1. Supjaustykite kepsniams jautieną ir įtrinkite druska bei pipirais.
2. Paruoškite marinatą: sumaišykite citrinų sultis su alyvuogių aliejumi ir medumi. Apliekite juo kepsnius. Palaikykite kelias valandas, o dar geriau per naktį.
3. Paruoštus...
1. Į puodą supilkite pieną. Įmeskite laurų lapą, per pusę perpjautą svogūną. Pakaitinkite, bet neužvirinkite, nukelkite nuo ugnies, uždenkite ir palikite15 min. pritraukite. Tada užvirinkite, sudėkite žuvies gabalėlius ir ant labai mažos ugnies...
1. Krapus, druską, cukrų ir pipirus sumaišykite. Šiuo mišiniu ištrinkite lašišą, suvyniokite į plėvelę ir 2–3 dienoms padėkite į šaldytuvą. Žuvį supjaustykite plonais griežinėliais ir patiekite su padažu.
2. Paruoškite padažą: garstyčias išplakite...
1. Briuselinius kopūstus apvirkite šiek tiek pasūdytame vandenyje. Kopūstai turi būti vos minkšti.
2. Perdėkite juos į kitą indą ir apšlakstykite 30 ml alyvyuogių aliejumi, sudėkite trintą česnaką. Indą uždenkite ir palikite valandai.
3. Mėlynųjų...
1. Išdarinėtą, nuvalytą ir nuplautą žuvį gerai nusausinkite. Citrinų sultis sumaišykite su dviem šaukštais aliejaus ir šiuo mišiniu iš visų pusių įtrinkite žuvį. Kol bus ruošiamos daržovės, laikykite šaldytuve.
2. Česnakus sugrūskite, pomidorus...
1. Morkas supjaustykite plonais griežinėliais ir 7 min. pavirkite garuose.
2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite plonais žiedais supjaustytą svogūną ir kepkite 5 min.
3. Suberkite miltus, gerai išmaišykite ir toliau kaitindami po truputį...
1. Visas paprikas perpjaukite pusiau, išimkite sėklas, ankštis supjaustykite vienodo pločio juostelėmis.
2. Į maždaug 2 l talpos mikrobangų krosnelės indą sudėkite raudonų paprikų juosteles, ant jų – likusias.
3. Česnaką sugrūskite ir sumaišykite...
1. Dubenyje mieles ištrinkite su cukrumi ir šiltu vandenių ir palikite 10–15 minučių, kad pradėtų rūgti.
2. Tuomet į mielių mišinį įpilkite 2 šaukštus aliejaus, suberkite miltus, pasūdykite ir tešlą gerai išminkykite. Jei minklė atrodo labai minkš...
1. Brokolinius ir žiedinius kopūstus išskirstykite panašaus dydžio žiedynais, sudėkite į didelį dubenį, supilkite aliejų, uždenkite ir gerokai pakratykite, kad visos daržovės sudrėktų nuo aliejaus ir savo sulčių.
2. Į negilų kepimo indą daržoves...
1. Suberkite miltus į dubenį, viduryje padarykite duobutę.
2. Šiek tiek pašildykite maždaug 160 ml vandens.
3. Į duobutę sutrupinkite mieles, supilkite cukrų ir 4 šaukštus šilto vandens.
4. Mielių masę lengvai ištrinkite, užberkite trupučiu miltų...
1. Dubenyje su šiltu vandeniu ištirpinkite mieles, įberkite druskos, supilkite miltus, aliejų ir suminkykite tešlą.
2. Aptepkite ją aliejumi, suvoliokite į rutulį, įdėkite į dubenį, uždenkite rankšluosčiu ir palikite maždaug 1 valandai, kad pakiltų...