaminti skanutėlių virtinukų su bulvių ir moliūgų įdaru. Išvirusius skaninkite juos šalavijais gausiai pagardintu ir prikvepintu sviestu!
Išbandykite sotaus ir skanaus pyrago receptą, kuriuo dalinasi profesionalus virtuvės šefas, TV laidų vedėjas Gian Luca Demarco.
Viename puode paruošite patiekalą, prie kurio beliks sumaišyti lengvų salotų. Į vieną puodą ar troškintuvą šįsyk sušoka ir paukštiena, ir bulvės, ir ankštinės daržovės.
Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Šį kartą išbandžiau meksikietiškas takas su kiauliena „Taco Carnitas“. Jas pagaminti įkvepė viena iš serialo apie Meksikos maistą „Taco Chronicles“ serija skirta būtent „Carnitas“. Joje išsamiai pasakojama šio patiekalo istorija, kaip jis gaminamas bei valgomas Meksikoje.
Gal ne visi žino klasikinį anglišką pavadinimą „Mac&Cheese“, tačiau visi pažįsta šį derinį: makaronai ir sūris. Kai namuose turite moliūgų, paskaninkite šią orkaitėje kepamą klasiką būtent jų tyre. Bus skanu, patikėkite, o receptas nesudėtingas!
Išbandykite receptą, kuriuo dalinasi mitybos specialistė Vaida Kurpienė. Jis ne tik greitai paruošiamas, bet ir skanus ir šiltas, ir šaltas.
FeedMySister.com: Mano pastarojo meto patiekalas-favoriras – kepti baklažanai su granatais, pomidorais ir česnakiniu jogurto padažu. Iki visiško gėrio trūksta tik karštos plokščios duonelės (angl. flat bread).
Šis skanus ir maistingas patiekalas tiks ne tik pietums ar vakarienei, tačiau ir įsidėti į pietų dėžutę.
Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Pyragas visai paprastas savo ingredientais, bet kiek kitoks gaminimo būdu. Jam obuoliai supjaustomi, apibarstomi cukrumi su cinamonu iš anksto, kad spėtų įsigerti į obuolius. Jis dažniausiai kepamas apvalioje kekso formoje, kuri gali būti ir žiedo formos. Tokia forma pyragui suteikia prašmatnumo. Į ją obuoliai sluoksniuojami paeiliui su tešla. Pyragas iškepa drėgnas, aromatingas ir labai gardus.
Išbandykite puikų itališką patiekalą, kurį siūlo būtent italų kilmės virtuvės šefas, TV laidos vedėjas Gian Luca Demarco.
Auksinis trynis, gulintis puriame kiaušinių baltymų patale – tai tobulas derinys, pasižymintis šilkiniu, sodriu skoniu bei lengva it oras tekstūra. Kiaušiniai „debesyje“ yra kepami orkaitėje ant skardos, todėl jų nesunkiai pagaminsite nemažą kiekį vienu metu.
Trinta sriuba gali būti skani verdama tiek iš šaldytuve turimų šviežių daržovių, tiek paįvairinta neįprastais ingredientais ar prieskoniais. Ši moliūgų sriba – kaip tik pastarasis variantas.
Kai norisi pikantiškų švelniai rūgščių kopūstų, tenka ieškoti, kur tokių nusipirkti, nes per valandą kitą jų užsiraugti nepavyks. Tačiau yra ir kitų būdų suteikti kopūstams savito pikantiško skonio – tam pravers kokybiškas actas ir įdomesni prieskoniai. Pagal mūsų siūlomą receptą paruošti kopūstai šaldytuve išsilaikys apie savaitę ir kaip garnyras paskanins pačius įvairiausius mėsiškus patiekalus.
Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Šią sriubą atradau visai atsitiktinai, ieškodama naujų skonių šio mėnesio rudens derliaus receptams. Taco sriuba kiek panaši į garsiųjį meksikietišką troškinį „chili con carne“, tik skystesnė, kaip ir priklauso sriubai, bei papildomai praturtinta rudeninėmis daržovėmis.
Kreminis baklažanas, daug išsilydžiusio ir apkrudusio sūrio, šiek tiek sotumo suteikiančios mėsos ir ryškaus skonio pomidorų patalas – šis patiekalas idealus vėsesnį rudens vakarą. Nė nedvejokite ir išbandykite, juolab, ypač kai turire puikios kokybės pomidorų ir baklažanų.
Tinklaraštis „Du Mėnuliai“: Salotoms rinkitės tvirtesnes, traškias kriaušes. Riešutus būtinai prieš tai pakepinkite, o mėlynąjį pelėsinį sūrį rinkitės kokį norite (aš naudojau „Memel Blue“).
Išbandykite makaronus su veganišku brokolių pesto, kurio receptu dalinasi veganiškai mitybai skirtas tinklaraštis Toks tyras
Tartarą vieni dievina, kitiems nesinori apie termiškai neapdorotą mėsą net galvoti. Šįkart pastaruosius palikime nuošalyje ir pasimokykime tartarą gaminti taip, kaip jį ruošia tinklaraštininkė Laura iš „Bulvių košės“.
Krapai ir agurkai – visų ragautas derinys, burokėliai ir feta – daugelio. O kas atsitinka, kai visi šie ingredientai susitinka viename patiekale? Iš viso to išeina puikios salotos, kuriose pinasi saldumas (burokėlis) ir sūrumas (feta), agurkas įneša gaivos, o krapai papildomo skonio ir aromato. Išbandykite, ypač, jei turite keptų ar virtų burokėlių, ilgai neužtruksite!
Šiuo receptu dalinasi iš Italijos kilęs žinomas virtuvės šefas, TV laidų vedėjas Gian Luca Demarco.