„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Receptai pagal ingredientą „Alyvuogių aliejus“ 30 puslapis

Marinuotos alyvuogės

Marinuotos alyvuogės 6 asm.

Nuo visų alyvuogių nupilkite skystį ir visas rūšis atskirai suberkite į užsukamus indus. Česnakus nulupkite, sukapokite. Apelsiną labai gerai nuplaukite šepetėliu po tekančiu vandeniu, išspauskite sultis. Citrinos žievelę nutarkuokite. Aitriąją...
Vokiškos bulvių salotos

Vokiškos bulvių salotos 6 asm.

Virtas bulves  ir marinuotus agurkėlius supjaustykite kubeliais, susmulkinkite svogūną, šoninę paskrudinkite ant nedidelės ugnies. Actą, aliejų, vandenį, druską, cukrų ir grūstus pipirus sumaišykite ir gautu padažu apliekite salotas. Papuoškite...
Padažas su marinuotais agurkėliais

Padažas su marinuotais agurkėliais 4 asm.

Sudėkite visas sudedamąsias dalis į indą ir suplakite iki vientisos masės. Pasūdykite, pagardinkite pipirais ir šviežiais žalumynais.  
Jogurtinis padažas

Jogurtinis padažas 4 asm.

Sudėkite visus ingredientus, išskyrus druską,  į vieną indą ir trintuvu sumaišykite iki vientisos masės. Pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite žalumynais.  
Viščiukas su vynu

Viščiukas su vynu 4 asm.

Supjaustykite viščiuką į 6–8 dalis. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Apvoliokite vištieną miltuose ir apkepkite iš visų pusių. Nuluptus svogūnėlius sužerkite į keptuvę su vištiena, sudėkite morkytes (jei naudojate šviežias) ir kelias minutes...
Moliūgų troškinys su paprikomis

Moliūgų troškinys su paprikomis 3 asm.

Supjaustykite svogūną smulkiais kubeliais, užberkite cukraus ir trumpai apkepkite aliejuje. Papriką supjaustykite kubeliais ir trumpai apkepkite. Neperkepkite, kad neprarastų traškumo. Sudėkite kubeliais pjaustytą moliūgą ir įberkite prieskoninių...
Degintas pyragas su svogūnais ir šonine

Degintas pyragas su svogūnais ir šonine 2 asm.

Mieles ištirpinkite šiltame vandenyje su cukrumi ir dviem šaukštais miltų. Uždenkite ir palaikykite šiltai 10–15 minučių, kol paviršiuje susidarys putos. Suberkite likusius miltus, supilkite aliejų ir druską. Tešlą išminkykite: ji turi būti minkš...
Svogūnų sriuba

Svogūnų sriuba 4 asm.

Supjaustykite svogūnus plonais griežinėliais, apibarstykite žiupsniu cukraus. Į puodą storomis sienomis įpilkite aliejaus ir įdėkite sviesto, palaukite, kol sviestas išsilydys. Sudėkite svogūnus ir kepkite ant nedidelės kaitros apie pusvalandį,...
Burokėlių salotos su apelsinais

Burokėlių salotos su apelsinais 4 asm.

Salotų lapelius gerai nuplaukite, nusausinkite specialioje salotų džiovykloje arba, uždengusi kiaurasamtį lėkšte, smarkiai nupurtykite. Sudėkite į sandariai uždaromą dėžutę ir apie pusvalandį palaikykite šaldytuve – lapeliai bus dailios formos ir...
Kepsnys su bulvėmis

Kepsnys su bulvėmis 4 asm.

Mėsą švariai nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir supjaustykite į keturias dalis. Česnaką ir svogūną nulupkite. Česnaką supjaustykite griežinėliais, svogūną – šiaudeliais ir išmaišykite su 4 šaukštais aliejaus, žiupsniu druskos,...
Salierų sriuba

Salierų sriuba 6 asm.

Supjaustykite gabalėliais kopūstą, saliero šaknį, susmulkinkite paprikas, svogūnus (vieną pasilikite), saliero lapus. Morkas sutarkuokite. Visas daržoves ir prieskonius užliekite 3 litrais vandens ir virkite 30 minučių. Likusį svogūną...
Pomidorų sriuba

Pomidorų sriuba 4 asm.

Nuvalykite petražolės šaknį ir morkas bei supjaustykite viską griežinėliais. Apkepinkite aliejuje ir tuomet, užpylusios verdančiu vandeniu, virkite iki kol suminkštės. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, pašalinkite odelę ir supjausčiusios...
Jautienos išpjova su kavoje brandintomis bulvėmis

Jautienos išpjova su kavoje brandintomis bulvėmis 2 asm.

Druską sumaišykite su kiaušinio baltymais ir aplipdykite salierą, kurį 1,5 val. kepkite 140 °C orkaitėje.    Bulves supjaustykite kubeliais ir virkite kava paskanintame vandenyje (0,5 l vandens ir 30 ml kavos). Obuolį nulupkite, perpjaukite...
Itališka pica

Itališka pica 4 asm.

Pica Į kambario temperatūros vandenį suberkite cukrų ir mieles, pamaišykite ir palikite keletą minučių ramybėje. Suberkite džiovintus bazilikus, druską ir miltus, minkykite tešlą iki vientisos masės. Ji turi būti šiek tiek lipni. Sufomuokite...
Užkandis „Povo uodega“

Užkandis „Povo uodega“ 6 asm.

Baklažanus supjaustykite griežinėliais ir palaikykite sūriame vandenyje apie 20 min. Tada nusausinkite ir kepkite aliejuje iš abiejų pusių. Česnakus, riešutus susmulktinkite, pridėkite majonezo, alyvuogių aliejaus, druskos, pipirų. Tepkite šią masę...
Omletas puodelyje

Omletas puodelyje 1 asm.

Puodelį (250 ml) plonai ištepkite aliejumi. Įmuškite kiaušinius, supilkite pieną ir suplakite šakute. Suberkite smulkiai supjaustytas kumpio riekeles, tarkuotą fermentinį sūrį, pagardinkite druska, pipirais ir džiovintomis itališkomis žolelėmis....
Kiaulienos sprandinės vyniotinis su saulėje džiovintais pomidorais

Kiaulienos sprandinės vyniotinis su saulėje džiovintais pomidorais 6 asm.

Supjaustykite sprandinę gabaliukais, t. y. kaip kepsnį. Recepto autorei gavosi keturi gabaliukai. Plonai juos išmuškite, pabarstykite pipirais, druska, žolelėmis ir palikite pasimarinuoti. Imkite mėsą ir dėkite visus keturis gabaliukus vieną prie...
Lašiša, kepta orkaitėje

Lašiša, kepta orkaitėje 4 asm.

Lašišos filė (geriau su oda) supjaustykite norimo dydžio gabaliukais (bet esu tikra, kad skaniai iškeptų ir nepjaustyta). Įtrinkite juos žuvies prieskoniais ir citrinpipiriais. Palikite bent valandai, kad prieskoniai įsigertų. Tuomet sudėkite ž...
Trigubas mėsos kepsnys

Trigubas mėsos kepsnys 6 asm.

Vištą nukaulinkite (prapjaukite nugaros dalyje, kad kuo daugiau mėsos liktų prie odos ir odą palikite vientisą, kad būtų galima ištiesti). Nukaulintą vištieną apibarstykite prieskoniais, druska, pipirais. Jautienos filė supjaustykite plonomis...
„Empanados“ su vištiena ir špinatais

„Empanados“ su vištiena ir špinatais 15 asm.

PARUOŠKITE TEŠLĄ. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, cukrų ir druską. Sudėkite kubeliais pjaustytą šaltą sviestą. Smulkinkite tešlą tarp pirštų tol, kol neliks sausų miltų ir gausite nemažus trupinius. Įmuškite kiaušinį ir sumaišykite....