„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Receptai pagal ingredientą „Alyvuogių aliejus“ 39 puslapis

Nelukštentos krevetės su aštriu padažu

Nelukštentos krevetės su aštriu padažu 8 asm.

1. Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sviestą, sudėkite krevetes ir kepkite 3–4 min. (kol pasikeis kiautų spalva). 2. Geltonąjį citrinos žievelės sluoksnį nutarkuokite, iš vaisiaus išspauskite sultis. Pomidorus supjaustykite mažais kubeliais....
Kepti moliūgai ant grotelių

Kepti moliūgai ant grotelių 3 asm.

1. Supjaustykite moliūgą riekelėmis, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, baltojo vyno actu, pagardinkite druska, maltais pipirais, aitriąja paprika ir palikite pusvalandžiui. 2. Dėkite moliūgų riekeles ant grotelių ir kepkite, kol dailiai apskrus....
Jautienos kepsniai ant grotelių

Jautienos kepsniai ant grotelių 5 asm.

1. Supjaustykite kepsniams jautieną ir įtrinkite druska bei pipirais. 2. Paruoškite marinatą: sumaišykite citrinų sultis su alyvuogių aliejumi ir medumi. Apliekite juo kepsnius. Palaikykite kelias valandas, o dar geriau per naktį. 3. Paruoštus...
Rūkytos žuvies ir bulvių rizotas

Rūkytos žuvies ir bulvių rizotas 2 asm.

1. Į puodą supilkite pieną. Įmeskite laurų lapą, per pusę perpjautą svogūną. Pakaitinkite, bet neužvirinkite, nukelkite nuo ugnies, uždenkite ir palikite15 min. pritraukite. Tada užvirinkite, sudėkite žuvies gabalėlius ir ant labai mažos ugnies...
Žuvų suktinukai su avinžirnių ir avokadų salotomis

Žuvų suktinukai su avinžirnių ir avokadų salotomis 4 asm.

1. Paruoškite salotas: į dubenį sutrupinkite kiaušinio trynį, supilkite aliejų, actą ir gerai išplakite. Sudėkite smulkiai sukapotą svogūną, sugrūstą česnaką, petražoles, kaparėlius, nuvarvintus avinžirnius ir avokadą (jį reikia nulupti, o minkštimą...
Meksikietiškos žuvys

Meksikietiškos žuvys 4 asm.

1. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite nusausintas žuvis ir apkepkite (po 2 min. kiekvieną pusę). Žuvis išimkite. 2. Į likusius riebalus sudėkite sugrūstą česnaką, smulkiai sukapotą svogūną, kubeliais supjaustytus pomidorus, įberkite raudonėlių,...
Marinuota lašiša su krapais

Marinuota lašiša su krapais 10 asm.

1. Krapus, druską, cukrų ir pipirus sumaišykite. Šiuo mišiniu ištrinkite lašišą, suvyniokite į plėvelę ir 2–3 dienoms padėkite į šaldytuvą. Žuvį supjaustykite plonais griežinėliais ir patiekite su padažu. 2. Paruoškite padažą: garstyčias išplakite...
Karališki kepsniai

Karališki kepsniai 4 asm.

1. Rūkytą žuvį ir lašišą sudėkite į puodą, supilkite pieną, įmeskite trečdalį svogūno, nuskustą morką, laurų lapą, suberkite pipirų grūdelius ir gvazdikėlius. Užvirinkite, sumažinkite ugnį ir virkite 6 min. Likusią dalį svogūno smulkiai sukapokite....
Briuselinių kopūstų šašlykai

Briuselinių kopūstų šašlykai 3 asm.

1. Briuselinius kopūstus apvirkite šiek tiek pasūdytame vandenyje. Kopūstai turi būti vos minkšti. 2. Perdėkite juos į kitą indą ir apšlakstykite 30 ml alyvyuogių aliejumi, sudėkite trintą česnaką. Indą uždenkite ir palikite valandai. 3. Mėlynųjų...
Bulvių šašlykai

Bulvių šašlykai 4 asm.

1. Bulves supjaustykite stambesniais griežinėliais ir apvirkite, tik jokiu būdu nepervirkite.   2. Į didelį tvirtą plastikinį maišelį supilkite obuolių sultis, raudonojo vyno actą, sojų padažą, alyvuogių aliejų, sudėkite smulkintus bazilikus, Diž...
Graikiška žuvis

Graikiška žuvis 6 asm.

1. Išdarinėtą, nuvalytą ir nuplautą žuvį gerai nusausinkite. Citrinų sultis sumaišykite su dviem šaukštais aliejaus ir šiuo mišiniu iš visų pusių įtrinkite žuvį. Kol bus ruošiamos daržovės, laikykite šaldytuve. 2. Česnakus sugrūskite, pomidorus...
Žalieji makaronai

Žalieji makaronai 6 asm.

1. Makaronus išvirkite pagal nurodymus ant pakuotės ir nukoškite. 2. Didelėje keptuvėje (geriau – „Wok“) įkaitinkite aliejų, sudėkite supjaustytus svogūnėlius, grūstus česnakus, įberkite aitriosios paprikos ir 1 min. kepinkite. 3. Sudėkite š...
Morkos vyno padaže

Morkos vyno padaže 4 asm.

1. Morkas supjaustykite plonais griežinėliais ir 7 min. pavirkite garuose. 2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite plonais žiedais supjaustytą svogūną ir kepkite 5 min. 3. Suberkite miltus, gerai išmaišykite ir toliau kaitindami po truputį...
Mikrobangų krosnelėje keptos paprikos

Mikrobangų krosnelėje keptos paprikos 4 asm.

1. Visas paprikas perpjaukite pusiau, išimkite sėklas, ankštis supjaustykite vienodo pločio juostelėmis. 2. Į maždaug 2 l talpos mikrobangų krosnelės indą sudėkite raudonų paprikų juosteles, ant jų – likusias. 3. Česnaką sugrūskite ir sumaišykite...
Mikrobangų krosnelėje paruoštas makaronų padažas

Mikrobangų krosnelėje paruoštas makaronų padažas 4 asm.

1. Česnakus sugrūskite, sudėkite į 2 l talpos mikrobangų krosnelės indą, supilkite aliejų ir didžiausiu galingumu kaitinkite 1 min. 2. Indą išimkite, supilkite pomidorus su visu skysčiu, sudėkite alyvuoges, pasūdykite, pagardinkite raudonėliais ir...
Paplotėliai su  slyvomis

Paplotėliai su slyvomis 6 asm.

1. Dubenyje išmaišykite mieles, cukrų ir pieną. Palaikykite, kol ims rastis burbuliukų. 2. Tuomet suberkite miltus, druską, aliejų ir mediniu šaukštu sumaišykite iki vientisos masės. 3. Minklę 20–25 minutes minkykite rankomis, kol taps elastinga,...
Ant grotelių  kepami  paplotėliai

Ant grotelių kepami paplotėliai 6 asm.

1. Dubenyje mieles ištrinkite su cukrumi ir šiltu vandenių ir palikite 10–15 minučių, kad pradėtų rūgti. 2. Tuomet į mielių mišinį įpilkite 2 šaukštus aliejaus, suberkite miltus, pasūdykite ir tešlą gerai išminkykite. Jei minklė atrodo labai minkš...
Kepti brokoliniai ir žiediniai kopūstai

Kepti brokoliniai ir žiediniai kopūstai 4 asm.

1. Brokolinius ir žiedinius kopūstus išskirstykite panašaus dydžio žiedynais, sudėkite į didelį dubenį, supilkite aliejų, uždenkite ir gerokai pakratykite, kad visos daržovės sudrėktų nuo aliejaus ir savo sulčių. 2. Į negilų kepimo indą daržoves...
Naminių  sumuštinių  paplotėliai

Naminių sumuštinių paplotėliai 6 asm.

1. Suberkite miltus į dubenį, viduryje padarykite duobutę. 2. Šiek tiek pašildykite maždaug 160 ml vandens. 3. Į duobutę sutrupinkite mieles, supilkite cukrų ir 4 šaukštus šilto vandens. 4. Mielių masę lengvai ištrinkite, užberkite trupučiu miltų...
Pitos  paplotėliai

Pitos paplotėliai 6 asm.

1. Dubenyje su šiltu vandeniu ištirpinkite mieles, įberkite druskos, supilkite miltus, aliejų ir suminkykite tešlą. 2. Aptepkite ją aliejumi, suvoliokite į rutulį, įdėkite į dubenį, uždenkite rankšluosčiu ir palikite maždaug 1 valandai, kad pakiltų...