1. Bulves gerai nuplaukite, supjaustykite ir nusausinkite. Aliejų sumaišykite su prieskoniais, druska, pipirais, sezamų sėklomis. Jame apvoliokite bulves, dėkite į skardą ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje įjungę keptuvo funkciją 20–25 minutes arba...
1. Baklažaną supjaustykite plonomis riekėmis, patepkite aliejumi ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 8–10 minučių arba kol gražiai apskrus. Kuo smulkiau supjaustykite svogūną. 2. Sumaišykite visas padažo sudedamąsias dalis. 3. Į lėkštę dėkite keptus...
1. Sūrį supjaustykite kubeliais, sudėkite į stiklainį pramaišiui su citrinų griežinėliais, prieskoninėmis žolelėmis, druska, pipirų mišiniu (galite įdėti ir maltos aitriosios paprikos). Sandariai uždarykite ir marinuokite sūrį per naktį vėsioje...
1. Česnako skilteles, alyvuogių aliejų, žolelių mišinį, pipirus, druską ir žiupsnelį cukraus sudėkite į elektrinį smulkintuvą ir gerai sutrinkite. Varškės sūrį apipilkite mišiniu, gerai įtrinkite ir palikite bent 2–3 valandoms pastovėti.
2. Sūrį...
1. Makaronus išvirkite, smulkintus svogūnus ir česnakus apkepkite aliejuje su pipirais, suberkite tarkuotą čederį ir kaitinkite, kol jis išsileis. Nuimkite nuo viryklės ir supilkite jogurtą, garstyčių miltelius.
2. Padažą sumaišykite su makaronais...
Tai tikrai sotus ir populiarus patiekalas. „Piemenų pyragas“, tiksliau – vienas iš gausybės šio pyrago variantų, mėgstamas Didžiojoje Britanijoje. Jam galima naudoti bulvių košės likučius.
1. Gilioje sunkioje keptuvėje įkaitinkite aliejų,...
1. Bulves ir salierą sudėkite į verdantį sūdytą vandenį ir išvirkite, sugrūskite ar sumalkite. Svogūną ir česnako skilteles susmulkinkite ir apkepkite alyvuogių aliejuje. Grūstas bulves sumaišykite su svogūnais ir česnakais, tarkuotu sūriu, ž...
1. Daržoves nuplaukite ir nusausinkite. Paprikas ir baklažaną dėkite į skardą ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje ant grotelių 7–8 minutes. Tuomet šalia jų sudėkite pomidorus ir dar kepkite apie 10 minučių arba kol daržovės gražiai apskrus (vasarą...
1. Mocarelos ritinėlius supjaustykite griežinėliais ir apvoliokite miltuose, kiaušinių plakinyje bei džiūvėsėliuose. Keptuvėje gerai įkaitinkite aliejų ir iš abiejų pusių apkepkite mocarelos griežinėlius, kol gražiai parus.
2. Padažui skirtus...
1. Sūrį sutrupinkite į dubenį, įdėkite jogurtą ir gerai išsukite. Jei mišinys per sausas, įdėkite dar jogurto. Dviem šaukštais ar šlapiomis rankomis suformuokite kukuliukus ir apvoliokite pistacijose.
2. Padažui skirtus produktus gerai išplakite....
Puikus itališkas patiekalas. Tereikės tik pasigaminti garnyro, ypač tiks spagečiai arba ryžiai.
1. Vištienos gabalėlius nuplaukite, nusausinkite, pabarstykite druska ir pipirais.
2. Apkepkite juos įkaitintoje keptuvėje su aliejumi, kol gražiai...
Jam galima naudoti ne tik žalią mėsą, bet ir virtos ar keptos jautienos likučius. Per pusvalandį pagaminsite slavų kraštuose ypač paplitusį skanų ir sotų patiekalą.
1. Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite svogūno gabalėlius, pjaustytus...
Jis itin mėgstamas pietinėse JAV valstijose. Vištieną galite pakeisti veršiena ar kalakutiena, o padažui panaudoti graikišką jogurtą – tuomet patiekalas nebus pernelyg riebus.
1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C.
2. Vištų krūtinėles šiek tiek...
1. Įkaitinkite keptuvėje alyvuogių aliejų, suberkite smulkintą svogūną, druską ir juoduosius pipirus. Troškinkite, kol svogūnai taps gelsvi. Paskui sudėkite špinatus ir 10–15 min. pakaitinkite.
2. Gautą masę sukrėskte į dubenį ir sudėkite...
1. Į indą suberkite paprastą ir vanilinį cukrų, vandenį, aliejų bei citrinos sultis ir maišykite, kol ištirps cukrus.
2. Kitame inde persijokite miltus, sodą, druską ir kakavą.
3. Sausus ingredientus suberkite į skystus ir gautą masę gerai išmaiš...
1. Supjaustykite visas daržoves. Romėnišas salotas aš visada sulaužau rankomis (lieka visas jų traškumas ir taip greičiau :) ).
2. Pasigaminkite medaus padažą: į nedidelį indą sudėkite medų, žiupsnelį druskos, išspauskite citriną (svarbu, kad...
1. Pirmiausia užmaišykite tešlą: mieles ir cukrų užpilkite drungnu vandeniu, gerai išmaišykite ir palaukite, kol mielės suputos.
2. Didesniame dubenyje sumaišykite persijotus miltus ir druską, viduryje suformuokite duobutę, į ją supilkite mieles...